Klasično spremno pismo

klasično spremno pismo

Klasično spremno pismo

Klasično spremno pismo

Klasično spremno pismo
Klasično spremno pismo

Vse več oseb me prosi za “klasično spremno pismo“. A jaz jim ga odsvetujem za uporabo. A zakaj? Ker beseda “klasično” je že iz mode in sedaj se spremna pisma pišejo bistveno drugače, kot pa eno ali pa več let nazaj. Tako, kot se vse spreminja, tako se tudi “klasično spremno pismo” spreminja.

 

Klasično spremno pismo ter težava

Kot smo opazili, klasično spremno pismo je preveč zastarelo. Piše o tem, kje ste sam oglas videli in s kakšno veliko željo in vnemo bi radi prišli delat za to minimalno oz. golo osnovno plačo. Tukaj, če imate samo znanje lahko tudi samega delodajalca postavite pred dejstvo : ali bo vzel vašo znanje in pri tem plačal nekaj več, ali pa naj plača osnovo pa bo imel, kar pač bo imel.

 


prošnja za delo
prošnja za delo

Aha težava

Težava je v tem, da je celota zastarela. Nič več, kje ste videli oglas in z kakšnim veseljem ste ga prebrali! A res? Ne poznam zaposlene še bolj pa brezposelne osebe, ki zelo rada bere oglase za delo. Do sedaj take osebe še nisem spoznal. Torej … o tem vi več ne boste pisali. Sedaj so novi časi. Direktor od vas zahteva nekaj več. Pa čeprav se sam tega ne zaveda, da ni ravno nujno, da vi sploh veste, kaj on želi prebrati.

 

Klasično spremno pismo ter rešitev

Pišite o tem, kje vse mu lahko takoj pomagate. Izpostavite vaše znanje, pridnost ter poštenost. Če še imate kakšne druge delovne vrline – napišite jih. Izpostavite jih že v začetku. Naj vas ne bo strah – pohvalite se!

 

Klasično spremno z vsebino

Važna je vsebina. Tega se morate zavedati. Ne glede, kaj bi želeli vse o vas da drugi vedo, je na koncu važna sama vsebina. Ter, kako boste to napisali. Ali bo dolgočasno ali pa lahko tudi malo daljše vendar efektivno. Ravno včeraj sem se pogovarjal z direktorjem, kateri mi je zaupal, da ima rad kratke življenjepise. Da takoj izve, kdo je oseba na drugi strani. Pa sem ga vprašal “Kako pa to? Ko pa je na vaši spletni strani za en artikel več listov besedila?” pa mi odgovori “treba je strankam vse lepo obrazložiti, ker prej, ko smo imeli kratko obnovo artikla je bila prodaja slaba, a sedaj pa je večja”. Torej sam direktor rad bere kratke življenjepise, a prekleto se zaveda, da njegove stranke pa ne.

 

Še krajše

Sicer pa je tako. Če imate daljši življenjepis ga lahko oseba, ko začne brati v miru preleti. Ali pa celo prebere. Če pa je kratki pa je brez informacij in …

 

Kako naprej?

Predvsem se morate zavedati, da je potrebno iti korak s časom tudi pri samem spremnem pismu, kaj šele, pri sami prošnji za delo. Druge možnosti več ni. In žal v veliki večini osebe ne pridejo do razgovora, ker je njihovo gradivo preslabo napisano. Preveč balasta. In tukaj sedaj veste, da mora vaša prošnja od sedaj naprej biti – tip top!

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko

Če imate problem, da ne pridete do razgovora – tukaj vam lahko odlično pomagam jaz.

Sandi

Tema :  Klasično spremno pismo


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Klasično spremno pismo
Klasično spremno pismo
klasično spremno pismo
klasično spremno pismo
Klasično spremno pismo
Klasično spremno pismo
Klasično spremno pismo
Klasično spremno pismo

Mnenja :

– – – – – –

Samo klasično spremno pismo je verjetno potrebno spreminjati za vsak oglas in podjetje posebej. To sem spoznala tudi sama, ko nisem prišla do razgovora. A na napakah se učimo.

– – – – – –

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Klasično spremno pismo

 

… poklicali so me na razgovor …

G. Sandi full hvala za vso pomoč! Super ste. Poklicali so me na razgovor! Super!!! Anamarija, Leskovec pri Krškem

 

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

 

5/5 - (5 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri