Mobing na delovnem mestu

Mobing na delovnem mestu

Mobing na delovnem mestu

Mobing na delovnem mestu

 

Mobing na delovnem mestu. Prekleto. Tega je čedalje več in več. Tedensko srečavam in se pogovarjam z osebami, ki so dale odpoved  samo zaradi tega, ker so delovne razmere postane nevzdržne. Direktorji so pritiskali na njih, jim grozi z odpovedmi ter jim govorili, da so “manj vredni” od njih.
Osebe so zaradi tega postale čustveno nestabilne in na koncu so nekateri pristali na tabletah. Večina pa na bolniških in na koncu so kar sami dali odpoved, ker enostavno niso več vzdržali.

 

Ukinimo mobing na delovnem mestu!

Tega se moramo preprosto lotiti in izkoriniti. Popolnoma izkoriniti. Morate se zavedati, da imamo za to dobro napisane zakone. Sodni mlini delajo z največjo močjo. Ker za vse je potreben čas – čas je potreben tudi tukaj.

 

Zberite pogum in mi pišite

Če so na vašem delovnem mestu pritiski ali celo mobing mi pišite in pomagal vam bom najti rešitev. Nekaj morate narediti glede mobinga, ker tako v naprej to ne gre, kajne? Vem, da je prvi korak najtežji. Zberite pogum in mi pišite.

Pišite mi :
pomoc.zaposlitev@gmail.com

 

Naj vas ne skrbi

Strogo profesionalen odnos
Celota med vami in mani je strogo zaupne narave. Še več. Tukaj mi ne rabite pisati imena podjetja ali bilo katerega drugega imena. Ne. Potreben je samo podatek – kaj ni v redu oz. kakšna nedovoljena stvar se vam dogaja. Kje tiči problem. Veste včasih je potrebno samo nekoga opozoriti, da to, kar dela ni OK.

 

Cena in denar
Tudi to naj vas ne skrbi, ker obstaja kar nekaj rešitev na to temo.

 

Čas in pristop do pomoči
Vse se bomo dogovorili v doglednem času.

Pišite mi :
pomoc.zaposlitev@gmail.com

 

Zaradi mobinga je oseba dala sama odpoved

Oseba je ženskega spola. Bila je več let zaposlena v podjetju. Na začetku je bilo vse OK, po menjavi delovodje pa je šlo vse na slabše. Oseba ni več vzdržala pritiskov in žalitev na delovnem mestu s strani delovodje zato je šla do direktorja. Ko mu je celoto obrazložila je dobila s strani direktorja odgovor “pa zakaj mi hodite vsi jamrat sem. Idite delat pa bodite tiho ali pa sedaj zunaj napišite odpoved in lahko mirne volje greste, kakor koli hočete.“. Oseba je te besede požrla in trpela še nekaj mesecev. V nedeljo pa je sredi trgovine kar obležala. Njeno telo se je samo sesulo in je padla v nezavest. Bila je psihično in fizično na koncu. Njeno telo je v popolnosti odpovedalo. Njeno telo ji je komaj sedaj dalo vedeti, da tega tempa pa več ne vzdrži.

 

Mobing se je zgodil tudi meni osebno

Takoj po študiju sem se zaposlil v podjetju, kjer sem mislil, da je delovna klima dokaj normalna in OK. Vendar se je po 4 mesecu pokazalo drugače. Direktor me je takrat poklical v pisarno in vprašal, kaj mislim na to padajo ceno dnevnega prometa. Ker tudi drugače nisem imela vpliva pri odločitvah to ni bila moja zadeva. In res ni bila. A kljub temu me je direktor nadrl in rekel, da sem “idiot od idiota”. Zmerjal me je še nekaj časa. Še sedaj ne vem, zakaj se je moral spraviti ravno na mene.

 

Nisem vedel, kaj naj naredim in rečem …

Nisem vedel, kaj naj naredim in rečem. Sploh nisem prišel do besede. Njemu pa je jezik letel in letel. Brez prestanka. Ustavil sem ga. Rekel sem “lej, kako lep dan je zunaj” in direktor je nenadoma obstal in bil začuden in tudi sam ni vedel kaj naj reče in kaj naj naredil. Ostal je brez besed in me samo začudeno gledal. Jaz pa sem se vstal in odšel iz pisarne. Šel do svoje pisalne mize in začel klicati odvetnike v bližini. Še posebej sem dal poudarek, da potrebujem “brezplačno pomoč”. Šele 8 odvetnik mi je rekel, naj pridem okoli in bova zadevo uredila tako, kot treba. In sva. Sam postopek ni bil enostaven, vendar mi niti malo ni žal, da sem to dal skozi. Če pa ne bi, pa bi obžaloval še sedaj.

