Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje?

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje so sanje nekaterih. Pred nekaj meseci me je poklical prijatelj, ki me je prosil za uslugo. Namreč kupoval je bolj dražji avto in mene prosil, da sem zraven pri samem nakupu. O katerem avtu se gre ne bom pisal. Pisal pa bom o tem, kako sva oz. na koncu sem izpeljal vso celoto.

 

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje po korakih

Kot prvi korak se moramo zavedati, da moramo najti prodajno hišo, kateri je do tega, da ti avto sploh proda. Tukaj mislim predvsem pri sami taktiki zbijanja cene ali pa dodajanje vrednosti samemu avtomobilu. Torej, ko sva prišla do prvega prodajalca in povedala, kaj bi kupila se je razveselil. Ko sva se malo s prodajalcem pogovarjala sva hitro spoznala, da je ta avto hiša “če misliš kupi, če ne idi drugam”. In sva šla drugam. Tukaj sva avto samo gledala in to je to. Niti ni prišel do same ponudbe ali pa rekel “akcija” ali kaj podobnega. Nič.

 

#1 avto hiša
Kot omenjeno mi ni bilo do akcije ali pa širše postrežbe.

 

#2 avto hiša
Tukaj pa se je čas ustavil. Ko sva vstopila v prostor prijazno osebje, prodajalec pristopil do naju in naju najprej povabil na čaj ali kavico ali bilo kaj drugega. Povedala sva mu, kaj iščeva in želiva, a kljub temu naju je povabil in rekel, da se bomo malo podružili in pogovorili, potem pa gremo v akcijo. In res je bilo tako. Okusen čaj in zelo prijeten pogovor 🙂 Potem pa je sledila akcija. Pokazal nam je želen model avta vendar je bil osnovni. To pa ni dobro, kajne? Vendar že od začetka sem govoril, da kupujeva avto za 125.000€.

Ahhh ti osnovi modeli avtomobila!!
Teh nima rad prav nihče, kajne? Tudi prodajalec ne. Ko smo prišli tako daleč, da smo se že nagibali k temu, da je prijatelji avto všeč pa gremo dalje. Kateri dodatki in koliko celota stane. Skratka celota z vsemi dodatki in drugi model (boljši) stane 132.452€. Hja, to je pa že skoraj ena nova hiša ali pa vsaj rabljena, kajne? V  Mariboru za ta denar pa že dobiš stanovanje.

Korak # 1 – pred prodajalcu sem rekel “Ali sploh potrebuješ tako predrag avto?”
Seveda je to prodajalec glasno in lepo slišal. Sledi pogovor dalje.

 

Korak # 2 – imava še rezerviran termin pri drugi avto hiši
Tudi to sem šepetajoče, a kljub glasno povedal, da je tudi to lepo slišal sam prodajalec. Sledi pogovor dalje. In od tukaj dalje je prodajalec začel malo popuščati. Smo že prišli do nižje  cene.

 

Korak # 3 -“kaj če bi si kupil rabljenega – starega tam do 1 leta?”
Tudi to sem prijatelju povedal pred prodajalcem. Sledi pogovor. Prodajalec se tukaj zaveda, da je prijatelj ful navdušen nad samo ponudbo, a jaz pa celoto kvarim. In res je bilo tako.

 

Korak # 4 – na mizo sem dal GSM
Nastavil sem odštevalnik časa – 10 minut. Pogledal prodajalca in rekel “od sedaj dalje sva še tukaj 10 minut. če se v tem čas zmenimo za avto ga kupimo. Če ne – žal. Ker 125.000€ je veliko denarja. Prekleto veliko denarja in kdo dela s tako vsoto denarja – 125.000 € ima čas rad in ve, kaj njemu ta čas tudi pomeni. “. Prodajalec se je začudil.

 

Sledi dalje
Prodajalec se je opravičil in odšel v drugo pisarno. Na pogovor glede popusta in celote. To je trajalo cca. 7 minut. Ko je prišel nazaj je začel govoriti … prekinil sem ga in vljudno rekel “oprosti malo vas bom zmotil … imate še samo 2 minuti”.  Tukaj je prodajalec postal že malo rdeč in videlo se mu je, da mu napetost raste in da mu ni vseeno. A je nadaljeval in izpostavil ceno. Zadnja cena in pod to ne morejo iti pod nobenim pogojem, pa tudi, če bi si sam direktor ta avto kupil – 126.312€ za ta boljši model.

 

“Kaj pa gume?”
“Saj gume so gor – nove in letne” mi je odvrnil prodajalec. “Ne-ne zimske rabiva. Pa ker je to avto za 126.000€ morajo biti na lepih feltnah, kajne? Vsaj spodobi se za tako drag avto, da ima lep izgled tudi pozimi :)” Prodajalec je prikimail in mi dal prav.

