Je lahko vaša prošnja za delo še slabša

Je lahko vaša prošnja za delo še slabša

Je lahko vaša prošnja za delo še slabša?

Je lahko vaša prošnja za delo še slabša? Ne. Ker že to je pravi kaos. Sploh ne vem, kdo ste in kaj znate. Nič oprijemljivega.

 

Je lahko vaša prošnja za delo še slabša

Je lahko vaša prošnja za delo še slabša

Je lahko vaša prošnja za delo še slabša

Na mail sem dobil prošnjo za delo, da jo brezplačno pokomentiram. Pri tem sem dobil 3 datoteke. 1 datoteka je bil nek povzetek osebe, druga datoteka je bila prošnja za delo tretja datoteka pa priložena slika v velikosti a4. Kaj sedaj? Ja nič. Pa sem podal komentar. Mogoče je bila … ne mogoče … bila je oseba razočarana, ker mi je odpisala, da je s to prošnjo zelo zadovoljna. Je pa res, da z njo ni rezultata. Potem se sprašujem, kako je nekdo lahko zadovoljen z nečim, kar ne prinaša rezultata? OK pa pustimo sedaj to. Je pa hecno, kajne?

 

Napaka št. 1 – preveč datotek

Ko pošljete prošnjo za delo naj bo to samo ena PDF datoteka. Nič več. Ker vse ostalo gre v koš. Enostavno se osebam ne da ukvarjati in vsega tega odpirati, brati in shranjevati. To gre v koš.

 

Napaka št. 2 – prvi dokument in drugi dokument se ponavlja

Zakaj se ponavljate? Tega ne potrebujete. Pa še sam prvi dokument, ki bi naj bil uvodno pismo – to sploh ni bilo. Kar nekaj.

 

Napaka št 3 – ko oseba prebere, kje mu lahko že takoj pomagate gre ta prošnja za delo v koš

Gre. Res gre v koš. Zakaj bi si oseba, ki prebere prošnjo za delo belila glavo s tem, kaj ta kandidat zna, ga lahko naučimo, kako hitro se sploh uči, ima sploh motivacijo za novo učenje, …. eh preveč je tega.

 

Vem, da je težko

Težko je, res je težko. Ne glede, kaj pravijo in govorijo drugi je težko. Sama prošnja za delo mora vsebovati tiste elemente, ki si jih direktor želi prebrati. Če želi prebrati, koliko je oseba stara si to želi. Če tega podatka ne bo dobil, gre prošnja v koš. Žal tako pač je. Razgovor ni zato, da se bo zadeva ponavljala. Razgovor je zato, da, ko vas vidi na delovnem mestu preko prošnje za delo vas povabi na razgovor in tam se pogovarjate samo še z detajli. Tiste finese. Koliko bo plača, kako se dela, kje se dela in vse ugodnosti ter obveznosti, ki jih boste prejeli s pogodbo.

 

Vse ostalo je samo enak rutina za novo delovno mesto

Ko vas enkrat direktor prebere v prošnji za delo in vas pokliče na razgovor pomeni, da ste naredili nek pozitivni korak, da si vas želi imeti v ekipi. Vendar mogoče niste edini, ki ima znanje ter si želi novega ali drugega dela. Pomeni, da imate konkurenco, ki pa vam lahko zelo škodi. Zato se morate še bolj potruditi in poudariti vse svoje pozitivne lastnosti ter vsa znanja, ki lahko samemu podjetju že takoj pomagajo.

 

Ne pridete do razgovora?

Pišite mi. Mogoče vam lahko kako pomagam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Je lahko vaša prošnja za delo še slabša

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.