Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo je lahko samo eno. Kreativno. Pri tem se vsak vpraša, kaj sploh pomeni “kreativno” ter kako naj izgleda. Ali naj bo grafični dizajn drugačen, ali samo besedilo ali vsa celota. Sam priznam, da sem videl veliko kreativnih spremnih pisem. A bile so … skratka niso pritegnile. Bile so kar nekaj. Plus vsega tega so imele nekaj napakic.

 

Kreativno spremno pismo ter napakice

# 1  – bodeča in barvna grafika
Tukaj mi je veliko direktorjev reklo, da so to zelo težko prebrali. Sami imajo radi monotonost. Črno – belo. Če je že nekaj pisanega in še to v drugačnem naboru pisave, ki so jo vajeni – to na koncu le ni to. In sam direktor se ne bo preveč trudil. Vsak želi dobiti v roke gradivo, ki je enostavno za branje.

 

# 2 – sam začetek
O tem sem pisal že veliko krat. Sam začetek je problem. Spomnite se, kaj so vam govorili oz. še vam govorijo. Prvi vtis je zelo pomemben in spremno pismo je prvi vtis.

 

Še več napakic …

 

# 3 – ni napisano nič konkretnega
Kaj vam pomaga spremni dopis, če ni nič konkretno napisanega? Nič. Prav nič. Še sedaj v letu 2020 težko verjamem, da osebe že v začetku pišejo, kako so z zanimanjem prebrale oglas in da so zelo vesele, da imajo prosto delovno mesto. Vauuu … od navdušenja skačejo po zraku doma, ali? Še huje pa je to, da je to podjetje slab oz. zelo slab delodajalec. Nekateri so zanič delodajalci. Popolnoma izkoriščajo osebo do zadnjega atoma moči, potem pa jo natirajo. In zamislite si, da direktor potem dobi tako veselo prošnjo za delo v roke. Še naprej bo izkoriščeval.

 

# 4 – boljše nič, kot pa slab delodajalec
Pred leti sem pomagal gospe v 53 letu starosti. Pri tem sem ji svetoval, naj do tega delodajalca ne gre. Ker je na slabem glasu, več krat je imel blokado TTR-ja ter je imel prijavljen mobing. A te gospe to ni zanima. Še več. Rekla mi je “pa saj z menoj tega ne bo delal”. In res ni. Po 6 mesecih je sama v joku dala odpoved, ker ji ni plačal zadnje 3 plače. Nič ni dobila od njega. Plus, da je imela strošek prevoza vsaki dan + malica in vse ostalo. Ampak na koncu ni dobila nič. V joku me je klicala in mi to povedala. Ko sem ji rekel “imam dobrega odvetnika, ki bo a tvojo pravico poskrbel” mi je odgovorila “Ne. Tega pa ne. Kaj pa, če me čez čas vame nazaj?”. Japp … to je resnica. Od te gospe sem se takoj poslovil ter …

 

Veste en avtomehanik ne zna napisati kreativno spremno pismo

Niti ne računovodkinja, učiteljica angleščine ali zgodovine. Tudi ne frizerka ali delavec v proizvodnji. Žal tudi ne delavec na CNC stroju ter delovodja na gradbišču. Poznam veliko električarjev pa ti tudi ne spravijo tega skupaj. Zelo zanimiv podatek je tudi ta, da sem pomagal teologu, učitelju italijanskega jezika, učitelju matematike, fasaderju in strojnemu ključavničarju vendar tudi ti ne vedo, kako in kaj. Če pogledam bolj širše : tudi noben moj sosed, sorodnik in starši ne spravijo enega poštenega berljivega spremnega pisma skupaj. Ga ne. Pa rez zamere, ampak to je rezultat analize. Analiziral sem tudi moje fuzbalere, ko igramo skupaj. Nič od njih. Pri tem sem se pogovarjal tudi s košarkaši in čeprav so nekateri bolj šolani … nič.

 

Kdo pa sploh zna?

Zraven mene -> moj mentor. Oseba, ki mi je dala veliko znanja. Res veliko. Še več pa mi je pokazala, kje se vso to znanje najde in kako se uporablja. Še več. Ta oseba si je vzela čas zame. Šla korak po koraku. Problem za problemom. Našla rešitve in tako lahko nudim tudi pomoč.

 

In na zadnje … kako in kaj?

Tistim, ki pomagam jaz imajo nekaj možnosti več od ostalih, ki se sami trudijo. Žal je pač tako. Zanje in izkušnje terja tudi tukaj svoj davek. Zato lahko nekatere osebe lažje pridejo do razgovora in potem do samega dela. Dovolite, da vam pomagam jaz. Pišite mi. Za začetek vam brezplačno pregledam vašo gradivo in vam ga pokomentiram. Vsaj neko smernico boste dobilo. Lahko jo boste upoštevali ali pa ne. To je odvisno od vas samih. A komentar bo na mestu.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Tema : Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo

Kreativno spremno pismo

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.