Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju je večna dilema tistih, ki začenjajo trpeti. Pri tem nekateri imajo rešitve in izhode. Drugi pustijo podjetje in gredo drugam.

 

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

Sedaj je tako. Če je slaba komunikacija ali pa vas ne sprejmejo ali z vami nočejo sodelovati se je potrebno z direktorjem pogovoriti. Namreč on lahko tukaj zelo veliko pripomore. Če pa se nad vami izvaja mobing, potem pa so druge rešitve. ena izmet teh je tudi ta, da greste do odvetnika, vam pove kako in kaj in potem z njegovimi navodili tudi delate. Seveda, ko pa je tako daleč pa se celota prepusti odvetniku.

 

Pa gremo od začetka

Če vas ne sprejmejo zato niste krivi vi. So pa tisti, ki vas ne. Razlogi zakaj vas ne sprejmejo so lahko zelo dovršeni ali pa otročji. A so in to se dogaja. V tem primeru se je potrebno pogovoriti z direktorjem. Če se v nekem doglednem času nič ne izboljša potem veste, kje ste. Potem si boste začeli iskati drugo podjetje.

 

Če se izvaja mobing

To je pa potem popolnoma drugačna zgodba. Saj vem, da mi osebe vedno rečejo “pa nimam za odvetnika”, ampak v veliki večini lažejo. Lažejo iz tega preprostega razloga, ker s tem nočejo imeti prav nič. In tega se sam delodajalec lepo zaveda. On ve, da bo 99% zaposlenih podpiralo vse, kar jim bo dal pred oči, ker se z odvetniki ali kakšno inšpekcijo nočejo ukvarjati. Tisti 1%, ki pa se bo pobrigal zase pa je brez pomena. Z lahkoto bo tudi s tistim opravil. In res. Bo. Zagotovo bo. Vsaj do sedaj so. In še naprej bodo. Ker mobing ni enostavna zadeva. Potreben je strokovnjak, ki vam pove, kaj morate narediti, da se zbere kakšen dokaz. Potem pa se lahko začne igra. Vaš odvetnik proti podjetju. Morate pa vedeti nekaj. Ne glede, kdo zmaga, podjetje nosi posledice. Velike posledice.

 

Obstaja pa tudi drug primer

Prijatelj mi dela na UKC Maribor. Vsaj 2-3 na leto mi pove, da so pripeljali pretepeno osebo, ki se izkaže, da ima svoje podjetje. Pri tem ta oseba tudi noče sodelovati s policijo.Pač …

 

Tukaj sam ne morem biti preveč pameten

Ne gre. Ker je vsak primer odvisen od nekaj vpletenih oseb. Predvsem pa tudi od dejavnikov, kot je nerazumevanje besed, laži in podpihovanja drugih oseb. Žal se to dogaja zelo pogosto. In pri tem se oseba sprašuje, čemu je to sploh potrebno? Zakaj mi oseba laže? Kaj ima od tega? In na koncu se izve, da lažnivec uživa v tem, ko lahko tako lepo laže, drugi pa m verjame. Noro, kajne?

 

Torej kaj storiti?

Če ste se pogovorili z direktorjem in celota ni spremenila ter vas že najeda vse skupaj – potem je čas, da si začnete iskati drugo delo. ja iščite in kličite okoli ter vsem povejte, da vas to podjetje ni sprejelo. Povejte tudi, da iščete podjetja, ki sprejema nove zaposlene. Ne samo za delo, ampak tudi, da vas sprejme, kot osebo. Da vas zjutraj pozdravijo, se z vami nasmejijo ali pa povabijo na kavico. Sem pa pristaš tega, če že boste šli .. idite s pokončno dvignjeno glavo. To pa pomeni samo nekaj – delo opravljajte, kot ste ga do sedaj. In nič več. Če vam bo podjetje dodelilo novo osebo, da jo boste morali kaj naučiti – nikar. Ne sprejmite te naloge. Zakaj pa bi jo? Saj greste vstran in vam mora biti res vseeno, kaj bo z njimi, če je njim sedaj vseeno, ko ste vi z njimi. Resno. Naredite svoje delo, rečete vsem “hvala” in greste. Brez poslovilnih zabav in kaj ostalega.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

 

Kaj storiti, če so slabi odnosi v podjetju

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.