Kako do službe

Kako do službe

Kako do službe

Kako do službe

Kako do službe
Kako do službe

Kako do službe je narobe zastavljeno vprašanje. Ker odgovor je samo eden. Težko. Če pa oseba ima zanič prošnjo za delo ali sam življenjepis pa je še toliko bolj težko. Tega se je potrebno zavedati. In sam Zavod pri tem nima prav nič. Vsak se mora znajti po svoje. Se tudi truditi in biti v akciji. Vendar mi tudi sami direktorji jamrajo, ker ne dobijo to, kar si sami iščejo. Tukaj spodaj je nekaj primerov.

 

# 1 – Delo v proizvodnji
Enostavno delo tako za žensko kakor tudi za moškega. A podjetje je bolj iskalo žensko. Ko so dobivali prošnje za delo v proizvodnji jim ni bilo vseeno. Od veliko prispelih, jih je 40% bilo s praznim listom. Pomeni, da so poslali samo zaradi Zavoda. Ostali so bili preveč izobraženi. Med njimi so bili magistri znanosti in univ. dipl. inž. raznih struktur. A prav nobeden ni napisal, da je že kje v sami proizvodnji kaj delal in kaj je tam delal. Direktorju je sama selekcija vzela ure in ure, da je celoto prebral in vsaj 2 poklical na razgovor. Na koncu še ta dva nista prišla.

 

# 2 – voznik kombija
Enostavno delo. Robo pripeljat do stranke. Prišlo samo 13 prošenj. OD teh je polovica že v prošnji napisala pogoje “Delamo od 07.00 – 15.00. To pomeni, da vam ob 15.00 damo ključe v roke in gremo domov”. Kaj naj direktor s tem? Nič. Kaj pa, če je kakšna nesreča na cesti ali pa pozimi, ko je še več kaosa …?

 

# 3 – v gostišču pomivalka posode
Prišlo veliko prošenj. A med njimi je bilo veliko oseb, ki so imele status invalida. Tiste osebe, ki pa ne, pa so lepo napisale, da so na določena čistila alergična. Ena oseba je res napisala, da bi želela delati. Je prišla na razgovor, bila vsaj vesela in pokazala navdušenje. Z veseljem na koncu dala za podpis in rekla “Veste premislila sem si. Me zanima me.” in je odšla. Niti hvala lepa ni rekla. Kar šla je.

 

Kako do službe ter veliko ovir

Predvsem si same ovire delajo sami kandidati. Če oseba želi delati, naj tudi jasno napiše. To bo direktor lepo prepoznal in osebo povabil na razgovor. Seveda pa je lahko za določeno delovno mesto veliko kandidatov, ki pa bi se borili. Samo, da bodo delo tudi dobili. In tukaj je spret rivalstvo ter kdo bo prišel do samega razgovora.

 

Bojazen je tudi …

Nekateri direktorji več ne vzamejo osebja, ki je več kot 6 ali 8 mesecev na Zavodu. Ne. Oni iščejo bolj pridne osebe, ki imajo konstantno delo. In sami že vedo, zakaj ne. In tukaj je lahko sama bojazen za vse tiste lenuhe, ki jim je vseeno potem pa v neki točki morajo imeti delo. Pa ga ne dobilo oz. zelo težko sploh pridejo do razgovora.

 

In na zadnje … kako do službe?

Tistim, ki pomagam jaz imajo nekaj možnosti več od ostalih, ki se sami trudijo. Žal je pač tako. Zanje in izkušnje terja tudi tukaj svoj davek. Zato lahko nekatere osebe lažje pridejo do razgovora in potem do samega dela. Dovolite, da vam pomagam jaz. Pišite mi. Za začetek vam brezplačno pregledam vašo gradivo in vam ga pokomentiram. Vsaj neko smernico boste dobilo. Lahko jo boste upoštevali ali pa ne. To je odvisno od vas samih. A komentar bo na mestu.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Iščem delo v Švici

… se tudi izkazala pri razgovoru …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Hvala za vse. Z vašo pomočjo sem prišla do razgovora ter se tudi izkazala pri razgovoru. Dobila sem poskusno delo za obdobje 3 mesece. Zelo sem vesela, da sem vas spoznala. Karmen, Dutovlje.

Kako do službe
Kako do službe

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala za pomoč. Super ste in zelo sem vesela, da ste mi pomagali, saj sem prišla do razgovora. Tudi vam vse dobro, Olga, Šenčur

Kako do službe
Kako do službe

… pridem tudi do razgovora …

Zdravo. Ko sem bila na razgovoru sem vedno bolj spoznavala, da tukaj ne želim delati. Ko mi začne direktor jamrati je to najhujše, kar lahko oseba doživi na razgovoru. Zato grem pokončno dalje in vsaki dan pošljem kakšen nov življenjepis na novo podjetje. In veste kaj? Pridem tudi do razgovora. vendar iščem samo dopoldansko delo, kar pa mi še do sedaj ni uspelo. Vendar vztrajam. G. Sandi ful in resnično hvala iz srca. Aleksandra, Prevalje

Kako do službe
Kako do službe

… dobila 3 mesečno poskusno delo …

Hvala za vso pomoč! Prišla do razgovora ter dobila 3 mesečno poskusno delo. Komaj čakam! Martina, Jesenice

Kako do službe
Kako do službe

… sem ravno prišla iz razgovora …

Lepo pozdravljeni. Kako ste kaj? Jaz sem ravno prišla iz razgovora. Nisem nekam vesela, saj so mi ponudili več-izmensko delo, kar pa meni sploh ne ustreza. Vendar vi ste se zelo izkazali in spoznala sem, da je ta vaša pomoč zelo zelo učinkovita. Super ste. Hvala lepa ter lp, Antonija, Idrija

 

5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri