Kako šefu reči za višjo plačo

Kako šefu reči za višjo plačo

Kako šefu reči za višjo plačo

Kako šefu reči za višjo plačo je težko napisati, ker ne vem, kakšne dobrine ste samemu podjetju že prinesli. Pri čem ima korist od vas?

 

Kako šefu reči za višjo plačo

Kako šefu reči za višjo plačo
Kako šefu reči za višjo plačo

Težko. Da težko je šefu reči za višjo plačo. Vsaj pri meni je tako bilo.  A sedaj z leti in dobrim delom je drugače. Saj ne, da to naredim vsako leto ampak to bolj izkoristim med poletnimi počitnicami. Tam to gre skozi in prav dobro mi je pri tem. Ampak vseeno verjetno obstaja kakšen način, da se šefu napove in prosi za sestanek. Seveda je. Seveda se da. A na to morate biti pripravljeni. Mogoče že tudi malo komu namignete, da se sam direktor tudi pripravi. Mogoče je za vas tudi možnost, da se v naprej pove, zakaj želite, da pridete do njega. Kaj sploh hočete od njega?

 

Pripravite se, kako šefu reči za višjo plačo?

Sedaj je tako. Poznam veliko direktorjev. Od njih večina zahteva, da se mu prej pove, zakaj bi ga delavec obiskal. Kaj sploh želi? In, ko se oseba napove ter prosi za sestanek mora povedati tudi namen. Kakšen je namen? Da se lahko direktor pripravi. So stvari, o katerih direktor takoj ne more povedati. Zato se mora tudi on pripraviti. Tudi je kdaj čas, ko je z mislimi popolnoma drugje. In takrat se težko pogaja o vaši novi plači.

 

Kaj je tisto, kar cenite in vrednotite?

Kako šefu reči za višjo plačo
Kako šefu reči za višjo plačo

Veste veliko krat se zgodi, da direktor vpraša “zakaj mislite, da bi morali imeti večjo plačo?”. In tukaj ste na vrsti vi, da mu lepo poveste, kaj vse ste za njega naredili in zakaj mislite, da bi se vam plača morala povišati. In boljše argumente imate boljša je vaša pogajalska pozicija. Nekje morate začeti. Še bolj pa morate vedeti za koliko želite, da se vam plača poveča. Poznam primere, ko so osebe prišle do direktorja ter mu pokazale bančni dopis od banke, kakšna bi morala biti minimalna plača, da oseba ta kredit dobi. Ko je direktor videl, da se tukaj gre samo za 87€ je to uredil. Mu ni bil problema razmišljati, saj je vedel, da je ta oseba zelo pridna in da ne dela problemov. A, če pa dela probleme pa bo razmislil, kako bo v prihodnje. In bo.

 

Navedite razlog

Razlog lahko privede direktorja do tega, da bo začel razmišljati drugače. Predvsem iz drugega zornega kota. Kot kredit je lahko tudi kakšna druga nuja, ki jo oseba potrebuje. Vsak lahko ima nekaj, kar ga žuli, ko želi imeti večjo plačo. Imejte to v mislih in zraven imejte lepo zgodbo, kjer ste pomagali in kakšen profit je podjetje z vašo pomočjo imeli. Ampak, če se selimo nazaj za delo v proizvodnji … tam pa je težko. Odvisno od podjetja, ampak tam je pa težko. Razlog je enostaven – hitro se najde druga oseba, ki bo pod enakimi pogoji ali pa mogoče nekaj manj delala vaše delo. In tega se morate tudi zavedati, ko se greste pogajati oz. pogovarjati za večjo plačo.

 

Nekega recepta ni

Vse je odvisno od tega, kako dobro vas sam direktor pozna ter kako dobro vas ceni. Kako ceni vaše delo in lojalnost podjetju. In vse je povezano z vsem, kar ste delali, komu žalega rekli, se kregali ali celo koga vznemirjali. Tukaj se vam lahko vse povrne. Zato je treba vso to vlogo odigrati bolj previdno. Držim pesti za vaš uspeh pri tem!

 

Jaz vam edino lahko pomagam

  • prošnja za delo
  • osebni življenjepis

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

Tema : Kako šefu reči za višjo plačo

Kako šefu reči za višjo plačo
Kako šefu reči za višjo plačo

Saj, več ko zavrnit te ne more, kajne?

A je od tega odvisno tudi to, kako dober si? Po mojem, da ja. Če iztopaš z znanjem ter šef vidi, da se trudiš je drugače, kot nekdo, ki je tam samo, da nekaj naredi. Če že pri tej osebi, ki naredi nekaj več šef ne poviša plače ima že dober razlog. Se pa s tem tudi malo igra. Ker dober delavec lahko gre hitro vstran. LP, Mojca iz Kočevja

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (5 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri