Kaj pa radi gledate po TV?

Kaj pa radi gledate po TV?

Kaj pa radi gledate po TV?

Nekaj dni nazaj sem se pogovarjal z različnimi iskalci zaposlitve. Vsi in to res vsi so mi povedali, da so jih na razgovoru med drugim tudi vprašali “Kaj pa radi gledate po TV?”.In tukaj so se vsi znali pohvaliti. Vendar prav noben od teh ni prišel dlje oz. do dela. Zakaj ne? So mogoče kaj narobe povedali?

 

Če vas vprašajo “Kaj pa radi gledate po TV?” boste kaj ..?

Pa gremo od začetka. To je zelo zvito vprašanje. Osebe, ki sprašujejo ter direktorji imajo radi določen tip osebja okoli sebe. Nočejo imeti pa osebja, kateri zelo rad gleda telenovele in ostale nič dobičkonosne serije, s katerimi si oseba ne more izboljšati svojega znanja. Da – tako to je. In tako tudi razmišljajo sami direktorji. Če oseba dela v proizvodnji je ena zadeva. Če pa mora dnevno razmišljati, da ni napake in da je vse v skladu z zakonom in dogovorom potem pa ne sme priti do napake. Vendar se ravno tukaj dogajajo napake, potem pa oseba na koncu reke “pa saj nisem vedela” in to je – to. In direktor reče “če kaj ne veste vprašajte” ter oseba reče “tudi tega mi niste povedali“. Hočem povedati, da si direktorji že sedaj delajo selekcijo za naprej.

 

Čveblanje …

če veste, kaj to pomeni je OK. Če pa ne … pa niste ničesar zamudili. A veste, koliko oseb zna več povedati o vsem drugem, kaj se dogaja po TV, kot pa iz svoje stroke? Veliko. Pred časom sem spoznal direktorja, kateri je vsakega zaposlenega prosil da – da odpoved, ker ga delo na delovnem mestu ne zanima, kakor tudi samo izobraževanje ne – a o nogometu in politiki pa je mojster. Iz tega podjetja je šlo zagotovo cca. 12 oseb. Sedaj je tam delovna klima izvrstna in vsi ostali zaposleni vedo, zakaj imajo to delo in delajo za to podjetje. Sicer so del skupnosti, ki skupaj pomagajo rasti samemu podjetju.

 

Torej, kaj pametnega povedati?

Odvisno od delovnega mesta. Če je bolj za razmišljati potem povejte, da kaj preberete tudi kaj iz tega področja.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kaj pa radi gledate po TV?

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.