 

Mobing na delovnem mestu ter “doma sem jokala …”

Lepo pozdravljeni. Kot prvo moram izpostaviti, da mi je Sandi pomagal. Bila sem že na koncu obupa in, ko sem prišla domov in videla nasmejane otroke … sem jokala. Res nisem več vedela, kaj naj naredim. Bila sem potrta in še sedaj mi je zelo žal, da sem se slabo in grdo obnašala do nič krivih otrok. Ta krivda gre počasi iz mene vendar pozabila pa ne bom nikoli, kakšno še hujšo škodo bi lahko naredila svojim otrokom zaradi enega samega moškega – bivšega direktorja.
Ko sem videla to stran in prebrala nekaj vrstic sem že pisala g. Sandiju. Že naslednji dan me je poklical. Razumel me je. Razumel je tudi moj položaj in ves pritisk, ki ga imam na sebi. Pogovor z njim mi je zelo pomagal. Že naslednji dan mi je na mail poslal mail, kam se lahko obrnem po pravno pomoč. In potem se je začelo.

 

Korak po koraku

Odvetnik mi je zelo dobro svetoval. To moram priznati. Ampak celota gre korak po koraku.

 

 

Sedaj ste na vrsti vi

Enostavno. Vaš prvi korak je samo, da mi pišete ter da mi na kratko obrazložite sedanjo nevzdržno situacijo. Šele, ko dobim vsaj nekaj podatkov od vas vam lahko svetujem in pomagam.

Pišite mi :
pomoc.zaposlitev@gmail.com

Pa še nekaj.
Mobing na delovnem mestu ne gre v pozabo!

Pri pogovoru z osebami, ki so doživljali šikaniranje in mobing na delovnem mestu in niso šle naprej, jim je sedaj žal. Prekleto žal. Čas pri njih ni zacelil ran. K večjemu jih je razširil in še bolj poglobil. Nekatere so pristale tudi na zdravljenju ali bolj blago napisano – na tabletah. To ti nekdo v podjetju vzame osebnost ter te postavi pred zid in se ti posmehuje in ponižuje takrat je potrebno takoj ukrepati. Takoj. Ne kasneje. Čez čas bo prepozno.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Pišite mi, če imate problem, težavo ali konflikt.
Dovolite, da vam pri tem pomagam jaz.

Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : mobing na delovnem mestu

.
– – – – – – – – – –

… sliko sem mu lepo obesila  …

Lepo pozdravljeni. Ko že pišete o “šlatanju” in vsem tem. Jaz sem imela podoben primer. Vendar, ko sem možu glede tega povedala mi je sprintal eno sliko. In to sliko sem morala naslednji dan pokazati mojemu nadrejenemu, ki si je vse to dovolil. V tistem hipu mi ni več bilo do smeha. Sliko sem mu lepo obesila v njegovi pisarni in odšla. Od takrat dalje imamo vse mir pred njim. Ko pa gre iz podjetja pa hrabro in po najkrajši poti do avta. Tako ga je strah. Japp … na sliki je bila oseba brez obeh rok.

– – – – – – – – – –

… mi je lepo odgovoril …

Lepo pozdravljeni. Ko sem prebrala nekaj besed iz te strani sem pisala g. Sandiju. Prijazen moški, ni kaj. Vendar mi je lepo odgovoril. Dal mi je tudi misliti. Tako sem ga prosila tudi, da se slišiva in sva se. Šla sva skozi in se pogovorila. To je bila v letu 2020 najbolj pametna odločitev, kar sem jih kdaj naredila.Hvala za vse.

– – – – – – – – – –

… naj same prijave ne podam naprej …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vaš klic in vso ponujeno pomoč. Tako, kot ste rekli. Tudi sindikat me ne posluša. Zato sem upoštevala vaš nasvet in poklicala odvetnika, katerega ste mi priporočali. Sva se lepo pogovorila. Danes bila z listom pri direktorju in … ne boste verjeli. Opravičil se mi je za vse neprijetne trenutke. In prosil, naj same prijave ne podam naprej.

– – – – – – – – – –

… me popolnoma pusti na miru …

Sandi zdravo. Hvala za čas in vse besede, ki si mi jih zaupal. Si me navdušil to te mere, da sem šla do direktorja in mu svoje povedala. Sedaj je tega že mesec dni in me popolnoma pusti na miru. Čeprav so nekatere šle na čakanje -> jaz delam normalno. Brez pritiska. Brez

– – – – – – – – – –

… dogaja občasno in sploh ni prijetno …

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem mnenja, da je potrebno mobing popolnoma ustaviti. To ni hec. Pri nas se dogaja občasno in sploh ni prijetno. Žal se to dogaja moji sodelavki, a ko jo bodrimo naj gre povedati direktorju se raje zjoče, kot pa pove, da to ni OK! če ona noče se tudi me ne sekiramo kaj preveč glede tega. Ima pa našo podporo.

– – – – – – – – – –

… sem več vredna in da ne bom več …

Lepo pozdravljeni. Po pogovoru s Sandijem mi je dalo misliti. Spoznala sem, da sem več vredna in da ne bom več prenašala žaljivk na delovnem mestu. Mobing na delovnem mestu je res huda zadeva, ki ti seže vse do srca. In temu je treba narediti konec. Sandi mi je pomagal tako, da sem brezplačno obiskala odvetnika, kateri mi je svetoval kako dalje.
– – – – – – – – – –
Sandi lepo pozdravljen. hvala za vse!
– – – – – – – – – –

Mi je zelo pomagalo!

