Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje

Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje

Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje

Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje

Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje

Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje je v današnjem času tudi priporočljivo. Zelo zanimivo dejstvo je to, da skoraj vsi jamrajo, da jim Zavod ne najde dela. Zavod za zaposlovanje ni v Sloveniji za to, da vam najde delo, ampak da vam pomaga.In tukaj je velika razlika. Je razlika, če v nekom vidite, da bo nekaj namesto vas naredil ali vam samo pomagal in vam dajal napotke. Ker več, kot to, da vam pomaga si sam Zavod ne more privoščiti. Vse ostalo je na vas. In tako naj bo tudi naprej.

 

Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje je priporočljiv korak

Če mi verjamete ali ne, do sedaj mi noben in res noben ni napisal, da mu je Zavod zrihtal delo. Ne. Ker oni to ne delajo. Če je oglas vas samo priporočajo. Tudi se morate zavedati, da Zavod samega delodajalca ne morejo prisiliti, da bodo vzeli ravno vas. Ne. In tega tudi ne delajo in prav je tako. Se pa trudijo. Presneto trudijo. Ker vse korake, ki nastajajo morajo biti z vaše strani. Vi se morate truditi, da boste prišli do razgovora in samega delodajalca presenetili oz. očarali do tiste mere, da vam ponudi samo delo. In, če je dela malo, brezposelnih oseb pa veliko ima sam delodajalec izbiro. Vsak delodajelec ima izbiro ali vzame ravno vas ali nekoga drugega. Enako je, kot pri vašem GSM operaterju. Vprašajte, zakaj ne greste drugam? Oz. zakaj mi je ta ponudba samega gsm operaterja tako zanimiva, da sem vezal na to. Na vse to vpliva reklama in cena. Ker glede same kvalitete res ne bi rad pisal. Malo vam namignem -> je ni toliko, da je to tako vredno.

 

Kakšen korak se naj naredi?

Kot prvo je fajn, da imate vao gradivo ali je to prošnja za delo ali pa življenjepis napisano tako, kot treba. Potem pa akcija. Sledi drugi korak pri čemer osebe naredijo napako. Iščejo nekaj, pri čemer same ne vedo, kaj bi rade tam delale in kaj jim ponujate. Vse je nekakšna zmešnjava vsega. Bom napisal bolj po domače. Če podjetje išče krovca -> pišite o krovstvu in kako mu lahko pomagate. Še več. Zamislite si, da iščete zdravnika. Ali boste svoje zdravje zaupali osebi, ki bi kar nekaj ali točno tistemu specialistu, ki ga potrebujete. In tukaj se dela velika razlika. Torej … korak je sledeč. Iščite si takšno delo, katerega želite delati in o tem pišite samemu delodajalcu. Navdušite ga s tem, da mu lahko pomagate ali pa vsaj, da mu želite pomagati in želite postati del njegove ekipe.

 

Realni primer :

Pred časom me je gospod prosil za pomoč pri snovanju življenjepisa. Delovno mesto : pomoč v računovodstvu. Na razgovor, kakor tudi delo je dobil. Njegova izobrazba pa je bila strojni tehnik. Zakaj? Zakaj je nek strojni tehnik dobil delo v računovodskem servisu? Razlog je preprost. Enostaven. Gospod si je zastavil cilj. Mi pisal in sva se kasneje slišala. Naredila sva pot. Korake. Prvi korake je bil ta, da se je začel izobraževati. Vzel je telefon klical kar nek računovodski servis. Povprašal je, kaj vse mora oseba znati, da bi jo ta računovodski servis zaposlil. Povedali so mu. Potem je to celoto naštudiral, si naredil zapiske izpilil celoto do potankosti. Od zakonodaje do vsega, kar je našel. Potem je poklical spet naključen računovodski servis in enako. Enaka pot. Pri tem morate vedeti, da je to trajalo nekaj tednov. A, kaj kmalu je prišel do spoznanja, da je internet in sama zakonodaja odprti svet knjige. Izkoristil je to.

Naučil se je tudi to.

Potem je spet klical okoli in dobil nekaj podatkov, kakšno znanje se ponuja. Spet se je naučil. Tako. Sedaj ima nekaj znanja in sledi drugi korak. S tem znanjem, ki ga je pridobil moramo najti računovodski servis, ki to potrebuje. In rezultata ni bilo. Vsi so imeli dovolj osebja ali pa so raje vzeli zunanjega izvajalca. Potem pa so tudi podjetja. In zlomka! Kar veliko podjetje ga je kontaktiralo in povabilo na razgovor. Razgovor in delo je dobil, ker je pisal o tem, kje lahko pomaga samemu podjetju pri tem pa je podjetje ta problem res imelo. Seveda je v kratkem času sledilo to, da je moral na veliko izobraževanj. A delo je dobil.

 

Kaj želim napisati?

Dajte to znanje podjetju in držite pesti, da ga potrebujejo. Ker boljše je nekaj specifičnega napisati, kot pa samo osnove. Ampak ponavadi mi osebe ne verjamejo. Ne. Ampak jim ne zamerim. Pri tem me večina sprašuje, “kako”. In povem jim. Potem pa nič. Pozabijo na ta nasvet. Pa dobijo ga brezplačno. Popolnoma zastonj. A ga ne upoštevajo. Torej iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje je za nekatere nuja in prej ko slej dobijo delo. Če le vztrajajo in iščejo.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Tema :  Iskanje dela brez zavoda za zaposlovanje

 

– – – –

… se trudila na vse pretege …

Lepo pozdravljeni. G. Sandi ima prav. Samemu delodajalcu morate ponuditi razlog, da vas sploh želi spoznati. Če tega ne znate potem boste iskali delo tako dolgo, kakor jaz. Dve leti. Pri tem sem že obupala in se trudila na vse pretege, ampak niti do razgovora nisem prišla. Potem sem prosila g. Sandija za pomoč in kar hitro prišla do razgovora in dela. Vendar sedaj je Korona in sem spet doma.

– – – –

… oseba želi priti do dela mora …

Res je. zavod vodi evidenco in ponuja ostala izobraževanja ter vse preko javnega dela. Če oseba želi priti do dela mora SAMA zavihati rokave in iskati delo. Tudi, kar se same prošnje za delo tiče. Mora jo sama napisati in mora biti njena. Vse ostalo je izguba časa. Lp

– – – –

… če mi kaj ne gre …

Lepo pozdravljeni. Jaz pa imam že navado iz šole, če mi kaj ne gre si poiščem pomoč. Tako sem pisala g. Sandiju ter ga prosila za pomoč. Pomagal mi je in … prišla do razgovora in dela. Vendar je

– – – –

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.