Kaj naj napišem v prošnji za delo

Kaj naj napišem v prošnji za delo

Kaj naj napišem v prošnji za delo

Kaj naj napišem v prošnji za delo

 

Kaj naj napišem v prošnji za delo
Kaj naj napišem v prošnji za delo

“Kaj naj napišem v prošnji za delo?” je res vprašanje vsakogar, ki mora nekaj napisati in le to gradivo tudi poslati. Če pa osebe še močno upa in moli za sam razgovor pa se še mora toliko bolj potruditi. Še huje pa je, da me posamezniki veliko krat vprašajo “Sandi, kaj naj napišem v prošnji za delo? Kako naj sploh začnem? Ker do sedaj sem vedno delo dobil brez pisanja prošenj.”. In tukaj se zadeva malo zakomplicira. Je bolj težko, ker nekateri direktorji več ne pristajajo na to -> priporočilo prijatelja. Ne. Raje se sami prej prepričajo, če je ta priporočljiv prijatelj sploh sposoben tega dela. In posledično želi od tega prijatelja tudi prošnjo za delo ali pa sam življenjepis.

 

Kaj naj napišem v prošnji za delo, ko pa si želim tega dela

Kaj naj napišem v prošnji za delo
Kaj naj napišem v prošnji za delo

Vedno bolj si oseba želi delati s podjetjem in jim je vseeno, kaj tam dela in kako umazano ali težko delo je. Njemu je bistveno samo to, da je v tem določenem podjetju. Namreč obstajajo podjetja, ki ne menjavajo delavcev, dobijo ne samo redno plačilo -> dobijo tudi spoštovanje. In to je tisti razlog, zakaj nekdo želi ostajati v samem podjetju ne glede na to, kar dela. Pri tem štejejo tudi sami delovno odnosi in sama delovna klima. če pa te direktor pohvali pred vsemi pa je ta direktor itak car.

 

Torej … kaj pisati?

Predvsem to, kar želi sam direktor prebrati. Še bolj natančno pa to, kaj lahko samemu direktorju ponudite. Naj vam dam en lep primer. Ko berem knjigo in če me v 30 straneh ne navduši oz. ne piše o tem, kar želim prebrati je ta knjiga zame zguba časa in sem vesel, da sem si jo izposodil in ne kupil. Vsaj nekaj pričakujem v tej knjigi takoj. Enako je v sami prošnji za delo. Samemu direktorju morate nekaj že takoj ponuditi. Vem, vem, da je to težko. A povedal vam bom po resnici. To je prekleto težko. Tega vam ne morem obrazložiti v nekaj stavkih. To morate doživeti. To morate delati. To morate študirati in se z direktorji pogovarjati.

 

 – – –

prošnja-za-delo

 – – –

Čudežne formule ni

Oz. je. Pišite samo o tem, kako in kje lahko samemu podjetju takoj pomagate. Morate se zavedati, če ne boste vi o tem pisali bo pa kdo drug in bo pripel do razgovora. Vem pa, da je to zelo težko. Še bolj, kot si nekdo predstavlja. Če bi vi vedeli, kakšno vse gradivo dobim na mail in kaj vse preberem … uffff. Včasih se prav nasmejim. Včasih tudi imam občutek, da se sam kandidat dela norca z direktorja pri katerem bi hotel priti do razgovora. Ampak na koncu potegnem črto in … osebe se trudijo na vse načine kako priti do razgovora. Poslušajo vse nasvete. In verjamemo vsemu, kar slišijo od osebe, ki nima stika z direktorjem in samo selekcijo kadra.

 

Tukaj je potreben trening

Bom napisal enostavno. Če iščete enostavno formulo, da boste prebrali en stavek in rekli “pa to je to” potem niste na pravi strani. Ker sam imam veliko kilometrine in vem, da enostavna pot ne obstaja. Je ni. Že samo zaradi tega, ker imate na drugi strani -> človeka. Osebo. In to je dovolj močan argument celotne strani.

 

Kako naprej brez posledic?

Tukaj vam mogoče lahko pomagam jaz. Za začetek mi pišite in brezplačno vam bom pokomentiral celoto, ki jo bom dobil. Vzel si bom čas in podal komentar. Veliko dobim odgovorov “Pa saj so mi Zavodu rekli, da je celota v redu“. A res? Na Zavodu so vam rekli, da je v redu, da v prošnji za delo pišete o družini. Koliko otrok imate, kako jim je ime in kam hodijo v šolo. A res se vam to zdi primerno, da sam direktor bere to? Pri tem pa niti stavka ni, kje lahko samemu podjetju pomagate?

 

V razmislek

V Sloveniji se med oglaševalci med top 10 najbolj oglašuje tudi Telekom Slovenije. A je v katerem oglasu omenjen predsednik uprave? Ali bilo kateri drugi član Telekoma Slovenije? Kaj pa trgovina Hofer. A je v reklamah od trgovine Hofer bilo kdaj omenjen njihov direktor?

 

Sedaj je drugače

Če želite, da vam bodo odprli vrata morate že pravilno pozvoniti. Kaj šele, da bi vam takoj dovolili vstopiti. Zato, če želite samo vstopiti v samo podjetje dobro premislite, kako se boste predstavili. 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Kaj naj napišem v prošnji za delo

… poslala na 4 podjetja in čez 3 dni spet na 3 podjetja …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vso pomoč. Hvala, da sva se na mojo željo tudi slišala in šla skozi. Zraven tega sem vaše napotke upoštevala in odstranila tisto, kar ste svetovali in se glede tega tudi pogovorila. Potem sem ta življenjepis poslala na 4 podjetja in čez 3 dni spet na 3 podjetja. Eno podjetje me je poklicalo na razgovor. Jutri ga imam. Hvala za vse! Patricija, Celje

Kaj naj napišem v prošnji za delo
Kaj naj napišem v prošnji za delo

 

… se da priti do razgovora …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vso pomoč. Hvala, da sva se slišala in da sva šla skozi ter da sem sama spoznala, kakšen drek je moja prošnja za delo. Čeprav sem prej mislila, da je z menoj nekaj narobe, sem spoznala, da če samo malo se spremeni prošnja se da priti do razgovora. In res. Prišla sem do razgovora z vašo pomočjo. Hvala, res hvala. Minka, Maribor

… moje mnenje in hvala, da pišete o tej problematiki …

Ko oseba vpaša nekoga drugega za drugo mnenje je lahko vedno drugačno. Ampak pri tem je potrebno vprašati strokovnjaka. Ne pa sorodnika, ki dela 8 ur eno in isto delo v proizvodnji, pride domov in lažerno pred TV. Takšna oseba ti ne more dati tisto, kar nekdo, ki dela in s tem služi. To je moje mnenje in hvala, da pišete o tej problematiki ter hvala za pomoč, Špela, Kranj.

Kaj naj napišem v prošnji za delo
Kaj naj napišem v prošnji za delo
Kaj naj napišem v prošnji za delo
Kaj naj napišem v prošnji za delo

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

5/5 - (3 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri