iskanje novega zaposlenega delavca

Iskanje novega zaposlenega delavca

Poletni meseci so najslabši za iskanje novega zaposlenega delavca.
Zakaj?

Iskanje novega zaposlenega delavca

Imate čas za delo ali ne?

 

Direktorji mi tarnajo
Da, direktorji mi tarnajo. Sedaj med 01.06. in 01.09. se zelo težko dobi kandidata, ki bi bil pripravljen delati takoj. To pa zato, ker imajo planirane dopuste.

 

Zakaj pa ne?
Jaz vem, da je fajn iti na dopust, da se odpočiješ in nabereš novih moči. In, če si brezposelna oseba imaš časa malo več, kot tisti, ki so zaposleni.

 

Iskanje novega zaposlenega
Podjetje išče novega delavca. Potrebuje ga. Noče pa vzeti študenta. Na oglas se prijavi več kot 133 kandidatov. Opravi se začetna selekcija in pokliče 10 kandidatov, ki so primerni za to delovno mesto. Delo naj bi se začelo že naslednji teden, a glej ga zlomka, vsi in to prav vsi kandidati so imeli že planirane dopuste. In to za več časa. Nekateri tudi do 30 dni ali več. Samo en kandidat je povedal, da bi takoj prišel delati vendar že ima plačan dopust za 14 dni in potem lahko takoj pride delati. Zraven je imel tudi plačano potrdilo in lepo viden termin. Ta kandidat je vedel, da se bomo pogovarjali tudi o tem, kdaj se delo začne. Presenetil nas je.

 

Prosta delovna mesta
Prostih delovnih mest je veliko. A ne za vse. Za vse ne bo nikoli razpisanih delovnih mest. Žal. Ampak gledamo pozitivno. Delovna mesta so. In tudi med poletnimi meseci je fajn in priporočljivo, da iščete delo.

 

Iskanje zaposlitve
Iščite delo še naprej. Vsaki dan. Če kje malo slišite, da kdo koga potrebuje napnite ušesa in pošljite prošnjo tja. Bodite korak pred drugimi in vaša prošnja naj bo dobra. Boljša od vseh ostalih. Verjemite mi pri prošnji za delo včasih štejejo tudi malenkosti.

 

Toliko na kratko
Imejte se lepo in pišite kaj
Sandi

 

Iskane besede : prosta delovna mesta, iskanje zaposlitve, iskanje novega zaposlenega, ..

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.