Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Kako dolgo čakati na odziv podjetja – da samo res? Kako dolgo čakati na odziv podjetja? Kdaj je tisti čas, da nam odpišejo ali pa vsaj sporočijo, glede same odločitve?

 

V realnosti?

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

To je odvisno od vsakega podjetja. Ponavadi je tako, da podjetje kar hitro opravi razgovore potem pa vse v najkrajšem času pošlje obvestilo. To je tista lepa praksa, ki da vedeti, da je podjetje resno in da imajo vsaj nek del porihtan. Ampak v veliki večini temu ni tako. Podjetja ne odgovarjajo nazaj, ker jim je to velik strošek. Pa tudi mogoče noben tega noče delati. Ker je to zamudno delo in … pač, saj veste, kakšni so nekateri delavci.

 

Podjetja delajo napako!

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Ena izmed velikih napak je ta, da si direktor izbere 10 kandidatov. Vsem ostalim ali pošlje dopis glede neizbire ali pa pozabi na njih. Napaka je ta, da, ko teh 10 povabi nihče ni zainteresiran ali pa res od teh prav noben ni primeren, ker niso. So lahko lagali v prošnji, so na razgovoru jamrali ali pa dela enostavni niso hoteli. In potem ima podjetje problem. Velik problem.

 

A pričakujete odgovor?

Če ste poslali nekaj dobrega, s tem mislim, da je vaša prošnja za delo res napisana tako, da vas bo bralec prepoznal in seveda, da ste poslali na podjetje, ki ima ta segment porihtan, potem lahko pričakujete odgovor. Če pa ste poslali kar na neko podjetje, ki te logistike nekako nima razvite in nima oseb, ki bi to delalo, potem na odgovor pozabite. To so lahko mala podjetja, kjer iščejo nek kader, dela pa samo ena oseba. En direktor. Pa kje mislite, da se bo njemu še dalo vam odgovarjati, da ne ustrezate? Čer, če bi, bi vas z veseljem povabil na razgovor. Če pa tega ni, pa je to velika poraba časa, energije in financ.

 

Kako to?

Nekaj primerov :

1 – podjetje – direktor, ki si išče administratorko

Na ta oglas je prišlo več, kot 853 prošenj za delo! Od tega jih je več, kot polovica bilo zanič. Kar nekaj. Sploh nisi vedel, kaj oseba zna in kaj ne. In, ko direktor vse to prebere ostane zamišljen. Še bolj nad tem, da mu pišejo nekateri, kar nekaj, drugi pa, kako so delali v proizvodnji ali pa kako so 5 let čistili hotel.

 

2 – programer začetnik

Kaos. Velika večina pisala iz mobitela. Kar nekaj. Nekateri sploh nimajo svojega računalnika! Edino, kar poznajo je FB. Vse ostalo pa nimajo pojma! Jojj …

 

3 – delo v kadrovski pisarni

Veliko podjetje ima svojo kadrovsko pisarno. Super. Iskali so novo osebo, ki se na tem segmentu že nekaj spozna. Velika večina je imela pravopisne napake, drugi celo brez izobrazbe, so pa nekateri izstopali, ker so bili delavci na trenu. Od gradnje do električarskih del. Skratka … vsi pa bi radi bili v pisarni, ampak brez tega znanja. Pa vsi so napisali, da se bodo z velikim veseljem tega naučili? Kaos, kajne?

 

Skratka ni enostavno kajne?

Vem, da ste mogoče jezni in da samo čakate, da vas nekdo zaposli. Ampak imate konkurenco. Nekoga, ki je mogoče boljši od vas. To ni nujno. Mogoče ima samo boljše napisano in zato pride do tja, kamor vi ne morete. Samo to. Zato se je tukaj potrebno malo drugače vprašati. Kako do razgovora? Kaj moram napisati? Kaj mora izstopati? Kaj uporabiti in kaj ne? Čas se spreminja. Znanje tudi. Delovne izkušnje pa še bolj. Zato je dobro, da pazite, kar pišete in izpostavljate. Gre za vas!

 

Dovolite si pomoč!

Če pa kdo, vem jaz, da je prekleto težko priti do razgovora. In zato je potrebno napisati nekaj, kar privabi delodajalca in da razmišlja o tem, kje mu lahko že takoj pomagate. In tukaj je potrebno znanje in izkušnje iz terena, da se to nekako spravi na papir in napiše berljivo. In to znam.

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 


prosnja-razgovor


 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Kako dolgo čakati na odziv podjetja

… prišel do razgovora od 7 poslanih prošenj za delo …

Spoštovani g. Sandi. Z vašo pomočjo sem prišel do razgovora od 7 poslanih prošenj za delo. Zame je to velik uspeh, saj prej sploh nisem nikamor prišel. Tako, da čakam še na drugi krog. Super in hvala, Peter, Ruperče.

 

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

… mi je odprla vrata …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Nisem si upala vam pisati, a sem vam vseeno. Ampak vaš odgovor ter nadaljnja pomoč mi je odprla vrata do razgovora administratorke v pisarni.

 

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

 

… sem srečna iz dveh razlogov …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za pomoč. Pri tem sem srečna iz dveh razlogov. Prvi je ta, da je gradivo res napisano tako, da se lepo prebere. Drugi razlog pa je tudi ta, da se dokaj hitro prišla do razgovora in sam razgovor je bil popolnoma drugačen, kot pa vsi za nazaj. Delo sem sprejela, a sedaj je na meni, da se dokažem in potrdim to, da jim ne bo žal, da so zaposli mene in mi dali to lepo možnost.

 

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

 

… mi je na koncu le uspelo …

Lepo pozdravljeni. Meni pa je g. Sandi zelo dobro pomagal pri prošnji za delo. Moja želja je bila samo ta, da sem prišel v drugo podjetje, kjer imajo samo dopoldansko delo. Po več mesecih iskanja in 20 poslanih prošenj za delo mi je na koncu le uspelo. Pri tem moram poudariti tudi to, da sem prišel do 11 razgovor od 20. Kar za moje pojme le ni tako slabo. Tudi so mi ponujali delo, a je bilo dvoizmensko, kar pa mene sploh ni zanimalo. G. Sandi, hvala za pomoč!

 

Kako dolgo čakati na odziv podjetja
Kako dolgo čakati na odziv podjetja

Kaj pa tole :

 

 

 

 

 

 

5/5 - (1 vote)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri