Kako se pride do razgovora

Kako se pride do razgovora

Kako se pride do razgovora

Kako se pride do razgovora? To zanima kar večino. A moj odgovor je enostaven -> težko. Pri tem je velika prepreka ravno slaba prošnja za delo. Razlogov je več.

 

Kako se pride do razgovora

Kako se pride do razgovora

Kako se pride do razgovora

Ja. Slaba prošnja za delo ne privede do razgovora. Včasih mogoče že. Mogoče za tista delovna mesta na katera se nihče noče prijaviti, ker ve, da ta direktor zelo izkorišča in plača ni nikoli takšna, kot bi morala biti. Zato se raje oseba odloči, da tukaj pa že ne bo delala. Raje išče dalje, kot pa, da pusti svoje žuljaste roke, stroške in še kaj samo zato, da se nek direktor še bolj okoristi na njegovih plečih. Teh primerov sem že veliko slišal in upam, da jih bom vedno manj. A tukaj slabo kaže.

 

Tukaj en lep primer nategovanja delavca

Gre za podjetje iz Maribora. Ukvarja se z elektro deli v Sloveniji in tujini. Tukaj je njihov delavec imel delovni nalog : 7 dni elektro dela v stanovanju. Plačano dobi vso kilometrino. Pogoj je tudi ta, da je šel s svojim avtomobilom. A, kaj se je na koncu zgodilo? Delavec je kupil tedensko vinjeto in avto parkiral na parkirišču pri čemer je ura parkiranja bila najcenejša 4 eure na uro. Delavec je tam delal 10 ur na dan. Torej …. parking …. 10 ur na dan krat 4 eure na uro krat 7 dni je 280€ + tedenska vinjeta. a, kaj je dobil delavec plačano : samo kilometrino, ki je bila vzeta preko Googla.

 

Torej … a je delavec šel vstran? Ne.

Sicer sam ne vem, zakaj ne, ampak če mu tako paše … pač. Torej. Pri tem podjetju bodo vzeli vsakogar. Še tistega, ki nima pojma o elektriki, ga bodo zaposlili. A, na koncu bo še ta dobil manj, kot je pričakoval ter mu je bilo res zelo obljubljeno. V nekaterih podjetij je delavec samo številka. Ko ga popolnoma izkoristijo jim ni mar. Ko oseba to spozna in kaj reče, ga pa natirajo. Tukaj bi moral delavec poklicati delovno inšpekcijo ali pa še koga drugega. Zahtevati svojo pravico. Potem bi bilo drugače. A, če ne pride do tega je podjetju in direktorju vseeno za vsakega delavca. Njim je vseeno. Tudi, če je lačen … samo, da oni imajo. Žal.

 

Torej, če ne pridete do razgovora je nekaj narobe. A kje?

Zagotovo v vašem gradivo. Saj to dobi direktor pred sebe. Prebere in odloži ter pozabi na vas. Če pa je prošnja dobro napisana, pa ga bo zanimalo in imel željo, da vas povabi na razgovor. Prošnja je tista prepreka, zaradi katere vas direktor ne povabi na razgovor. Samo prošnja za delo.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Pišite mi.

Za začetek mi pošljite to, kar imate. Da vam brezplačno pokomentiram in potem gremo dalje. Dobili boste priporočila. Lahko, da vam bodo všeč, lahko pa tudi ne. Ampak vedeli pa boste, kaj spremeniti oz. kaj moti mene.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kako se pride do razgovora

– – – – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.