 

“Kaj pa garancija?”
“Garancija je všteta že v ceno, gospod”. Tukaj sem gospoda spet ustavil in lepo prosil, da se tikamo. Predvsem zaradi tega, če se kdaj kje vidimo, da ga lepo pozdravim, kot nekoga ki se je ful potrudil zame  in mi avto prodal za 126.000€. ” In prodajalec se je smejal in rekel “to je pa lepo od vas”

 

“Da dokončamo – kaj sedaj vse dobimo za 126.00 in nič € več?”
Prodajalec se je prisrčno nasmejal. Rekel je “V redu. Bom zagovarjal teh 126.000 in nič eurov več. Dobite ta model z zimskimi gumami zraven ter obljubljeno garancijo + izbran model. ”
Rekel sem “OK, super + feltne pa kupimo zraven – feltne kupimo. Ampak mi ni dalo mira. nekje še je neka zaloga, ki jo moram izčrpati. Nekaj še zagotovo obstaja. Ker tako enostavno od prodajalca za takšen denar pa tudi ni pričakovati besede samo “zagovor”.

 

“Prosim pokliči tvojega šefa mu povej vse to ter če se strina – imamo posel”
In šef je res prišel. Prodajalec mu je povedal celoto – šef ga malo postrani pogledal pri ceni vendar je rekel, da gre skozi. Ampak da gredo jutri na kosilo na njegov račun, ker se je dogovoril za ceno brez njega. Pri tem se vstopil jaz v pogovor “Se opravičujem, da motim. Vaš prodajalec ni kriv za ceno. Morate tudi vi razumeti, da 126.000€ ni malo denarja. Nekateri v celem življenju toliko ne bodo zaslužili, kaj šele, da jih takoj dobite od naju.”. Šef je tudi mene pogledal malo drugače. Misliti mu je dalo.

 

“Razlog zakaj sem prosil, da ste tu, da celoto preverimo ter ponudbo izpilimo”
Šef je rekel “kar smo rekli smo rekli. Ta cena in vse bomo uredili.”. Jaz pa “ker ste že tu se moramo še malo podilat. Naredit res dober posel na katerega od sedaj dalje lahko samo vplivate vi.”  Šef je rekel “oprostite, ne razumem vas”. “To, kar nam lahko prodajalec da to smo uredili, sedaj moramo še nekaj dobiti od vas. Predvsem mislim, še kakšno leto brezplačnega dodatnega jamstva oz. garancije, ki se lahko sedaj dokupi.” sem mu rekel.

 

“Kot kupec vam ponujam tole”
Pogledal sem šefa in mu rekel “Kot kupec vam ponujam tole. Ta, kar ste mi ponudili je dobra kupčila. Midva hočeva izvrstno. Zmenimo se takole. Na vse, kar smo rekli se vsi strinjamo. Sedaj dalje pa vam ponujava tole, da vse servise in menjava gum naredimo tukaj – pri vam. Tudi nove gume kupimo tukaj. Plus ne bova več šla do konkurence in iskala boljšo varianto. Ne – tega ne bova naredila. Tudi dovoliva, da zadaj na avtu nalepite vaš logotip podjetja in samo znamko blagovne znamke – to je dodatna reklama in to vam tudi pisno dovoliva. Hkrati bova kupila bolj drage lite feltne, za katere ne prosiva za popust. Tako sedaj ste na vrsti vi : zraven prosiva še teh 3 lete brezplačne garancije pa vedno, ko bova kupila nove gume je montaža brezplačna. razlog zato je, ker bova čakala na njega, kajne? In čakanje ni OK in za nekatere je čakanje denar. Vsaj za naju.”

 

Da zaključim. Avto je prijatelj kupil. Vendar je sama prodaja trajale sigurno več kot 25 minut.

Zaključek

Kaj vam želim na koncu vsega povedati. Samo to, da se prej pripravite. Tako, kot sem se sam pripravil za to avto hišo in si pridobil celoten cenik ter tudi informacijo glede same cene je prav, da se tudi vi prej pripravite. Pripravite ne glede kam greste in boste od tam nekaj pridobili. Pa čeprav je to nakup avtomobila, stanovanja, hiše ali ste prišli na razgovor. Pripravite se. Pripravite se tako, da poveste, kaj lahko od vas pričakujejo ter kar želite, da na koncu oni vam dajo.

 

Mogoče še niste dojeli

Če želite, da vas osebe resno vzamejo in vam prisluhnejo ter se za vas potrudijo morate povedati, kar jim tudi vi lahko daste. To se tudi zelo lepo nanaša na samo prošnjo za delo. Veliko je pisanja po netu glede tega, kako naj izgleda ter kako se predstavite. Če želite nekaj doseči jim raje povejte, kaj bodo od vas dobili. Dajte jim razloge, da si vas želijo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje

 

 

5/5 - (3 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri