leto 2015

Leto 2015

Leto 2015. Kaj vse se mi je zgodilo v letu 2015?

Leto 2015
Kaj vse se mi je zgodilo v letu 2015?

Leto 2015 in pomoč v administraciji

Administrativna pomoč v MB

Na oglas se je prijavilo cca. 114 kandidatov. Od tega je bilo več kot polovica z nižjo izobrazbo, kot so : frizerka, kuharica, osnovno šolska izobrazba, trgovka, … Prijavili so se tudi : vzgojiteljica predšolskih otrok, medicinska sestra ter gozdar / sekač. Zanimiv izbor, kajne?

 

Obdelovalec kovin

Stranka deluje v zahtevni in zelo specifični panogi. Ima nekaj velikih in zelo dragih strojev. Iskali smo obdelovalca kovin. Kaj točno bi delal s temi stroji se ne spoznam. Saj mi je direktor to lepo pokazal in razložil vendar … nisem iz te stroke in nimam tega znanja. Pogoje je bil predvsem ta, da znati brati delavniške risbe. Bolj natančno “pozna osnove tehnične dokumentacije tako, da znajo brati manj zahtevne delavniške risbe“.
Med kandidati so se prijavili tudi : učitelj športne vzgoje, ekonomist- smer zavarovalništvo, dipl. inž. gradbeništva, …

 

Leto 2015 in prodaja električne energije

To je čista prodaja od vrat do vrat. Prodaja električne energije za znanega distributerja. Podjetje me je prosilo za kratko pomoč in samo predstavitev dela ter motivacijo na delovnem mestu. Hmmm … čeprav nimam rad prodaje od vrat do vrat sem ta izziv vseeno sprejel. Na oglas se je prijavilo samo 9 kandidatov. Vsi so bili zaposleni in iskali so dodatni vir dohodka. Seveda. Slovenija je majhna in kaj hitro vidiš, da je med temi kandidati tudi nekdo, ki že prodaja električno energijo, vendar za drugega distributerja. Pač prišel je pogledati, kako kaj deluje konkurenca. Jaz mu tega ne zamerim, ker je pošteno povedal, da že dela za nekoga drugega. Ampak kaj mi ni bilo všeč. Da je med odmori ostale napeljeval, naj pridejo delati za njega. Da ima boljše pogoje, še boljše plačilo, še bolj enostavno delo, … pri tem si je vzel gsm številke in verjamem, da jih je poklical in se z njimi dobil na kavici. Od vseh teh sta samo dva resno zagrabila za priložnost. In si na mesec prigarala od 300€ dalje.  Zakaj garala? Oba imata zaposlitev do 16.00 ure. Potem pa ta posel naprej in domov sta prihajala tudi ob 23.00.

 

Toliko na kratko
Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

 Mogoče vas zanima tudi :

Prošnja za delo – kakšna mora biti?

Zahvalno pismo po opravljenem razgovoru

Seks na delovnem mestu

 

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Posted in Tips – smart tips.