Kako naj napišem življenjepis

Kako naj napišem življenjepis

Kako naj napišem življenjepis?

Kako naj napišem življenjepis

Kako naj napišem življenjepis
Kako naj napišem življenjepis

“Kako naj napišem življenjepis?” je zelo pogosto besedilo, ki ga dobim na svoj email račun. In pri tem si mislim sledeče :

  1. če imate izkušnje iz selekcije kadra
  2. ste dnevno v stiku z direktorji in se veliko pogovarjate na temo zaposlovanje in kaj je tisto, kar jih najbolj pritegne v samem gradivu
  3. se znate tako predstavit, da bo zanimivo za samega direktorja
  4. znate ponuditi vaše sposobnosti in znanja

Če imate vse to, potem res ni problema, da ne bi vaš življenjepis bil dober. Če pa manjka samo ena zgornja točka, potem pa imam premalo časa, da vam celoto obrazložim. Ne gre. Tudi ne v enem dnevu, kaj šele v eni uri.

 

Kako naj napišem življenjepis, da bo to res to

Kako naj napišem življenjepis
Kako naj napišem življenjepis

Predvsem morate izpostaviti vsa vaša znanja in vse delovne izkušnje. Tukaj se morate razpisati. Tukaj morate dati vse od sebe in se zelo potruditi in ponuditi res tisto znanje, ki ga vaša konkurenca nima. Še več. Lahko tudi napišete, kakšni ste na delovnem mestu ter da imate razvite delovne navade. Pisati morate o tem, kaj bo podjetje z vami pridobilo in ne to, kar si vi želite in iščete. Pred res mnogi časi nazaj sem se pogovarjal z direktorjem, ki mi je povedal, da mu je pisal programer iz Hermes SoftLab-a ter da išče nove izzive. Njega ni sprejel niti ne povabil na razgovor, ker ta direktor ne išče oseb z izzivi ampak osebe z rešitvami. To podjetje še sedaj lepo pluje po tržišču in ga niti recesija ali sedaj Covid nista utrudila.

 

In tukaj je past!

In res, kljub temu, da osebe res vedo, da ne rabijo pisati o družini in vsem tem … le o tem tudi pišejo. Ne morejo iz svoje kože pa ne vem zakaj ne. In tudi, ko pokomentiram dobljeno gradivo, ga osebe potem popravijo, a vsega pa ne morejo zbrisati. So preveč navezane na te stavke. Npr. “Moji hobiji; glasba, tek in plavanje.“. Ali pa “Zelo rada berem knjige. najbolj romane, pri tem pa se občasno dotaknem tudi kakšne kriminalke …“. Super, ni kaj. To res ne rabi biti pisano v samem življenjepisu. To o vas ne pove prav nič, kar bi samemu direktorju koristilo na delovnem mestu.

 

Reje se vprašajte, kaj ne napisati v življenjepisu

Oja. To je pravo vprašanje. Kaj ne napisati? Kaj je tisto, kar lahko škodi? Ali pa zelo škodi? Veste, če je velik naval na neko delovno mesto si bodo nekateri vzeli čas in določeno gradivo prebrali in razmislili ali se splača tega poklicati na razgovor ali ne. Če sedaj vi še niste bili povabljeni na sam razgovor to vsekakor ni dobro. Zato že obstaja razlog. Moja zelo dobra prijateljica je dipl. ekonomistka. Po faksu še dela ni dobila. Na Zavodu je že več let. Njena želja je samo ena – da pride delati v javno upravo. A sedaj se je zavedala, da nima sploh več znanja. Tudi, če pride na razgovor jo premagajo v znanju tiste osebe, kis so vsaj nekaj delale preko študenta. In sedaj ima velik problem. Ima izobrazbo, nič delovnih izkušenj in več let že doma. Pa kdo jo bo zaposlil, kot ekonomistko? Lahko vam povem samo, da do sedaj se še ni našel takšen heroj oz. junak.

 

Da si boste prihranili čas in živce

Pišite mi – brezplačno vam bom pogledal in pokomentiral vaše gradivo. Lažje vam bo. Dobili boste smernico. Pustite si pomoč. Ampak na koncu je vse odvisno od vas. Pred časom sem se pogovarjal s sošolcem iz srednje šole. Brez dela in vneto išče zaposlitev. Po pogovoru sem spoznal, da ga mantra sama prošnja. Dal sem mu svoj email naslov in rekel, naj mi pošlje svojo prošnjo pa bomo že nekaj naredili. Do sedaj že njegove prošnje nisem dobil. Ampak on je še vedno tam, kjer je prej bil. Brezposeln. A leta tečejo.

 

Sedaj je drugače

Če želite, da vam bodo odprli vrata morate že pravilno pozvoniti. Kaj šele, da bi vam takoj dovolili vstopiti. Zato, če želite samo vstopiti v samo podjetje dobro premislite, kako se boste predstavili. 

 

 

Kje drugje vam lahko pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

Tema : Kako naj napišem življenjepis

Kako naj napišem življenjepis
Kako naj napišem življenjepis

 

… sem pisanje motivacijskega pisma …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Jaz pa sem pisanje motivacijskega pisma prepustila kar vam. In moram napisati ter povedati, da je zelo obrodilo sadove. Od 7 poslanih življenjepisov sem bila povabljena na 2 razgovora. In to je super. čeprav sem pa spoznala, da to niso podjetja s katerimi bi delala. A je super, ker iščem in pišem naprej. G. Sandi hvala. marija, Krško

Kako naj napišem življenjepis
Kako naj napišem življenjepis

 

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri