Izguba službe zaradi nosečnosti

Izguba službe zaradi nosečnosti

Izguba službe zaradi nosečnosti

Izguba službe zaradi nosečnosti je hudo poseganje v zakonodajo. Pri tem je potrebno vedeti, da so nosečnice na delovnem mestu zelo zaščitene.

 

Izguba službe zaradi nosečnosti

Izguba službe zaradi nosečnosti

Oseba je izgubila službo, ker je postala noseča. A, ko je vso zakonodajo prebrala je bila prav vesela, saj je spoznala, da je podjetje naredilo napako. A le to napako je hotela povedati tudi direktorju. A njemu ni bilo mar. Oseba je pozabila na nek droben podatek. Podjetnik, še preden jo je odpustil, se je glede tega zelo informiral. Se pozanimal. Se tudi pogovoril z računovodjo ali celo odvetnikom. Zagotovo se je. In v ta boj je šel sam, vendar z znanjem. Zato je brezveze, da mu nosečnica očita kršitev zakonodaje. Edino pravilno je, da ga prijavi in preko odvetnika doseže to, kar lahko sploh doseže.

 

Kaj sedaj, ko je nosečnica ostala brez službe

Priporočam samo odvetnik. Tudi, če ste v sindikatu idi do njih in povprašajte, kje in kako vam lahko pomagajo. A bodite pri tem previdni in ne verjemite vsega, kar vam bodo tam povedali. Ampak dober odvetnik, ki se spozna na delovna razmerja vam bo tukaj lahko lepo pomagal. Zagotovo.

 

Za na konec

Pomnite in zavedajte se tega. Ne glede, kaj boste prebrali na internetu in vam povedali prijatelji, sorodniki, znanci, … vse to je premalo in tudi odveč. če pride do izgube službe je edina pomoč -> odvetnik. Ker lahko veste vse informacije in vse. Ampak, če želite pridobiti pravico, ki vam je bila odvzeta vam tukaj lahko pomaga samo odvetnik. Še nekaj. Podjetje se prekleto zaveda vseh vaših pravic. Zato vašega ugovora sigurno ne bo upoštevala. Če pa vmes pride odvetnik se pa stvar malo spremeni. Ampak podjetje vedno upa, da njihov bivši zaposleni ne bo najel odvetnika. In teh primerov, ko oseba ne najame odvetnika je veliko. Več, kot si vi lahko sploh predstavljat. O tem lahko pišem vsaki dan. A brez odvetnika ne bo spremembe.

 

Sodna praksa

Povezava : http://sodnapraksa.si/

Jedro

Tožnici je bila pogodba o zaposlitvi odpovedana v času bolniškega dopusta zaradi rizične nosečnosti, kar je bilo toženi stranki znano. Določba 115. člena ZDR/2002 prepoveduje delodajalcu, da odpove pogodbo o zaposlitvi delavki v času nosečnosti, zato je sodišče ravnanje tožene stranke pravilno ocenilo kot samovoljno in ugotovilo, da je izpolnjen pogoj za izdajo začasne odredbe po 19. členu ZDSS. V času nosečnosti lahko delodajalec delavki odpove pogodbo o zaposlitvi le po predhodnem soglasju inšpektorja za delo, če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi uvedbe postopka za prenehanje delodajalca.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Izguba službe zaradi nosečnosti

 

… enako zgodilo meni …

Lepo pozdravljeni. Moram pisati o tem. Pred leti se je enako zgodilo meni. Žal svoje pravice nisem šla iskati preko odvetnika, kar mi je še danes zelo žal. Pa čeprav takrat nisem imela denarja, ga tudi sedaj nimam. Vem pa, da bi morala zbrati tisti denar in preko odvetnika zahtevati svoje pravice. To mi je zelo žal.

 

… ostalo je res brezveze …

Tako, kot ste napisali. Vsi pišejo o pravicah. A, da jih dosežeš potrebuješ samo odvetnika. Samo to. Vse ostalo je res brezveze, ker ni haska. Zato se moram pridružiti vaši debati in mnenju, da odvetnik lahko veliko pomaga. Lahko. Pri meni je zadostoval samo 1 dopis.

Izguba službe zaradi nosečnosti

Izguba službe zaradi nosečnosti

5/5 - (3 votes)
Posted in Tips – smart tips.