Lepo pozdravljeni. Hvala za pomoč. Mi je zelo pomagalo! Zelo mi je odleglo, da ne rabim iti po drugi sodni poti.
– – – – – – – – – –
Tudi sama sem začela doživljati čudne pripetljaje na delovnem mestu. Po pogovoru so mi obrazložili, da je to mobing. Kako naprej, da se to več ne bo ponavljalo oz. vleko še naprej?
– – – – – – – – – –

… Žal pa s strani mojega soseda …

Lepo pozdravljeni dradi bralci tega spletnega mesta. Tudi v našem podjetju je mobing. Žal pa s strani mojega soseda. Ko je doma in pečeva ražnjiče je super oseba, ko pa prestopi prag podjetja pa prava zver! Zna užaliti še tako močno, da se delavke zjočejo zraven njega. Njega pa ne gane niti malo. le kakšna oseba to je?
– – – – – – – – – –
Spoštovani. Sam sem imel tudi hud problem v podjetju. Zunaj so me vsi podprli, ko pa je prišla inšpekcija pa dobesedno so vsi rekli “tu je vse OK” ter na koncu “sploh ne vemo, zakaj se buni, ko pa dela površno“. Tako, da sem kmalu ostal brez dela.
– – – – – – – – – –
Lepo pozdravljeni. Pozdravljam vašo stran. Mene so pa odpustili brez razloga. Drugi dan pa zaposlili sina od tajnice. To je bilo naenkrat in nenadoma. Lahko pa priznam, da mobinga na delovnem mestu ni bilo. Tudi moji sodelavci so ostali brez besed in sami ne vedo, kaj in kako. Vse je tako negotovo.
– – – – – – – – – –

 … delaš preko študentskega servisa …

Lepo pozdravljeni. Zanimiva tema : mobing na delovnem mestu. Kaj pa se lahko naredi, če delaš preko študentskega servisa in te zmerjajo? Imaš sploh kakšno možnost, da se zaščitiš? Bilo kaj? Hvala lepa za odgovor
– – – – – – – – – –

… 3 minute do malice …

Lepo pozdravljeni. Tudi pri meni je mobing. Vendar me je zelo strah, da bi delo izgubila, saj sama preživljam vso družino. Tudi z možem sem se doma pogovorila vendar nama drugače ne gre skozi. Predvsem me delodajalec ustrahuje z odpustom, tudi grde besede mi govori “da sem krava, koza nora, …” pa čeprav nisem odgovorna za zastoj linije. Delamo nadure, jih ne moremo koristiti tudi ne dobimo jih plačane. Še na dopustu nas ne pustijo pri miru. Bila je anonimna prijava na inšpektorat vendar le ta ni našel prav nič spornega. Kljub temu, da ga je sodelavka prosila, naj počaka samo 3 minute do malice, da sam vidi v kakšnih razmerah malicamo, se mu je zelo mudilo. Prosim pomagajte mi.
– – – – – – – – – –

Mobing na delovnem mestu

Mobing na delovnem mestu

– – – – – – – – – –

 … da lahko sprožim postopek proti …

Lepo pozdravljeni. Zanimivo temo ste podali. Tudi sam razmišljam, kako bi prijavil svojega direktorja. Sedaj med poletnimi počitnicami je čedalje hujše. Zanima me tudi, kakšne dokaze vse potrebujem, da lahko sprožim postopek proti njemu.  Dva moja sodelavca sta lani zaradi šikaniranja že podala odpoved in sta si delo našla drugje. Mene je pa strah, ker nimam toliko delovnih izkušenj in račune le moram plačevati. Prosim za odgovor. Lep dan.
– – – – – – – – – –

… me prav močno prime za rit …

Spoštovani. Sem zelo vesela, da ste se dotaknili te teme. Tudi sama imam probleme na delovnem mestu. Namreč delam v proizvodnji, kjer je delovodja moški. Občasno, ko pride do mene me prav močno prime za rit in pozdravi. Seveda se umikam in mu govorim, da tega ne maram, a on se samo nasmeji. Ko sem se pogovarjala z drugimi sodelavkami so mi zatrdile, da se to njim ne dogaja, ampak jaz jim ne verjamem.
– – – – – – – – – –
Lepo pozdravljeni.
Meni je šef rekel “ti si naveden zarukan kreten. Takih je na cesti preveč. Zato se spravi delat ali pa daj odpoved pa si bom drugega našel”. Točno tako, kot sem napisal, tako sem slišal. Če ne bi imel družine bi ga direktno na nos.
– – – – – – – – – –

Mobing na delovnem mestu

Mobing na delovnem mestu

– – – – – – – – – –

mobing na delovnem mestu

mobing na delovnem mestu

– – – – – – – – – –

mobing na delovnem mestu

mobing na delovnem mestu

– – – – – – – – – –

 

Povzetek :
product image
Ocena avtorja :
1star1star1star1star1star
Ocena uporabnika :
5 based on 2 votes
Ime teme :
Mobing na delovnem mestu
Ime storitve :
Mobing na delovnem mestu