Kaj naj napišem v prošnji

Kaj naj napišem v prošnji

Kaj naj napišem v prošnji

Kaj naj napišem v prošnji je zelo važno vprašanje, še preden se lotite pisanje same prošnje za delo. Seveda bodo sledili primeri, ki povedo, kaj ne pisati, tako, da boste lažje ugotovili, kaj napisati in česa se izogibati.

 

Kaj naj napišem v prošnji

Kaj naj napišem v prošnji
Kaj naj napišem v prošnji

To je vprašanje, ki je res potrebno čiste pozornosti. Namreč, če boste pisali samo nekaj ali pa to, kar si vi mislite, da direktor rad prebere potem ste na napačni poti. Direktor rad prebere to, kje mu boste pomagali. Kaj vse znate in kakšna osebnost na delovnem mestu ste. Samo to. Vse ostalo pa trenutno ni tako pomembno.

 

Kaj ne napisati

Dobil sem prošnjo za pregled. Pisala mi je oseba iz LJ, ki je po poklicu višja medicinska sestra. A zaradi hitrega dela je delala pri možu v proizvodnji celih 5 let. Sedaj sta šla narazen in bi se rada zaposlila v svoji stroki. A, kako? Ko mi je poslala prošnjo za delo v predogled je notri pisalo samo to, kar je delala v proizvodnji. Od zlaganja, pregledovanja artiklov do vožnje z viličarjem. Vse. Ves delavnik in vsega, kar se je v proizvodnji naučila. A lahko vso to znanje koristi UKC Ljubljana? Ne. Edina stvar, ki je bila povezana z zdravstvom je bil naslov od UKC Ljubljana. Samo to. Vse ostalo pa, kot da piše prošnjo za drugo delovno mesto v proizvodnji.

 

A veste sedaj, kje je napaka?

Če želite priti na UKC Ljubljana se morate potruditi in pisati o tem, kar ONI potrebujejo in vi znate in jim lahko pri tem pomagate. Vsak direktor to rad prebere. Ker vsak rad prebere, kako mu boste pomagali. Ne pa, kako ste drugemu pomagali na popolnoma drugem področju. Kakšna je tukaj povezava? Je ni. In direktor to takoj spozna in takšna prošnja za delo gre v koš.

 

Neka običajna prošnja za delo je brezpredmetna

Ta gre v koš. In zakaj bi se samo podjetje še trudilo in si delalo stroške z vami, ko pa niste nič pametnega napisali za njih. To je dejstvo. In osebe se pritožujejo, da so poslale 30 ali več prošenj za delo, pa niti odgovora niso dobile, kaj šele povabila na razgovor! Zakaj pa bi si podjetje delalo strošek z vami, ko pa je v prošnji vse o delo v proizvodnji, a oseba pošlje to na UKC Ljubljana. Zakaj? Saj ne iščejo delavke v proizvodnji, ali? Ne. UKC Ljubljana želi imeti medicinsko sestro, ki zna delati s pacienti in odlično sodelovati z zdravniki ter še več v tej smeri. In tukaj je oseba popolnoma pogrnila, ker ni pisala o tem znanju, ki ga ima, kot višja medicinska sestra. Žal.

 

Dovolite si brezplačen pregled vaše prošnje za delo

Da. Brezplačno vam pregledam in podam komentar na vaše gradivo. Dobili boste komentar od nekoga, ki vas ne pozna. A pozna pa direktorje in njihovo razmišljanje. Še več. Pozna tudi direktorja kadrovskih služb. Se z njimi pogovarjam ter sem v nenehnem stiku. Zato bom mogoče vedel več o tem, kot pa nekdo, ki s temi osebami nima stika. In v tem je razlika.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Za začetek, da brezplačno pokomentiram vašo prošnjo za delo. Tukaj vam podam, komentar in ne, da vam jo v celoti napišem. Ne-ne. To je potem druga zgodba. Ampak že sam komentar ali pripomba vam lahko odpre drugačna vrata za samo razmišljanje. Ker mogoče pa vem, nekaj več, kot ostali, ki niso v tem poslu, kaj menite vi?

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Kaj naj napišem v prošnji

 

… moja prošnja je bila točno taka

Meni je g. Sandi lepo pomagal. Tudi moja prošnja je bila točno taka, kot jo je zgoraj opisoval. Pisal sem o delu v avtomehanični delavnici, pri tem pa sem hotel delati za CNC stroju. In s tem nikakor nisem prišel dalje, kaj šele do razgovora. G. Sandi hvala še enkrat za pomoč, katera se je obrestovala! Super ste.

Kaj naj napišem v prošnji
Kaj naj napišem v prošnji

 

… kaj naj napišem v prošnji …

Spoštovani. Tudi pri meni je bilo enako. Pisala sem o tem, kaj sem delala na zadnjem delovnem mestu, kot trgovka. A to ne pomaga za delo v proizvodnji. Tukaj sem se veliko spraševala, kaj naj napišem v prošnji. A odgovora nisem našla. Vrtela sem se v krogu in samo to, kar sem imela spreminjala in nič izboljšala. G. Sandi mi je na koncu tukaj odlično pomagal.

 

… delo preko posredovalne agencije …

Ker nisem dobila službe v svoji izobrazbi sem si našla delo preko posredovalne agencije, kot čistilka. A od tam dalje nikakor nisem prišla nikamor, kljub temu, da sem ekonomski tehnik. Tukaj sem že obupala in skoraj spoznala, da bom, delo kot čistilka morala delati do konca življenja. Pri pregledu na spletu sem videla to spletno stran ter pisala na mail. G. Sandi mi je prijazno odgovoril ter se kasneje tudi slišala in šla skozi. Njegovi napotki so obrodili sadove že po 12 poslani prošnji za delo. Sedaj imam drugačno delo, ki je v moji smeri izobrazbe.

 

… pomagali pri osebnem življenjepisu …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Pred časom ste mi pomagali pri osebnem življenjepisu. In tukaj je povzetek. Za vsako podjetje sem posebej prilagodil življenjepis in teh je bilo 7. Od tega sem prišel do 4 razgovor. Samo eno podjetje mi je ponudilo 3 mesečno poskusno delo, druga dva podjetja pa razgovor za v drug krog. Hvala za vse! Aleks, Maribor

5/5 - (2 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri