Koristi branja

Koristi branja

Koristi branja

Koristi branja so in bodo. Predvsem pa samo ob tej točki, če berete nekaj , kar vam lahko koristi, pomaga in pomirja.

 

Koristi branja

Koristi branja

Računovodja

On rad bere drame, kriminalke in pustolovske romane. On bere tudi davčno zakonodajo, spremlja spremembe in hodi na dodatna izobraževanja. Sam tega računovodja poznam in sem marsikoga priporočal le temu. Predvsem, če kaj ni prepričan ali pa ne zna ali pa … se prej prepriča. Ne govori na pamet in potem reče “oprosti zakonodaja se je vmes spremenila“. Ne on dela odgovorni in zato ima stranke. Zato si lahko privošči tudi, da je za 100€ dražji od njegove konkurence. Ne samo 100€. Za 20 minutni nasvet nam je kasil 325€. On tem še pa kavice nismo dobili.

 

Odvetnik

Ufff tem je težko. Imajo vedno večjo konkurenco ter manj dela, kot ponavadi pred nekaj leti. Ampak tudi ta odvetnik bere. Ne samo zakonodajo in vse tiste debele bukve, ki jih ima v pisarni v omari. Ta rad bere komedije. Smešne knjige, da se nasmeji. Da se res sproti od smeha in vsega, kar se nabere med napornim tednom.

 

Kaj želim povedati

Da prav vsi berejo strokovno literaturo. In, če v prošnji napišete, da radi berete, pa vas potem na razgovoru vprašajo “kaj radi berete?” in vi poveste “drame, romane, …” ste opleli. Popolnoma opleli. Ker podjetju to ne koristi. Njih koristi, če berete zakonodajo, najnovejše strokovne članke iz tega področja, ki ga želite zastopati. Njih zanima samo to. Kako pa bi vi odreagirali, če bi iskali računovodja, pa vam le ta čere, da rada bere kriminalke? Ne vem, ampak bolje bi bilo, če bi slišali “sem na tekočem s spremembo zakonodaje in prebiram strokovne članke na računovodskem in davčnem področju“.

 

Torej branje koristi

A ne vsako. Berite to, kar vas navdihuje. Imate s tem osebno rast. Imate od tega nekaj, kar drugi nimajo in to lahko tudi pokažete. Ali je to del meditacije ali pa sama podoba osebe. Nekaj, kar lahko koristi tako vam osebno, kakor tudi samemu podjetju. Neka dodana vrednost z vaše strani tudi mora biti, kajne? Ker podjetja imajo le to zelo rada in to nekateri tudi iščejo.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Če ne pridete do razgovora mi pišite. Enostavneje bo.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Koristi branja

Koristi branja

Koristi branja

 

5/5 - (9 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri