Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov.

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov je lahko hud udarec za samega zaposlenega. Ob tem je potrebno vedeti, da pa le ni tako vse rožnato, kot se to zgodi.

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov
Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

To je zelo nerodna in neprevidljiva reč. Ko delavec dobi to odpoved je lahko šokiran, lahko pa niti ne ve, kaj ga bo doletelo. A to obstaja in s tem moramo iti dalje. Hkrati pa po pogovoru z delodajalci spoznavam, da so vsi ti delavci prej bili opozorjeni. Zato, če sklepam ne smejo biti preveč šokirani. Če dela ne opravljajo tako kot treba, če jamrajo in so na vse to bili opozorjeni ter zadeve ne spremenijo -> adijo. Zakaj pa bi takega delavca podjetje sploh prenašalo, ko pa je lahko drug novi delavec boljši. Mogoče celo veliko boljši in bolj prijetnejši.

 

To ni dobro niti za delavca, ker izredna odpoved iz krivdnih razlogov je lahko …!

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov
Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

Zavedajte se nekaj, da tudi podjetje preverja zgodovino zaposlenega. In, če ugotovi, da je delavec dobil izredno odpoved – je to to. Tega delavca to podjetje več ne zanima. Sploh ne rabi vedeti razloga. Ker konkurenca se med seboj pozna in ve, kaj nekdo dela. Tudi ve, česar vse je delodajalec sposoben. Tudi sam osebno vem, da nekateri delodajalci so OK, a, ko se delavec zasidra šefu na živce le ta leti. In to je slabo tudi za nadaljnjo kariero samega delavca.

 

Kako naprej?

To ni enostavna zadeva. Treba je biti zelo premišljena. V Mariboru je veliko oseb, ki se jim jeb** za vse, a tudi dela ne dobijo. Niti ne pridejo do razgovora. Tudi podjetje, ki nujno rabi enega delavca, le tega ne bo vzelo. In ga ne. To je odraz vsega tega, kar si je sama oseba v toku dela tudi privoščila. In ta oseba ima sedaj problem. Velik problem, ker ga nihče zaradi preteklosti noče zaposliti. In, če gremo dalje to ni enostavna zadeva, kajne?

 

Kaj pa, če …?

Oseba, ki dobi izredno odpoved iz krivdnih razlogov se naj pogovori z odvetnikom. Ne z očetom, ne z mamico, ne z bratom, ne z nekom, ki dela v pravni službi … ampak samo odvetnik. Tudi on bo najbolje vedel ali je celota napisana po zakonu ali ne. Ker dogaja se, da šele na koncu osebe spoznajo, ko se pogovarjajo z odvetnikom, da jih je podjetje nasralo. Da so se ga znebili na zelo lahek način in to brez stroškov. Če pa bi oseba s tem šla do odvetnika pa bi bilo drugače. Zelo drugače. Drugače v prid zaposlenega delavca. Ampak v tem primeru pa ne, če oseba ne gre do odvetnika.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Predvsem, da vam najdem odvetnika, ki bo poskrbel za vašo pravico. Vsaj, da vam pove ali vam je pravica vzeta ali ne.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

… poklicali so me na razgovor …

G. Sandi full hvala za vso pomoč! Super ste. Poklicali so me na razgovor! Super!!! Anamarija, Leskovec pri Krškem

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov
Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

… sem bila pripravljena in pogovor je stekel  …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vse in ves trud ter vso pomoč. Sem včeraj bila na razgovoru v računovodskem servisu pa so me takoj in prvo prašali, kako to, da sem od prejšnjega podjetja šla vstran. Enako ste mi vi povedali, kaj jih zanima. Zato sem bila pripravljena in pogovor je stekel brez problema. Tudi sem jim povedala, kaj ne pričakujem in česar si ne želim. Povedali so, da se tega zavedajo in da, kot ekipa dela na tem, da se to ne dogaja. Naslednji sestanek imam s sodelavci naslednji teden. Potem pa akcija. Hvala vam, Simona iz Šentjurja

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov
Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

Izredna odpoved iz krivdnih razlogov
Izredna odpoved iz krivdnih razlogov

… kaj naj napišem v prošnji …

Spoštovani. Tudi pri meni je bilo enako. Pisala sem o tem, kaj sem delala na zadnjem delovnem mestu, kot trgovka. A to ne pomaga za delo v proizvodnji. Tukaj sem se veliko spraševala, kaj naj napišem v prošnji. A odgovora nisem našla. Vrtela sem se v krogu in samo to, kar sem imela spreminjala in nič izboljšala. G. Sandi mi je na koncu tukaj odlično pomagal.

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (9 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri