Kako mamice pišete prošnje za delo

Kako mamice pišete prošnje za delo

Kako mamice pišete prošnje za delo

Kako mamice pišete prošnje za delo

Kako mamice pišete prošnje za delo

Kako mamice pišete prošnje za delo? To je velika dilema mamic. Ali naj omenijo, da imajo otroke ali ne. Še več. Če že omenijo otroke, a kje pa je oče? Ga ti otroci sploh poznajo? Imajo urejeno starševsko zadevo? … vse to so neumna vprašanja. Nobenega ne zanima, koliko otrok ima nekdo ali pa je v zakonski zvezi ali ne. Nekatera podjetja prosijo svoje zaposlene za otrokove podatke, ker ko ima otrok rojstni dan dobijo darilo ali pa jih obišče Božiček. A vse ostalo pa nima pomena in sam direktor se s tem nima časa ukvarjati.

 

Ampak, kako mamice pišete prošnje za delo?

Zelo slabo. Nekatera že v začetku napišejo, da so bile na porodniškem dopustu in je sedaj čas, da spet začnejo delati. Ali pa “Sem mama Aleša – 8 let, Petra – 5 let in Silve – 15 mesecev.” Ti začetki so popolnoma nesmiselni in jih vedno odsvetujem. Mamice … vem, da ste ponosne na svoje otroke, ampak pišite o čem drugem. To samo samega direktorja zmoti. In to nekatere že pišejo v samem začetku. Ufff … to pa še bolj ni dobro. ali se v prošnji za delo ali samem življenjepisu sploh naj omenijo otroci? Ne. Ni potrebe.

 

Konkurenca je velika

Med nezaposlenimi mislim. Če pa k temu še prištejem tiste, ki si želijo zamenjati delovno mesto in imajo enake ali pa boljše kvalifikacije za določeno prosto delovno mesto potem pa se mora še toliko bolj potruditi, da najde tisti del sebe, da jo bo sam direktor želel spoznati. In ravno v tem je celotna poanta vsega. Vzpodbuditi pozornost.

 

Ah te srečne in ponosne mamice 🙂

Ravno včeraj sem se z eno pogovarjal. Težko ji je sedaj iti med papirnato vojno. Vstran od udobja, cartanja in razvajanja. To je tudi velik korak za novo pečeno mamico nazaj v službo. No ta oseba je po poklicu odvetnica. Zato je tega pritiska še toliko bolj. Ampak jaz verjamem, da bo tudi ona temu zmožna.

 

Torej, kako mamice pišete prošnje za delo?

Tako, kot pred tem, ko še niso bile mamice. To, da so mamice se v sami prošnji za delo ali samem življenjepisu ne sme poznati. Ne-ne. To je oseba stvar. Enako, kot poroka, vera ali kaj podobnega. Zato vam svetujem, da se na to ne ozirate preveč in dajate temu velik poudarek. Ker za direktorja in samo podjetje to ni. Njemu to ne pomeni ničesar. Mi je pa pred časom en direktor povedal, da je dobil prošnjo za delo pri čemer je bila ponosna slika mamice z dojenčkom. Pri tem pa je na veliko in dolgo pisala, kako je srečna in da nujno potrebuje delo. In pri tem direktorju je tukaj tudi ostalo. V spominu brez spoznanja te ponosne mamice.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Tema : Kako mamice pišete prošnje za delo?

 

– – – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Temu dam tudi sama prav. Ko sem svojo prošnjo za delo preuredila in ven zbrisala vse nepotrene besede sem šele takrat in to pri enakih podjetjih, katerim sem pred časom poslala prošnjo prišla do razgovora. In zanimalo me je, zakaj sedaj? In sem jih vprašala. Odgovor je bil enostaven. Napisali ste točno to, kar smo želeli prebrati in zato nas posledično zanimate. In to je to.

– – – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Meni pa so na Zavodu rekli, da je vse OK pa nisem prišla nikamor. Niti do razgovora. Potem pa mi je g. Sandi pomagal in stanje se je spremenilo. Prihajam do razgovora vendar imam občutek, da jih premalo navdušim ali pa imajo zadaj že nekoga nastavljenega. Ampak sedaj imam vsak upanje!

– – – – – – – – –

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.