kadrovik

Kadrovik

Kadrovik. Kdo za hudiča je še to? Kaj sploh ta dela?

Kadrovik

Dragi moji bralci. Vse več podjetij si najame zunanjo službo, ki bo opravila razgovor in selekcijo kadra. In, ko pridete na razgovor in zraven direktorja sedi še nekdo, ki je zunanji partner tega podjetja … ja to je kadrovik. Bau bau. On se spozna, kaj vprašati, kako vas zaposliti in tudi kako vas natirati iz podjetja. Če je dober kadrovik mora vse iti lepo gladko in brez zapletov.

 

Kadrovik po SSKJ

kadrovik kádrovik  in kadrovík -a m (á; í) 1. med narodnoosvobodilnim bojem in prva leta po 1945 politični delavec, ki skrbi zlasti za moralno—politična prašanja na določenem področju: komisar in kadrovik 2. publ. uslužbenec, ki skrbi za pridobivanje, razvrščanje delavcev, uslužbencev: kadrovik podjetja

 

Kadrovik v podjetju skrbi za …

kadrovik 2. publ. uslužbenec, ki skrbi za pridobivanje, razvrščanje delavcev, uslužbencev: kadrovik podjetja

 Pa imamo

Kadrovik skrbi za pridobivanje, razvrščanje delavcev ali uslužbencev. On je tista oseba, ki največ dela z zaposlenimi. Jih spremlja. Če imajo uslužbenci problem jim prisluhne in poskuša pomagati. Zato so njegove vrednote umirjenost, potrpežljivost in poslušnost. V vsaki osebi bi moral najti tisto, kar vsako osebo najbolj žene naprej, ga motivira in vzpodbuja.

 

Kadrovik mora biti

– velik zaupnik
– strokovnjak na svojem področju z znanjem zakonodaje
– znati mora delat z ljudmi
– znati mora ustvarjati odlično delovno klimo
– znati mora motivirati zaposlene

Njegova vloga ima lahko tukaj velik problem. Veliko zaposlenih je preobremenjenih. Kljub temu, da povedo šefu, da ne morejo vsega sami narediti ostane vse na tej točki. Tukaj mislim predvsem problem, da ene osebe delajo veliko več, kot pa druge oz. delajo še njihovo delo. In te osebe so zgarane. Živčne. Preobremenjene, ker delajo dvojno delo. In to za delovno klimo ni fajn. Če samo en delavec trpi se to zelo pozna pri delovni klimi ali skupinskem delu. Temu je potrebno narediti rez. Konec.

Druga oseba narediti njegovo delo

Vsak ve, zakaj je tukaj zaposlen in kakšne naloge mora izpolnjevati. Če dela počasi in mora zaradi tega druga oseba narediti njegovo delo … potem je ta oseba za zamenjati. če pa gre domov pred drugimi, ker pač gre, pa drugi naredijo namesto njega … potem pa so si ti garači popolnoma sami krivi. Sami si dovolijo, da se tako dela z njimi in sami sebi si nalagajo dodatno delo. Žal v resnici je tako. Pač pustijo se izkoriščati. Nekateri se niti ne zavedajo, da jih drugi izkoriščajo.

 

Kadrovik je lahko dober mediator

Poznam kadrovike, ki so neke vrste mediatorji. Tudi seminar iz mediacije imajo. Naučili so se prisluhniti samemu kandidatu in ga bolj temeljito poslušajo in drugače sprašujejo. OD njhega želijo drugačne odgovore, kot pred časom, ko še niso naredili seminarja o mediaciji. Z njimi zelo rad sodelujem tudi jaz osebno, saj se fokusirajo samo na temo, ki je potrebna za pogovor. Ves ostali balast jih sedaj več ne zanima. In prav je tako. Le tako se sama selekcija kadrov naredil bolj uspešnejše in hitreje.

 

Pravzaprav je naloga kadrovika zelo težka

Njegova naloga je, da med vsemi papirji, ki jih dobi na mizo najde 10 najbolj primernih oseb za razgovor in kasnejšo zaposlitev. To je mučno delo. Prebrati vse prošnje, si narediti zaznamke in opombe. Sami vemo, da so nekatere prošnje katastrofa, zato je toliko bolj več dela. To vam govorim iz lastnih izkušenj. Ni hujšega kot to, da v roke dobiš zanič prošnjo za delo. Prošnjo v kateri manjka veliko obveznih podatkov. In osebe ne pokličeš na razgovor, potem pa se ta oseba pritožuje zakaj ni prišla na razgovor. preprosto zato, ker ne ustrezate temu, kar podjetje išče.
Če pa že ustrezate temu pa NAPIŠITE!

 

Prošnja za delo

5/5 Stars.

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh
Pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : kadrovik

 

Mnenja na temo – kadrovik

.
– – – – – – – – – – –
Tom, Lenart
Kadrovik je lahko tudi tisti, ki te odpusti. Ki ti pove vse pravice in reče, da imaš nekaj časa za pritožbe in te zadeve.
– – – – – – – – – – –
Peter, Ljubljana
Ja, kadrovik je lahko tista oseba, ki ti odpre nova vrata.
– – – – – – – – – – –

Zelo zajebana oseba

Edi, Kidričevo
Kadrovik je lahko tudi zelo zajebana oseba. Če ima on slab dan, ga lahko zaradi njega imajo vsi.
– – – – – – – – – – –

kadrovik

kadrovik

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Povzetek :
Kadrovik
Naslov :
Kadrovik
Opis :
kadrovik 2. publ. uslužbenec, ki skrbi za pridobivanje, razvrščanje delavcev, uslužbencev: kadrovik podjetja
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.