Kaj vam pomaga, če …

Kaj vam pomaga, če …

Kaj vam pomaga, če …

Kaj vam pomaga, če veste, da se krši zakonodaja in delavske pravice pri tem pa nič ne ukrenete? Kaj vam vso to znanje sploh pomaga? Pa vam?

 

Kaj vam pomaga, če …

Kaj vam pomaga, če ...

O tem pišem veliko. Pa še bom. Osebe mi pišejo, da so prebrale vse na internetu, prebrale vse forume in ostale bedarije. Potem pa so mene vprašale samo to “kako s tem znanjem pristopit do direktorja?”. To je pa zanimivo, kajne? Ker noben in prav noben glede te poti ne želi pisati. Razlog je enostaven. Nima izkušenj ali pa, da nima pojma, kaj naj napiše.

 

Tukaj sem jaz predlagal sledeče – moj primer

Prosim sem direktorja za pogovor. Samo to. Dobil sem termin in držal sem se ga. Prišel do njega ter se mu zahvalil za njegov čas in začel s temo. Povedal sem, kaj me moti in nekako prosil za rešitev, njegovo podporo ali bilo kaj drugega, kar bi potegnilo na moj mlin. Pri tem nisem govoril nič o zakonodaji. Samo to, da sem nekaj opazil in da ni OK, da se to dela. In to je bil lep sproščen govor. Brez zatikanja. Ko sem končal mi je direktor v celoto lepo obrazložil vso situacijo in tudi to, zakaj se “občasno” to dogaja. Ko je končal sem se samo zahvalil za pojasnilo in odšel. On je bil vesel, jaz pa ne. Spoznal sem, da direktor ve in da on delegira, da se to tudi dela. To mi je bil res velik in ogromen podatek.

 

Šel se do odvetnika

Zakaj. Vedel sem, da direktor za problem ve in sam glede tega ne bil rešil ničesar. Z odvetnikom pa je bilo popolnoma drugače. Ko je direktor od nega dobil dopis me je takoj poklical v pisarno. Seveda takoj nisem šel. Šel sem takrat, ko sem delo končal tako daleč, da so drugi lahko nemoteno delali naprej. Skratka pustil sem ga malo čakati. Potem me je napadel, kar se jaz grem in vse to. Sem ga samo poslušal. Kričal je po pisarni, metal liste v zrak in preklinjal. Ko je povedal mislim da vse sem ga gledal in rekel “Lahko zdaj grem naprej delat?”. Se obrnil in odšel. In potem sem imel mir. Velik mir. Takšen mir, da, ko sem nenadoma potreboval dopust, sem ga takoj dobil. Brez problema. Super je bilo. Ko so drugi imeli težave z vodjo, jaz tega nisem imel. Vodja si ni upal priti do mene in kaj reči. Ne-ne.

 

 

Skratka, kaj vam pomaga informacija, če pa nimate možnosti, da jo izkoristite

Oseba se po internetu zelo informirajo. Ob tem je lahko katera informacija tudi napačno zapisana, ker jo pišejo laiki, ki nimajo pojma o tem, kaj pišejo. Njihova naloga je samo ta, da nekaj napišejo, da boste vi, ki to informacijo potrebovali, jo videli na njihovi strani s polno reklamami. Kaj pav to sploh pomeni?

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Kaj vam pomaga, če …

5/5 - (6 votes)
Posted in Tips – smart tips.