Kje se vam zatika pri prošnji za delo

Kje se vam zatika pri prošnji za delo

Kje se vam zatika pri prošnji za delo

Kje se vam zatika pri prošnji za delo? Kakšne so sploh najpogostejše napake v sami prošnji za delo? Kaj moti bralca – direktorja?

 

Kje se vam zatika pri prošnji za delo

Kje se vam zatika pri prošnji za delo
Kje se vam zatika pri prošnji za delo

Samo res? Kje se vam zatika. Ponavadi mi osebe povedo, da prošnje ne znajo napisati samo zaradi tega, ker se tega niso učile v šoli. Ja in? Saj ste se tudi kaj drugega učili, pa ste pozabili. S se spomnite kdo je Georg Simon Ohm? Verjetno ste bili v 7 ali 8 razredu OŠ? To ste jemali pri fiziki. Skratka. To, da se nekaj niste učili v šoli še ne pomeni, da četudi bi se, bi to znali. To je jasno, kajne?

 

Kakšne so sploh najpogostejše napake v sami prošnji za delo?

Predvsem o tem, da oseba piše o tem, kar ona misli, da bralec mora prebrati in ne o tem, da bo pisala tako, da jo bo bralec rad prebral. To je razlika. Velika razlika. In pri tem pride do zmešnjave. Kaj napisati, da bo bralec vedel kdo sem in kako mu lahko pomagam? To je pa težko napisati. Priznam. Ni enostavno. Potrebne so izkušnje s tem in še bolj … morate imeti kilometrino v samem podjetništvu. Sedenje in branje preko forumov ne zadostuje. Treba je akcija.

 

Kaj moti bralca – direktorja?

Da oseba piše brezvezne zadeve, ki se samega dela, podjetja ali delovnega mesta sploh ne tiče. Niti direktor ne rabi vedeti teh podatkov. In tega je ponavadi preveč, kot pa tisto, kar direktor želi prebrati. In, če je temu tako prošnja gre v koš. Ker direktorju se ne da. Nima časa in ne želi izgubljati čas z nepomembnimi informacijami.

 

Izhajajmo iz tega -> kaj zanima vas

Recimo, da vas zanima … ufff ta je dober primer. Da vas zanima ali ima določen model “notification light” oz. po naše : lučko za obvestila. Na to temo sem pogledal več kot 100 video posnetkov na youtube.com, a sedaj pa realnost. Zanima me samo ali ima telefon lučko ali ne. In kako to izgleda? Odprem prvi video, ki je bil naslov “Ali ima Redmi 10 lučko za obvestila” in potem oseba 2 minuti naklada glede telefona in nekje vmes pove, da te lučke nima in potem še bolj naklada. A je bil zanimiv? Ne. Sem ga prej izklopil, še preden je dokončal stavek. Enako je pri prošnji za delo. Oseba piše in piše pri tem pa se bralec sprašuje, kje mi lahko že takoj pomaga. In, če tega ni -> koš.

 

Kaj napisati, da boste pritegnili samega bralca

Dejstva o tem, kje mu lahko že takoj pomagate. Kam ste hodili v OŠ, in vrtec ter vse ostalo … to lahko lahko počaka do razgovora. Tega ne rabite pisati. Še bolj pa ne rabite pisati o tem, kaj vi iščete in kaj si želite. Tudi to gre v koš. Torej še vedno je potrebno napisati dejstva. In nič drugega. V moje primeru “lučka za obvestila” to oseba lahko naredi v 3 sekundah. Pokaže in reče “DA”. In to je to. Saj samo to iščem.

 

Kje ste ostali vi?

Pišite mi. Mogoče vam lahko pomagam. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. To se nanaša samo na tisti del vašega življenja, ko ne pridete do razgovora. Ne glede koliko prošenj za delo ste poslali, a če ni rezultata je nekaj narobe z vašim gradivom.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

Tema : Kje se vam zatika pri prošnji za delo

… Ob tem pa nisem prišla nikamor

Lepo pozdravljeni. Tudi meni se je zelo zatikalo. Ob tem pa nisem prišla nikamor na razgovor ali pa sem dobila zavrnjeno. Hkrati pa sem spoznala, da je to veliki razkol, ko ne prideš do razgovora ter še bolj aradi tega, ker prošnja za delo ni tako napisana, kot je potrebno.

Kje se vam zatika pri prošnji za delo
Kje se vam zatika pri prošnji za delo

… dobila 3 mesečno poskusno delo …

Hvala za vso pomoč! Prišla do razgovora ter dobila 3 mesečno poskusno delo. Komaj čakam! Martina, Jesenice

… pridem tudi do razgovora …

Zdravo. Ko sem bila na razgovoru sem vedno bolj spoznavala, da tukaj ne želim delati. Ko mi začne direktor jamrati je to najhujše, kar lahko oseba doživi na razgovoru. Zato grem pokončno dalje in vsaki dan pošljem kakšen nov življenjepis na novo podjetje. In veste kaj? Pridem tudi do razgovora. vendar iščem samo dopoldansko delo, kar pa mi še do sedaj ni uspelo. Vendar vztrajam. G. Sandi ful in resnično hvala iz srca. Aleksandra, Prevalje

Kje se vam zatika pri prošnji za delo
Kje se vam zatika pri prošnji za delo
5/5 - (10 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri