Kako prepoznati slabega delodajalca

Kako prepoznati slabega delodajalca

Kako prepoznati slabega delodajalca

Kako prepoznati slabega delodajalca je velika dilema mnogih. Ker, če naletite na slabega delodajalca vam lahko požre še tiste prišparane živce.

 

Kako prepoznati slabega delodajalca

Kako prepoznati slabega delodajalca

Težko. Edino in zelo priporočljivo je, da se glede delodajalca povpraša pri zaposlenih in znancih, ki s tem podjetjem sodelujejo, ali pa so kdaj nekoč, nazaj.

 

 

Vsi niso za vodjo ali direktorja

To je pravilo št. 1! In tega se moramo zavedati vsi. Še bolj pa novo zaposleni. Tukaj nekaj smernic in glede pogovora in raziskovanja o samem podjetju. Nekaj informacij morate dobiti še preden vas doleti kakšen meteor. Nekaj, kar sploh niste pričakovali. Tukaj spodaj bo nekaj primerov.

 

# 1 – slaba organizacija dela

Vsak si ščiti svoj teritorij dela. Če pride kaj novega tega noče ali pa reče “ne znam” in stvar potisne naprej. Ob tem direktor mora spoštovati tisti zakon, kjer je vodja tisti, da se najprej poduči in potem se znanje širi naprej. Če je drugače pride do konflikta. In sama energija dela se porazdeli na tiste segmente, kjer to sploh ne bi bilo potrebno. Primer je podjetje, kjer je moral novo zaposleni naštudirati vse, kar se tiče spletne trgovine. Ko pa je prišlo do problema je on moram zagovarjati to nesrečo in ne njegov vodja. V dobem podjetju je to ravno obratno. Vodja naštudira ter nauči drugega.

 

# 2 – izkoriščanje

To so lahko neplačane nadure ali pa še kaj drugega. Poznam primer, ko si je zaposleni moral kupiti nov stol, da je sploh lahko sedel za pisalno mizo. Resno. Ker na kuhinjskem stolu mi ni bilo udobno celih 8 ali pa še več ur dela. Zato si ej na svoje stroške kupil en normalni in bolj poceni pisarniški stol.

 

# 3 – relevantna plača

Plača je v podjetju vedno nihala. Ampak vedno je bila manj od dogovorjene. Ko je oseba vprašala, zakaj ima tako nizko plačo je dobila odgovor “prejšnji teden si naredila napako, ki nas je stala 2x toliko, kot sem ti polovico vstran vzel”. In oseba je lahko bila srečna, da je neko plačo sploh dobila. Ne – ni bila srečna. Morala bi celoto prijaviti na inšpektorat, pa bi vse dobila. A ni. Raje je šla vstran. V 6 mesecih so ji od plače vzeli cca. 874€.

 

To je pot v pogubo zaposlenega

Ker zaposleni se začne živcirati. Seveda pritisk je velik, a doma pa so še druge stvari, ki pa tudi morajo štimati. Če ne – polom. Velik polom. Oseba pristane v bolnici zaradi živčnega napada. A sama zato ni kriva. Preveč si je celoto samo vzela k srcu in je trpela, kako dolgo je lahko. Potem pa je balon počil. Bum. Oseba doživi živčni zlom. In je to OK? Delodajalcu ni mar zato. Zato jo odpusti oz. je ne odpusti pripravi osebo do tega, da sama da odpoved. Enostavno za delodajalca, kajne?

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Kako prepoznati slabega delodajalca

… dobila tablete …

Lepo pozdravljeni. Pred slabim letom nazaj sem dobila delo, kot pomočnica v administraciji. A prve dni je bilo vse lepo in OK. Pote pa se je počasi začelo. Kriva sem bila tudi za tisto, kar sploh ne smem delati in sploh nisem bila. Šef se je kar drl name in …. in od takrat dalje sem s težavo prihajala na delovno mesto. Potem pa je en dan poknilo. Padla sem v nezavest in pristala v bolnišnici. Potem pa dobila tablete in celota se je poznala tudi na mojem zdravju. Ko sem prišla nazaj sem dobila odpoved od pogodbe o sodelovanju in … spet jok. Tam sem pustila zdravje in na koncu nisem bila nič vredna. Sramota. Takšne direktorje bi morali ********.

Kako prepoznati slabega delodajalca

Kako prepoznati slabega delodajalca

 

 

…. začelo poznavati na zdravju …

Lepo pozdravljeni. Slab direktor je enako, da se ti bo to tudi začelo poznavati na zdravju. Tudi pri meni je bilo enako. Na koncu tablete in strah ter vse, kar spada zraven. Sedaj sem v drugem podjetju in še vedno imam velik občutek, da me bo nekdo napadel s besedami in … to je boleče. Vsaki dan. In prejšnji direktor? Nič. Še na poslu se mu ne pozna. Baraba prekleta.

Kako prepoznati slabega delodajalca

Kako prepoznati slabega delodajalca

5/5 - (16 votes)
Posted in Tips – smart tips.