Iskanje službe v Avstriji

Iskanje službe v Avstriji

Iskanje službe v Avstriji

Včeraj sem imel zanimivi pogovor na temo “iskanje službe v Avstriji”. Namreč pogovarjal sem se z dvema kandidatoma, ki boste s prvim nastopila na delovnem mestu v enakem podjetju. Vendar njun pristop je bil drugače.

 

 

Kandidat št. 1

Kandidat št. 1 je izbral pot, da trka od vrat do vrat. Seveda je zraven imel življenjepis z nemščini ter še nekaj gradiva o svojem delu in znanju. To podjetje je bilo njegovo peto., ki je na slepo potrkal na vrata in vprašal ali potrebujejo nekoga z njegovim znanjem. Sledil je razgovor in pogovor. Čez nekaj dni so ga poklicali in dali datum, kdaj lahko pride na delo. Torej uspelo mu je in to v petem poskusu. Ni tako slabo, ker je za to potreboval samo en dan.

 

 

Kandidat št. 2

Ta kandidat pa je ubral drugačno po. Poiskal si je kadrovika oz. kadrovsko agencijo in jih prosil, da mu zrihtajo razgovor. Seveda je tukaj moram izpolniti vprašalnik ter vso ostalo proceduro, da so ga sploh resno upoštevali. Razgovor je bil urejen in potem so tudi njega poklicali ter mu dali datum, kdaj lahko pride na delo.

 

 

Iskanje službe v Avstriji

Dva različna načina za delo v Avstriji. Zagotovo še obstaja kakšen drugi, ki je mogoče vam pisan bolj na kožo. Odvisno. Zato se tukaj ne obotavajte in svoje papirje dostavite do podjetja po vaši moči.

 

 

Toliko na kratko. Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

P.S.
Aja, pa obema sem gradivo pomagal jaz skup spraviti 🙂

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Iskanje službe v Avstriji

Iskanje službe v Avstriji

Iskanje službe v Avstriji

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.