Izgorelost na delovnem mestu

Izgorelost na delovnem mestu

Izgorelost na delovnem mestu

Izgorelost na delovnem mestu

Izgorelost na delovnem mestu

Izgorelost na delovnem mestu je čedalje velik pojav. In temu je potrebno narediti konec. Če ne drugače pa ga vsaj omili. Vendar tukaj pa bo potrebno krepko pljuniti v roke in začeti delati. Ker o izgorelosti na delovnem mestu pa ni konca.

 

Izgorelost na delovnem mestu ter kako se pozna

Sedaj je pravi čas, da se sama izgorelost na delovnem mestu tudi prepozna. Se vsaj zazna pri osebah, ki so že deloma pod pragom moči, a se vseeno dnevno bojujejo za svoj obstoj in zato se tudi podrejajo samemu delodajalcu. In to sploh ni prav. Preveč dela škodi. Škodi tudi to, da ste doma ali na dopustu in ima direktor vpliv na to kako ga boste preživeli. Pomeni, da ste v nedeljo doma, pa vas direktor pokliče in reče, da je potrebno to takoj narediti. In kaj? Oseba gre to narediti. Potem pa niti tega dela ne dobi plačano, kaj šele, da bi vsaj besedo “hvala” dobila.

 

Delodajalcu je vseeno za vas in kaj se z vami dogaja

O tem moram pisati. Spoznal sem veliko direktorjev. A, ko je tema pogovora nanesla na samega delavca potem pa so povedali svoje. Podjetje mora preživeti. Ker od tega je odvisen direktor sam. Zato mu je res vseeno, kaj se dogaja s samim delavcem, če le njemu gre dobro. Če pa gre direktorju še slabše potem pa … potem pa je treba stisniti še tiste moči pri delavcu, da izdahne svoj zadnji atom moči in svojemu delodajalcu omogoča še naprej lagodno življenje. Žal je tako.

 

Zdravje in jok

Veste na koncu nastrada samo ena oseba. To je sam delavec. Nihče drug. Samo on. To se pozna tudi na zdravju in če oseba več ne more 100% delati, ga podjetje odpusti. Enostavni model, ki je praksa v naši državi. Zato je potrebno red narediti že prej- Še preden se začne načenjati samo zdravje zaposlenega.

 

Kaj storiti?

Odvetnik ali delovni inšpektor. Eno ali drugo. Pri obeh boste dobil informacije, ki vam bodo koristile. Še več. Povedali vam bodo, kako se naj obnašate naprej. Vedite pa, da boste s tega podjetja enkrat leteli – boste odpuščeni. Vendar je boljše, da ste odpuščeni, ko ste še zdravi, kot pa takrat, ko ste bolani. Zavedajte se, ko je oseba enkrat bolana ima slabe možnosti do zaposlitve. To vam lahko povem iz prve roke. Težko je.

 

Kaj naredita odvetnik ali delovni inšpektor?

Svetuje vam. Pove vam, kje podjetje dela napake in kje vas zakon ščiti. Potem vam tudi povedo, kako naprej. To je pomembna informacije, ker ko pride do konflikta imate nekaj adutov v roki in bo tudi lažje pri samem dokazovanju in kršenju pravic. Hkrati pa tudi pri odškodnini. Ojaaa … tukaj potem lahko zahtevate tudi svojo pravico in odškodnino. In, če greste lepo po nasvetih od odvetnika vam ta lahko prinese tudi nekaj EUROV.

 

In spet

Model je enak. Ste odpuščeni, vendar ste še zdravi in dobili ste odškodnino. Zaradi vsega tega imate večje možnosti pri iskanju druge zaposlitve. Lahko pa je drugače. Daste odpoved, ko več ne morete delati in se vam že začenjajo delati zdravstveni problemi. To pa ni dobro. Pa še brez odškodnine in pravice ste ostali. Ufff … ta je težka.

Kje vam lahko pomagam jaz?

Pišite mi. Samo pišite mi in vse ostalo se bo odvijalo tako, kot mora.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.

Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Izgorelost na delovnem mestu

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.