Kaj je ruski turnus

Kaj je ruski turnus

Kaj je ruski turnus

Kaj je ruski turnus je lepo vedeti preden se med takšna dela, ki to imajo tudi podate. Ker ruski turnus ni tako slab, a se ga je potrebno navaditi. Potem pa steče.

 

Kaj je ruski turnus

Kaj je ruski turnus

Kaj je ruski turnus

Sedaj, katera podjetja uporabljajo ruski turnus je odvisno predvsem on jih samih. Tega ne pišejo v oglasih za prosto delovno mesto, tudi ne izpostavljajo na sami spletni strani. Pač ne in to je škoda. Ker potem bi se na sam oglas prijavilo še manj oseb, ampak le te bi vedele zakaj se gre in sam direktor bi takoj vedel, kdo je resen in kdo ne. Sedaj pa lahko povabi najboljše in le ti mu že takoj povedo, da iščejo delo samo za eno izmeno in nič drugega. In sam razgovor z 10 osebami se je končal v roku 15 minut. In direktor mora spet povabiti naslednje osebe, ki vsaj misli, da bi želele delati v njegovem podjetju ali pa vsaj pod njegovim vodstvom.

 

Denar ni vse – je pa pomemben

Nekatera podjetja imajo v mislih, da ni delovne sile ali pa da ljudje nočejo delati. Vse to je. In vse to obstaja. Ampak tukaj pa se noben ne vpraša “mogoče pa zame nočejo delati ” ali pa “mogoče pa pod mojim vodstvom nočejo delati?”. In to je lahko velik šok za podjetje, ki išče delavce in jih ni. Razlog je v sami uprav in tudi temu, da minimalno plačajo, izkoriščajo in se derejo. Vsak, ki da nekaj na sebe gre vstran od tega podjetja. Na koncu ostanejo samo tisti, ki pa …

 

Torej, kaj v resnici je ruski turnus?

Kaj je ruski turnus

Kaj je ruski turnus

Višje delovno in socialno sodišče :

Njihova obrazlaga :  da ruski turnus  -> delo se opravlja 12 ur, nato 24 ur počitka, temu sledi 12 urno delo ponoči, zatem pa 48 urni počitek. Po svoji naravi pomeni neenakomerno razporeditev delovnega časa, saj pri enakomerni razporeditvi delovni čas ne sme biti razporejen na manj kot štiri dni v tednu.

 

Kaj pravi sodišče?

Sodna praksa : sodisce.si

 

Pišite mi

Če ne pridete do razgovora mi pišite. Tako bo najenostavneje in brezplačno boste dobili komentar na svoje gradivo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kaj je ruski turnus

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.