Je moja prošnja za delo dovolj dobra?

Je moja prošnja za delo dovolj dobra-1

Je moja prošnja za delo dovolj dobra?

Je moja prošnja za delo dovolj dobra?

Je moja prošnja za delo dovolj dobra
Je moja prošnja za delo dovolj dobra

“Je moja prošnja za delo dovolj dobra?”. Ne. Pisala mi je bralka ter prosila za pregled in komentar same njene prošnje za delo. Gre za delo v administraciji ter pomoč računovodskemu oddelku.

Same prošnje ne bom izpostavljal, a izpostavil vam bom tiste ključne elemente, ki ne pašejo zraven.

 

Začetek

Lepo pozdravljeni. na Zavodu za zaposlovanje PE Ljubljana sem z veseljem prebrala, da iščete osebo za delo v administraciji. Ker me to delo zelo zanima se z veseljem oglašam. Hkrati pa iščem nove izzive, katere bom z vašo pomočjo in mentorstvom ter učenjem tudi dosegala. Pri tem sem …

 

1. Kaj je tukaj narobe že v začetku?

Vse. Kot prvo to, da je oseba z veseljem prebrala oglas za podjetje, katerega še do sedaj ni slišala in niti ni vedela, da obstaja. Kaj šele, da bi bila njihova stranka. Ko oseba išče nove izzive ter še pri tem lepo napiše, da komaj čaka, da jo še naučijo … – podjetje ne išče takih oseb. Ne. Ne sedaj. Sedaj iščejo osebe, ki že nekaj znajo. Moramo vedeti, da je le teh kar nekaj. Bi vi vzeli osebo ter jo učili in ji plačevali plačo samo za to, da jo boste naučili? Jaz raje vzamem osebo, ki že veliko ve in samo nekaj truda vložim v samo izobraževanje. Torej, že v začetku odvrnemo direktorja od tega, da bi sploh bral naprej. Kaj šele, da bi mu dali povod a misel -> “mogoče pa je ta prava?”.

 

Hobiji

“Zelo rada berem knjige. Tiste bolj akcijske, občasno pa tudi kakšno dramo. Tudi s športom se ukvarjam. Rada hodim po naravi, v hribe in po parku.”

 

2. Zakaj oseba piše o njenih hobijih ter o tem, kaj ima ona rada?

Res zakaj? Veste, direktorja ne zanima, kakšne hobije vi imate. Njega zanima samo eno -> kakšno korist bo z vaše strani imel. Kakšno znanje imate, da mu boste lahko pomagali? Kako delujete na delovnem mestu, ko ste pod stresom? Vse to in še več. A ne zanimajo ga hobiji. Potem pa mi osebe rečejo “Saj prebere, da rada hodim v hribe. Posledično pomeni, da se sproščam in samo napetost pustim tam.”. Direktor ne razmišlja takole. On razmišlja malo drugače. Če oseba ne more biti dovolj zbrana na delovnem mestu, se sekira in jamra ter nerga jo je pač treba zamenjati z novo osebo, ki ni takšna. Samo to. Podjetja malo vlagajo v sam kader, nekatera pa sploh ne. Še več. “Če ti tu ne paše pa idi drugam” to so lepe besede direktorja.

 

Družina

“Sem poročena in mati dveh otrok. Najstarejši Aleš je star 10 let, najmlajši Oto pa 4 leta. Mož je brezposeln ter star 43 let. Po izobrazbi ključavničar.”

 

3. Vem, da ste ponosne na družino, a to ne paše sem

Direktorja sama vaša družina ne zanima. Res ne. Še bolj pa ne, da mora vedeti vse o vaši družini. On ima druge skrbi. Ena izmed teh je lahko tudi ta, da se sprašuje, kdaj in kje boste kaj napisali, kje mu lahko pomagate in kaj znate. He-he. Ne. Direktor se tukaj več ničesar ne sprašuje. Ker je malo prej odložil tale list, pozabil na to osebo ter bere že drugo prošnjo za delo. To gre hitro. Zelo hitro. In postopek je enostaven in klasičen. Po protokolu. Linija za linijo. Vrstica za vrstico. Če je direktor vložil ves svoj denar in ves prosti čas bo pa še sedaj izbiral, koga bo prebral do konca in koga ne. Ker direktorjev čas je denar. In samo branje tudi.

 

Torej, tukaj so hitri trije dejavniki, ki jih lahko takoj omenim in opišem. Vendar na koncu me kljub temu osebe vprašajo “Je moja prošnja za delo dovolj dobra?”. Imate možnost. Tej možnosti se teče testiranje. Pošljite vse in čakajte. Če vas bodo poklicali je prošnja OK, če pa ne, pa je nekje nekaj narobe.

 

A nikoli se ne ve, kje je kaj narobe

Lahko, da je sam oglas fiktivno napisan. V resnici nikogar ne potrebujejo. Potem ne bodo klical ali vam pošiljali, da niste bili izbrani. Lahko so tu veze in poznanstva. Lahko je samo prestrukturiranje znotraj podjetja. Lahko pokliče drugi direktor s katerim sodelujejo ter ponudi znanje svoje hčerke ali koga drugega. Tega je na koncu lahko res veliko. A to se zelo težko izve. Direktorji tega ne obešajo na velik zvon, niti ne povedo, ko jih oseba pokliče.

 

Ampak, kje pa ste vi?

Vem, da je težko, a kje ste vi? Vem, da se borite, a ta borba je lahko enaka ves čas. Če ne pridete do razgovora je nekje nekaj že narobe. Ampak kljub temu, če pošiljate veliko prošenj ste vztrajni. In prav je tako. Ne odnehajte. Ker samo vztrajne spremlja sreča in hrabrost. Da pa bo mogoče lažje za vas, vam ponujam brezplačni komentar na vašo gradivo. Meni je do tega, da se celota pri vam spremeni. Da pridete vsaj do razgovora. Ali pa da dobite vsaj informacijo, kaj bi se dalo spremeniti, da bi bilo boljše. Boljše za vas in s tem posledično tudi za bodočega delodajalca. Enostavno mi pišite. Naj vas ne bo strah. ne grizem po drugi strani pa je že brezplačno. Ne bom kritiziral ali podal kritiko. Ne. Dobili boste komentar oz. priporočilo o sami spremembi.

 

Pišite mi

Ker tukaj vam lahko pomagam. Znam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Je moja prošnja za delo dovolj dobra?

 

Je moja prošnja za delo dovolj dobra
Je moja prošnja za delo dovolj dobra

 

… hvala za pomoč …

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala za pomoč zato vsi ostali -> pišite g. Sandiju, ker zagotovo, vam bo pomagal.

 

Je moja prošnja za delo dovolj dobra
Je moja prošnja za delo dovolj dobra

 

 

 

Rate this post

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri