Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik je lepo delo. A kaj, ko pa tudi za to so potrebne izkušnje in določena znanja, ki pa se jih lahko pridobi samo z izkušnjami.

 

Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Poznam kuhinjskega pomočnika, ki doma in drugje ne kuha. Ne grili. To je za njega samo naporna služba, ki v resnici ni, saj dela na OŠ, a kljub temu, veliko jamra. Če tudi ne jamra glede dela, jamra pa še na katerem drugem področju. Skratka kuhinjski pomočnik mora vsaj vedeti neke osnove. Pri tem ni potrebno, da ima kuharsko šolo. Ne. Tukaj ni potrebna izobrazba, ampak, če pa so delovne izkušnje pa je toliko bolj dobrodošlo.

 

Pa gremo nazaj na začetek

Ko oseba vidi oglas, da podjetje ali javna ustanova potrebuje kuharskega pomočnika in bi to delo rada opravljala je zelo navdušena in vesela, saj ima možnost, do nove zaposlitve. Ampak tukaj potem oseba naredi veliko napako. Na podjetje pošlje “kar nekaj” in ne tisto, kar si nekdo želi prebrati ali pa si zelo želi, da dobi v svojo ekipo. In tukaj nastane problem. Predvsem pa ne opisovati svoje družine, kje in kdaj ste se rodili ter v katero osnovno šolo ste hodili. Ne. To ni potrebno.

 

Kaj napisati

Predvsem to, da že nekaj znate. Da znate lupiti krompir, rezati čebulo, …  napišite. To je potrebno zato, da direktor prebere, da že nekaj znate. Da že imate izkušnje in da ne bo koga strah, ko boste prvič prijeli nož v kuhinji.

 

Poudarite

Predvsem, da ste pridni in se hitro učite. Da imate razvite ročne spretnosti in tudi to, da lahko delate samostojno, kakor tudi timsko. Ob tem je lepo tudi omeniti, da na delovnem mestu ne jamrate in da strogo poslušate nadrejene. Pa še kakšna dodana vrednost se najde, zato, če jo imate jo izpostavite.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Pri tem zelo dobro. Vendar, da ne bo neke pomote vas v začetku lepo prosim, da sploh vidim, kaj imate sedaj napisano. Da mi pošljete vaše gradivo. Dogaja se mi in se bo tudi, da mi pošiljajo osebe svojo gradivo, pri tem pa bi rade zasedle tako delovno mesto, kjer je potrebna kvalifikacija in veliko strokovnega znanja. Le tega pa te osebe nimajo in želja je premalo. Res. Če podjetje išče uni. dipl. ekonomista za vodenje računovodskega servisa, se meni ne sanja, kaj naj napišem, ko pa ima oseba izobrazbo aranžerskega tehnika ter 2 leti delovnih izkušenj v avtopralnici. Kaj se tukaj naj napiše? Jaz ne vem. Ker, če ima oseba res tako veliko željo po tem znanju, naj gre na študij ter dokaže, da je tega sposobna. Drugače pa … razsodite sami.

 

Pošljite mi vaše gradivo

Da. Pošljite mi, kar imate in dobili boste brezplačni komentar. To, kar najbolj moti mene in kaj se da spremeniti. Dobili boste drug pogled na celoto.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Kuhinjski pomočnik

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

5/5 - (15 votes)
Posted in Tips – smart tips.