Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

Kako se napiše kakovostna prošnja za delo?

Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

Težko. Kot prvo, kakovost se ne da primerjati s tem, kaj oseba zna in kakšne delovne izkušnje ima. Zato je že v začetku tega naslova … težko se ve, kaj je kakovost in kaj ne. Pa ostanimo pri tej kakovosti. Kakovost je zelo razširjen pojem. Ter za vsakogar lahko pomeni popolnoma drugače in tudi sami parametri kakovosti so lahko drugačni.

 

Važen je namen same prošnje za delo

Verjeli ali ne v današnjem času nikomur ni več do branja. Ker vsak si rad vzame v roke gradivo, katero si želi. In samo branje vseh prošenj za delo je mučno in zelo naporno. Zato še sedaj ne morem razumeta, da osebe pišejo v svojih prošnja o tem, kakšne hobije imajo in koliko otrok imajo. Pri tem pa pozabijo glavno lastnost – njihovo znanje.

 

Da – pomembno je vaše znanje

Vsak ima določeno znanje na katerem se da graditi kariera in pomoč podjetju na določenem delovnem mestu. Torej in smo že malo bolj blizu kakovosti. Kakovost v tem primeru je lahko znanje in vse, kar znate narediti.

 

# 1 – Programer
Pred časom sem pomagal osebi, ki je bil programer. Pomagal sem mu pri življenjepisu. Na koncu je ta življenjepis bil dolg celih 9 listov. Prav za vse je bil ta življenjepis predolg. A oseba je vztrajala in ga poslala na veliko računalniško podjetje. Na razgovor ni prišel, kljub temu, da je poklical in prosil za sestanek. Potem je poslal na druga podjetja. Po 12 dneh in 7 poslanih prošenj je dobil razgovor za razgovorom. Po razgovorih se je odločil za eno podjetje in delo je dobil. Čer 17 dni, ko že ta oseba dela, kot programer, ga pa pokličejo in prvega podjetja, ki ga niso hoteli sprejeti na sestanek. Vzrok je bil, da je njihov direktor kadrovske bil v bolnici in brez njega ne smejo nič. Povabil ga je na sestanek, a ta oseba ga je zavrnila. Se zahvalila in adijo.

 

Kaj želim povedati?
Da se nikoli ne ve, zakaj se ne pride do razgovora, četudi imate gradivo OK. Vzrokov je lahko veliko. A tista negotovost še pa vedno obstaja.

 

Torej, kako se napiše kakovostna prošnja za delo?

Tudi zame težko. Potrebno je imeti res veliko informacij o samem kandidatu. Le na takšen način se potem lahko naredi berljiva in osebna prošnja za delo, ki bo samemu bralcu nekaj o vas tudi povedala. Povedala mu bo, vsaj to, kje vse mu lahko pomagate in kakšna osebnost pri delu ste.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

 

Kaj pravijo drugi?

– – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Sama sem iz Kidričevega, kjer so začeli v podjetju B***** d.o.o. odpuščati. Sicer sama še nisem na tej listi, vendar se pripravljam na to. Tudi delovne razmere so postale katastrofalne in sama delovna klima je na čisti nuli. Najslabša od kar sem tukaj. Pa sem že več kot 15 let v tem podjetju. Kako mi lahko pomagate? Kaj vse potrebujete? Prosim za pomoč in odgovor.

Lepo pozdravljeni. Hvala za mail in podano zaupanje. Vem, razmere so težke in delovna klima je porazna. Niste prva, ki mi to govori in o tem piše.  Torej … v začetku od vas potrebujem izčrpni CV – življenjepis. Potem pa lahko greva dalje. …..
Držim pesti za vaš uspeh, Sandi – prošnja za delo

– – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Da se nisem sama preveč živcirala in bila s skrbeh, če sem sploh kaj pravilno naredila, sem raje g. Sandija prosila za pomoč.

– – – – – – – –

Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

Kako se napiše kakovostna prošnja za delo

– – – – – – – –

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.