Kako napisati dober življenjepis

Kako napisati dober življenjepis?

Kako napisati dober življenjepis?

Kako napisati dober življenjepis

Kako napisati dober življenjepis

Kako napisati dober življenjepis? Težko. Če nimate s tem izkušenj je res težko. Tudi, če mislite, da beseda “hobiji” ustrezajo oz. pašejo v sam življenjepis – se motite. To ne paše sem.

 

Kako napisati dober življenjepis?

Kako napisati dober življenjepis se moramo vprašati že v samem štartu, ko si postavljamo cilje ter urejamo prvo strukturo samega snovanja. Sam življenjepis mora biti razdeljen. A hkrati pa mora veliko povedati o vas samih. Kje lahko pomagate ter kaj boi bodoče podjetje z vami že takoj pridobilo. Če tega ne boste napisali boste nezanimivi. In razgovor je mogoče splaval po vodi.

 

Dober življenjepis ima dobro osnovo

Sama osnova je tista, ki daje celotnemu življenjepisu značaj o vas samih. Če je dober življenjepis pravilno zasnovan bo bralec takoj vedel, kdo ste in kje mu lahko pomagate. Potem sledi samo še tisti del zaključka, kjer morate nagovarjati, da vas povabi na razgovor. Da vas želi spoznati. Ker, če direktorju te osnove ne daste … kaj bi si potem želel od vas. Če mu tukaj ne morete napisati, kje vse mu že lahko takoj pomagate, zakaj potem pričakujete sploh povabilo? Dajte nekaj konkretnega od sebe pa boste lahko pričakovali tudi razgovor.

 

Napaka

Napaka je tudi ta, da v samem življenjepisu ne napišete nič pametnega potem pa oseba napiše “Zelo vesela bom razgovora pri čemer se vam se še bom predstavila, v kolikor sem sedaj kaj izpustila”. In te besede so kaos. Namreč oseba ima sedaj možnost, da s prstom pokaže nase in svoje znanje. In ne. Zakaj bi potem direktor to osebo poklical na razgovor? Tudi jaz ne vem, zakaj bi? Zato je na mestu, da se vsaka oseba vpraša “Kako napisati dober življenjepis?“. Še zlasti tista, ki si res želi določenega delovnega mesta.

 

Torej dober življenjepis za delovno mesto naj vsebuje …

Predvsem morate biti vi. Ne nekdo drug. Življenjepis mora opisovati vas in vaše znanje. Še boljše pa je poudariti tisti segment, kjer opisuje vaše znanje v tisti meri, kjer lahko samemu podjetju res najboljše pomagate. In to napisat ni lahko. To priznam. Ker paziti je potrebno na veliko stvari. Še bolj pa na tiste male malenkosti, da vas ne ponese tako daleč, da postanete dolgočasni.

 

Kje ste ostali vi?

Da, Kje ste ostali vi? Če iščete nekaj boljšega morate vedeti, da boste morali tudi drugače ponujati. Tukaj vam v začetku lahko ponudim brezplačno pomoč. Brezplačno vam pokomentiram vaše gradivo. Samo pošljite mi ga in dobili boste komentar. Verjetno ni slabo, da boste dobili mnenje od drugega. No, če vam je ta ideja brezvezna potem pač ne.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Kako napisati dober življenjepis?

– – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Meni se celota zdi zelo super, saj sem poslala na 11 oglasov pri tem pa prišla na 2 razgovora. Sedaj pa imam 3 mesečnega poskusnega obdobja.

– – – – – – –

Spoštovani. Hvala za pomoč. Sem upoštevala vaš nasvet ter poslala 5 življenjepisov na okoliška podjetja ter jih poklicala. In pogovor z direktorji je bil zelo nepričakovan. Tukaj je rezultat :

  • 1 direktor ni imel časa
  • 1 direktor ne rabi moje pomoči
  • 1 direktorja nisem dobila
  • 2 direktorja pa sta me spraševala in sem imela “majhen razgovor”, kar preko telefona. Po tem pa povedala, naj bo tega sran*** konec, pa se slišimo in pogovorimo.

– – – – – – –

Kako napisati dober življenjepis

Kako napisati dober življenjepis

– – – – – – –

Kako napisati dober življenjepis

Kako napisati dober življenjepis

– – – – – – –

Kako napisati dober življenjepis

Kako napisati dober življenjepis?

– – – – – – –

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.