Ljubosumnost na delovnem mestu

Ljubosumnost na delovnem mestu

Ljubosumnost na delovnem mestu

Ljubosumnost na delovnem mestu je lahko slab pojav, ki škodi tako tistemu, ki dela v podjetju, kakor tudi partnerju, ki je ljubosumen.

 

Ljubosumnost na delovnem mestu!

Ljubosumnost na delovnem mestu
Ljubosumnost na delovnem mestu

Ljubosumnost na delovnem mestu je pojav, ki se pogosto pojavlja v različnih organizacijah in lahko ima škodljive posledice za zaposlene ter delovno okolje. In škodi. Pravzaprav škodi celotni organizaciji in dobri delovni klimi. Sam sem spoznal osebe, ko je mož pripeljal ženo na delovno mesto potem pa jo 8 ur čakal v avto. Pa čeprav je je bil doma samo 2 minuti.

 

 

Ljubosumnost na delovnem mestu ter kaj to sploh je?

Ljubosumnost na delovnem mestu
Ljubosumnost na delovnem mestu

Čeprav se zdi, da bi moralo biti delovno mesto prostor za sodelovanje in skupno delo, se pogosto soočamo z občutki ljubosumja, ki se lahko pojavijo zaradi različnih razlogov. Ljubosumnost na delovnem mestu se pojavi, ko zaposleni občutijo zavist, nevoščljivost ali tekmovanje glede kariernega napredovanja, plač ali priznanja svojih sodelavcev. To se lahko manifestira na različne načine, vključno z negativnimi komentarji, ogovarjanjem, sabotažo sodelavcev ali celo poskusi diskreditacije kolegov.

 

Kakšni so vzroki za ljubosumnost na delovnem mestu?

Osebni problemi in nizka samozavest :

Zaposleni z nizko samozavestjo ali osebnimi težavami se lahko bolj nagnjeni k ljubosumnosti, saj se težje spopadajo s pritiski in stresom na delovnem mestu.

 

Nerazrešeni problemi doma :

To, da ima doma oseba osebne težave in ljubosumnega partnerja to zelo vpliva na samo delo. Še posebej, če je partner posesiven in popolnoma nadzoruje celotno dogajanje tudi v času, ko je oseba na delovnem mestu. Ne samo, da jo non stop kliče, tudi hodi okoli stavbe in preverja ali je njegova partnerka na delovnem mestu. Če se kje zalomi, potem nastane hudič. Kaos. Ta oseba se lahko skrega z varnostnikom, mu grozi in še kaj drugega, kar je neprijetno za osebo, ki dela v podjetju.

 

Kaj torej prinaša ljubosumnost na delovnem mestu?

Same težave. Zato se direktorji zelo izogibajo tega, da imajo zaposlena oba zakonca v enakem oddelku. To lahko povzroča tisto napetost, katere nihče noče. Res ne. Zato se vsak tega izogiba, kolikor se le lahko. Vendar vse se da nadzorovati in delati v sistemu, da ne prihaja do nesoglasij ali drugih neumnosti.

 

Hja in spet smo tam, kje ni dobro, da smo

V sami neprijetnosti, seveda. In to je to.

 

Kje drugje vam lahko pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka. 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Ljubosumnost na delovnem mestu

Ljubosumnost na delovnem mestu
Ljubosumnost na delovnem mestu

 

 

… sem dobila poskusno delo v proizvodnji …

Lepo pozdravljeni. Meni je Sandi pomagal lani novembra in 01.02.2018 sem dobila poskusno delo v proizvodnji – lažja fizična dela v proizvodnji za žensko. Hkrati moram omeniti, da sem bila tudi povabljena na razgovore. Prej pa še tega ni bilo. Hvala lepa za vse. Alenka, Maribor

… sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora …

G. Sandi zdravo. Hvala za vse. Moram napisati, da sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora. Delo je bilo prezahtevno zato ga nisem hotela. Hkrati pa so me na razgovoru spraševali o nosečnosti, otrocih, poroki, … in … šla sem vstran. Pa kaj jih to zanima? Ampak sedaj vem, da sem na pravi poti do razgovora, Sabina, Kamnik

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri