lenoba-na-delovnem-mestu

Lenoba na delovnem mestu

Lenoba na delovnem mestu ter s tem povezana slaba delovna klima

Lenoba na delovnem mestu

Veste, ko me kateri od direktorjev pokliče je razlog predvsem ta, da nekaj mora ukreniti pri svojih zaposlenih. Sami direktorji opažajo, da so pikniki, motivacijske delavnice ali team building premalo. Tudi sam pogovor z zaposlenimi 1 x na mesec ne pomaga več. Ljudje so naveličani vsega.

 

Slaba delovna klima

Če zaposlenim ni do dela je tudi v zraku slaba delovna klima. Ni potrebne motivacije. Manjka tisti kanček energije, ki lahko vse pripelje do lepega zaključka dneva. In v tem primeru se direktorji obrnejo k meni po pomoč.

 

Slaba delovna klima = slaba produktivnost

Tega se vsak zaveda in to je dokazano. Kaj sedaj? Potrebno je videti problem in ga popraviti. Najti je potrebno rešitev, ki paše v sklop samega delovnega procesa. In to je res težka zadeva. Ker modela za to ni.

 

Če oseba ne spremeni vedenja v določenem času jo čaka odpustitev

Morate se zavedati, da lenih in nergavih oseb noben direktor nima rad. Kaj šele, da jih mora plačevati. Za te zaposlene imajo podjetja določene postopke. Če se iz tega postopka ne najde rešitev in se sama oseba ne spremeni in je še naprej v stanju, ki zavira podjetje … jo direktor odpusti. Škoda energije za nekoga v katerega si posvetil čas in denar, a njemu se na koncu “jebe”. Žal ti zaposleni si morajo najti drugo zaposlitev.


prosnja-razgovor


Ali je to kruto?

Da. To je zelo kruto. Vendar, če z zaposlenim ne gre, pač ne gre. Spomnim se primera, ko je zaposlena na tekočem traku naredila škode za 200€. Čeprav so jo vsi gledali, kako se kljub prepovedi na delovnem mestu pogovarja po telefonu je naredila napako in podjetje oškodovala za 200€. Saj na koncu je rekla, da, če podjetje nima 200€ potem je najboljše, da se dol zapre. Bila je sankcija in tudi prepoved pogovarjanja preko telefona med delovnim časom. Oseba pa še naprej tega ni upoštevala.

 

Tudi na razgovoru te vprašajo

Veste tudi na razgovoru te vprašajo “zakaj ste pustili delo?“, “zakaj ste dobili odpoved?” pa še kaj več. Direktorji se med seboj poznajo in s tem si tudi kaj povedo glede svojih zaposlenih.

 

Ampak lenoba ne delovnem mestu je
lahko tudi to ….

Pred časom, ko sem bil na kavici z direktorjem mi je povedal zanimivo kratko zgodbico. Imel je zaposleno hčerko njegovega največjega poslovnega partnerja, ki je zaradi tega, ker je zaposlil njegovo hčerko povečal odvzem njegovih artiklov. Seveda se mu je s tem posledično prodaja povečala. A ta zaposlena hčerka je bila neresna do dela. Bila je tudi lena. Kar se tiče glede FB je znala vse. Samo o delu pa je vedno nekaj spraševala, kljub temu, da so ji sodelavci veliko krat lepo povedali in obrazložili. Torej … direktorjeva tajnica je hudo zbolela. Zato je poklicala to zaposleno osebo (hčer od poslovnega partnerja) in prosila, da dokumente zbere skupaj in jih posreduje naprej. Čez en teden, ko je tajnica prišla na delovno mesto je imela zbrane vse papirje na njeni delovni mizo. Ko je vprašala zaposleno,ali jih ni poslala ji je ta rekla, “saj mi nisi povedala, kam naj jih pošljem” pa ji tajnica reče “pa bi me poklicala” in dobi odgovor “ni se mi dalo te klicati“.

 

Lenoba na delovnem mestu in primer …

Ta mladenka se je prekleto zavedala, koliko pomeni, da je ona tam zaposlena. Mogoče je od nje odvisno to ali bodo naslednji mesec vsi prejeli plače ali ne. Žal je tega kar veliko. V tem primeru je bila oseba odpuščena. S tem pa je sledilo tudi sodišče in tožbe. Moram priznati, da tudi v trenutku so bile odpovedana naročila, katera še niso bila dostavljena. Super je bilo edino to, da so že naročene in dobljene artikle plačali brez problema.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
SandiZ dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Lenoba na delovnem mestu

Lenoba na delovnem mestu

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.