Kako do prave službe

Kako do prave službe

Kako do prave službe

Kako do prave službe je veliko krat vprašanje velike večine, ki so s tem, kar delajo popolnoma nezadovoljni. A še huje. Na delovnem mestu trpijo.

 

Kako do prave službe

Kako do prave službe

To je dobro vprašanje s težkim odgovorom. Predvsem moramo izhajati iz tega, kar radi delamo in v tem tudi uživamo. Poznam malo oseb, ki v svojem delu uživa in lahko reče “Da Sandi, to je moja prava služba!”. Jah malo takih poznam. Ampak obstajajo, a jih je malo. Vsi ostali pa se nekako borijo iz dneva v dan. In ni jim lahko. Zato pride do alkohola, tesnobe, prepira v družini in še marsikaj drugega o čemer sam ne bi pisal.

 

In četudi se slabo počutijo nočejo zamenjati službe

a poznate koga, ki na veliko govori čez podjetje pri katerem je zaposlen? Jaz veliko. A med njimi ni niti enega heroja, ki bi sam hotel zamenjati delovno mesto. Tudi med temi ni heroja, ki bi sam iskal novo delovno mesto v drugem podjetju. Ne. Takega ne poznam. So pa ti tako zelo našopirjeni proti podjetjem, da govorijo o njem zelo slabo. četudi oseba slabo govori o svojem podjetju zakaj le tega ne zamenja? Vsaj jaz bi. Če v podjetju nisem zadovoljen potem grem vstran. Vsaj jaz sem taki. Iščem vedno nekaj boljšega. In to tudi najdem.

 

Težko je

Lažje je govoriti drug čez drugega, kot pa, da bi sama oseba naredila nek korak v boljšo življenja. A ne. Raje oseba kritizira, kot pa, da bi se sama motivirala in naredila prvi korak. In tukaj nastaja velika težava. Oseba trpi, kljub temu, da bi si lahko našla neko rešitev. A je ne. Tega sam niti ne razumem, ampak pač tako to je.

 

Kakšni so koraki?

Predvsem je prvi korak, da se oseba sama odloči, da je potrebno narediti prvi korak. Vsaj nekaj. Vsaj toliko, da oseba začne iskati drugo delovno mesto. Vsaj to je nek korak. Potem pa oseba mora imeti prošnjo za delo, ker jo bo kar hitro potrebovala. Ker, če je dober oglas na katerega se oseba želi prijaviti mora imeti dobro prošnjo za delo. Vsaj nekaj dobrega mora imeti, če želi priti do razgovora. A to je težko. Ni enostavno priti do razgovora. Ampak, če je sama prošnja dobra je lažje za vso situacijo. Se lažje pride do razgovora in s tem je velika možnost nove zaposlitve.

 

Kje ste ostali vi?

Pišite mi. Mogoče vam lahko pomagam. Tudi pri vaši prošnji za delo. Pošljite mi jo, da vam jo pokomentiram. Da boste prebrali, kje bi jaz kaj spremenil. Kaj je odveč in kaj je premalo. Tudi lažje bo za v naprej.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kako do prave službe

 

Kako do prave službe

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.