Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo?

 

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo? Težko. Zelo težko. Terja veliko znanja, izkušenj ter … oseba mora imeti tudi vse atribute, ki jih samo podjetje želi oz. išče. Če ste že bilo kje prebrali, da boste zelo enostavno prišli do razgovora, da vas bodo takoj poklicali, da boste edini na samem razgovoru, da boste … – težko je temu verjeti.

 

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo ter znanje

Sedaj je tako. Veliko mailov dobim na temo, “saj me bodo že naučili, če me bodo želeli.” Moj odgovor “zaposlili bodo tiste, ki že nekaj vedo in znajo.“. Veste ni več iskanja osebe, samo da se bo delovno mesto zapolnilo. Ne. Podjetje si bo poiskalo tistega delavca, ki že nekaj zna in ima določena znanja. Tudi tistega, ki je delavno in osebnostno razvit.

 

Ker zmagovita prošnja za delo je tista, ki …

Direktor, ko bere samo prošnjo ima še veliko večjih obveznosti, kot pa samo branje in iskanje kandidata. Če naleti na prošnjo, ki je dobro napisana in ima le ta prošnja vse potrebne atribute potem si tega kandidata tudi želi spoznati. Tukaj nisem napisal, da ga že želi zaposliti ampak samo -> da ga želi spoznati. Realnost pač je taka in mimo tega se ne da priti.

 

Kje ste ostali vi?

Sedaj ste spoznali, da je do razgovora težko priti, ker so nastavljeni filtri. Ta filter je samo ena oseba, ki vso dokumentacijo sprejme ali pa ne. če je prošnja monotona je ne sprejme. Jo zavrne. Ne glede, kakšne kakovosti ima sama oseba. In oseba si je zato sama kriva, kaj pa tega znanja ni napisala! Jaz še sedaj ne razumem zakaj osebe pišejo o vsem drugem, kot pa o tem, kje lahko podjetju pomagajo? Pa saj to je ja bistvo vsega! Bistvo same prošnje.

 

Ti časi so težki

Do rezultata bo prišel samo tisti, ki si bo poiskal pomoč. Ki bo trkal od vrat do vrat in direktorju ponudil prošnjo ali življenjepis. Tudi tukaj ste opazili, da sem napisal “prošnjo ali življenjepis”. Da morali ste prebrati besedo “ali”. To je zelo močna beseda, ki se zelo uporablja v samem poslu in podjetniških vodah.

 

Presenečenje za vas

Do direktorja bo prišla oseba, ki mu bo dala dobro gradivo. Nekaj otipljivega. Samo gradivo mora biti dobro napisano. Če tega ni – pač ni in ni. Ni spoznanja. Nima direktor želje, da bi vas spoznal. In pri osebi se ne spremeni nič. Ostane tam, kjer je bila. In po pogovoru z direktorji le ti zelo težko vzamejo osebo, ki je več mesecev doma. Če pa je doma več kot leto dni in je bila doma zaradi iskanja dela in ne zaradi bolniške ali porodniške … potem pa je to še bolj težje.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

Kako napisati zmagovito prošnjo za delo

 

– – – – – – –

… sem sama dala v koš za papir …

Lepo pozdravljeni. G. Sandi ima prav. Sama sem bila tajnica direktorja in njegovo delo je bilo enako, kot je tukaj opisal g. Sandi. Če je prošnja bila zanimiva je poklical osebo, drugače pa je celota šla v koš. V smeti za papir. Nekaj teh prošenj sem tudi sama v začetku pregledovala in kaj je bilo zanimivo sem mu dala naprej, kar pa ni bilo zanimivo pa mu nisem niti omenjala, da je nekdo nekaj poslal, pa še sama nisem izvedela, kaj želi in kaj hoče. Te prošnje pa sem sama dala v koš za papir. Če pa je bila poslana preko maila pa samo zbrisala.

– – – – – – –

… je bilo popolnoma drugače …

Lepo pozdravljeni. Problem celote je v tem, da sami želimo nekaj, pri tem pa tega ne znamo napisati. S tem sem imela enake probleme. Potem pa sem prosila g. Sandija za pomoč in celota se je spremenila. Njegovo gradivo je bilo popolnoma drugače od mojega in prišla sem do razgovora ter do dela. G. Sandi hvala za pomoč!

Lep pozdravljeni. Hvala za mail in podano zaupanje. Ja … vaša prošnja je bila konkretne prenove. Pozabili ste napisati, da ste jih tudi poslali več kot 13 in prišli na 2 razgovora in dela. Potrebno je vztrajati in samo prošnjo tudi prilagajati vsakemu delovnemu mestu posebej. 

– – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.