Ko je delo v trgovini zelo pestro

Ko je delo v trgovini zelo pestro

Ko je delo v trgovini zelo pestro

Ko je delo v trgovini zelo pestro

Ko je delo v trgovini zelo pestro

Ko je delo v trgovini zelo pestro ni nikoli prav nobenemu dolgočasno. Tukaj vpliva veliko dejavnikov. A največji dejavnik pa je tečna stranka. Stranka, ki zahteva nekaj za kar je sama uničila. Ampak tukaj so večino prodajalci pošteni in sami stranki pomagajo.

 

Ko je delo v trgovini zelo pestro ter nekaj primerov

# 1 – nejevoljna stranka ter pokvarjeni aparat
Stojim v koloni v trgovini. Pred menoj je jezna stranka, da ji je aparat naenkrat nehal delati. Pa ga je uporabljala samo 3 krat in sedaj je pa uničen. Vse lepo in prav. Tudi to se lahko zgodi. Vendar sem sam videl, da je bil aparat zelo rabljen. In stranka ni bila prav nič normalna do prodajalke. Ne. Napadala jo je, kaj se to gre in kakšno sranje to prodaja. Tu jo je prodajalka lepo pogledala in rekla, da je ona delavka in za artikle skrbijo drugi. Stranka se ni dala in tudi ne umirila. Prodajalka je rekla “Gospa, brez skrbi. Bomo uredili, saj če ste kupili nekaj dni nazaj je še garancija in …” potem pa se ustavi. Preneha govoriti. Pokliče poslovodjo in ji nekaj na uho zašepeta. Tudi poslovodja pogleda ta račun in preveri preko čitalca. In glej ga zlomka. Ta aparat je bil star več kot 2 leti. Tudi račun se je ujemal z nakupa izpred dveh let.

 

Kaj pa tole …

# 2 – Stranka in pokvarjeni gsm aparat
Stranka kliče iz tujine, da se ji je pokvaril gsm aparat. Da naenkrat se več ne prižge. Seveda so stranko prosili, naj ga dostavi do tam, kjer je ta aparat kupila. Vendar ne. Stranka je zahtevala, da podjetje pride do nje v tujino in ji prinese nov aparat, s tem pa lahko delajo, kar koli želijo. Ker ji podjetje tukaj ni ugodilo je poslala inšpektorat.

 

 – – –

prošnja za delo

prošnja za delo

 – – –

 

Pa gremo še naprej …

# 3 – Stranka in ukradeni artikel
Veste nekatera podjetja imajo varnostne kamere. Če pride do tatvine nekaj predajo naprej policiji, vsega pa tudi ne. Pri tej situaciji ni bilo policije, ker je bil artikel vreden samo 12€. Oz. nekaj manj. A sam prodajalec in šef sta lepo videla kdo je to ukradel. A glej ga zlomka, ko enaka oseba, ki je ukradla prinese enak mogoče ta isti artikel v reklamacijo. Seveda pri tem pa ni imela računa.

 

In na zadnje … kako do dela v trgovini?

Tistim, ki pomagam jaz imajo nekaj možnosti več od ostalih, ki se sami trudijo. Žal je pač tako. Zanje in izkušnje terja tudi tukaj svoj davek. Zato lahko nekatere osebe lažje pridejo do razgovora in potem do samega dela. Dovolite, da vam pomagam jaz. Pišite mi. Za začetek vam brezplačno pregledam vašo gradivo in vam ga pokomentiram. Vsaj neko smernico boste dobilo. Lahko jo boste upoštevali ali pa ne. To je odvisno od vas samih. A komentar bo na mestu.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Tema : Ko je delo v trgovini zelo pestro

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.