moja zaposlitev

Moja zaposlitev

Moja zaposlitev in prihodnost.

Moja zaposlitev

 

Dragi moji. Danes 12.09.2016 se lahko vsak mlad vpraša “kakšna naj bo moja zaposlitev?”. To je res osnovno vprašanje. Še posebej zaradi tega, ker sama mladina v 88,2% sploh ne ve, kaj bi rada delala oz. se niti ne vidi, da bi sploh kje delala. Nimajo niti predstave o tem, kaj to v prihodnosti pomeni. Res je, da imajo njihovi starši že težke urnike vendar to še naše mladine ni doletelo, da bi sami spoznali, kaj to pomeni. Imajo pa svoje iPhone. Ki so jim starši kupili res s težavo, kreditom, na obroke ali si izposodili denar. Torej draga moja mladina vprašajte se “kakšna naj bo moja zaposlitev?”. Na list papirja si napišite ta naslov spodaj pa alinejo. In potem ste na vrsti vi. Napišite na alinejo vaše ideje o delu. Napišite. Ne bo vam žal, saj boste hitro vedeli, kakšne ideje in zamisli ter sanje imate.

 

Moja zaposlitev voznik

Če drugega ni se gre delati, kot voznik. Kdor rad vozi mu tukaj ni problem delati, kajti v tem delu zelo uživa. Vozniki so svobodni, veliko vidijo in še več doživijo. Jaz osebno nisem takšen tip in tega dela res ne bi mogel delati nikoli. Tudi v samem googlu se veliko iščejo besede : moja zaposlitev voznik. Tudi na Zavodu je veliko oglasov, ko podjetja iščejo voznika.

 

Moja zaposlitev tujina

Hja pa smo tukaj. Moja zaposlitev tujina in beg možganov v tujino. O tem sem veliko pisal in tudi same razmere se spreminjajo. Tujina vedno bolj in več privablja našo delovno silo – še predvsem mlade osebe, ki tukaj ne dobijo prve zaposlitve v nekem času. Mlade osebe prej dobijo zaposlitev v tujini, kot pa pri nas v Sloveniji. To je škoda in strah vzbujajoč podatek. Zakaj je temu tako? Mogoče je v tem, da pri nas bi rad direktor imel osebo, ki že zna delati. Ki že določena dela obvladuje in s tem nima stroškov.

… do dela in po 5 dneh …

Strošek je predvsem dodatno izobraževanje in strah ali bo delavec ostal ali ne. Tudi so primeri, ko so osebe prišle na razgovor, do dela in po 5 dneh o njih ne duha ne sluha. Ko jih pokličeš se ne oglasijo. Znajo te pustiti v negotovosti in to ni v redu!! V tujini je drugače. So še bolj strogi in znajo v takih primerih. Tudi vedo, če tebe jutri ni imajo delovno mesto že zasedeno z drugim delavcem.

 

Moja zaposlitev življenjepis

Veliko dobim mailov na to temo “moja zaposlitev življenjepis“. Prosijo me za življenjepis. Ko pa jim odpišem in postavim določena vprašanja, ki jih seveda potrebujem, da vem, kako jim lahko pomagam pa mi večina sploh ne odpiše. Zakaj mi ne odpišejo. Nekaj me prosijo zastonj in potem niti malo se ne potrudijo, da bi prišli do same rešitve. Zato prosim, da mi ne pišite več na temo “moja zaposlitev življenjepis“, če mi ne mislite odgovoriti. Zahteva čas in tega nimam na pretek. Če je to 5 mailov in za vsakega si vzamem 10 minut časa je to 50 minut ali pa več. Če vi ne cenite mojega časa mi prosim ne pisati. Hvala lepa za razumevanje.

 

Moja zaposlitev delo

V googlu se veliko išče “moja zaposlitev delo” ali pa “moja zaposlitev moje delo“. Ljudje iščejo delo, ki bo pošteno plačano in s poštenim delovnikom. Tudi se morajo prilagoditi svojim otrokom. Tudi njihovi otroci imajo svoje obveznosti in dodatna izobraževanja, kot sta šport in umetnost. To je potrebno, saj se mlada oseba s to dodatno dejavnostjo še bolj razvija. Izpopolnjuje svoje dodatne čute.

 

Moja zaposlitev prodaja

Moja zaposlitev v prodaji. V prodaji je čedalje težje. Težki pogoji in … tudi same stranke vedno bolj tečne, tarnajo in jamrajo. Tukaj ne vem, zakaj morate prodajalcu v trgovini zagreniti dan ali celo teden s svojim jamranjem in problemi? Pojdite na Davčno upravo RS, dam najdite davnega svetovalca pa njemu kaj povejte. Ali pa pojdite na policijo pa tam jamrajte. Boste videli, kaj se bo zgodilo. To, če vam prodajalec v trgovini ne sme nič reči nazaj, to še ne pomeni, da ga lahko živcirate in tam spovedujete.

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : moja zaposlitev

Vaše mnenje na temo – moja zaposlitev
———–

 Še vedno jo iščem …

Peter, Štatenberg
Želim, da bo tudi moja zaposlitev sanjska. Še vedno jo iščem. …
———–

bi postala veterinarka …

Darja, Postojna
Moja zaposlitev je res sanjska. Zelo rada bi postala veterinarka in to tudi študiram. Ni enostavno, a mi gre lepo počasi.
———–

bila meni pisana na kožo …

Oto, Malečnik
Tudi sam si želim, da bi moja zaposlitev res bila meni pisana na kožo. Do sedaj se še iščem.
———–

 

Vas mogoče zanima tudi :

Prošnja za delo – kakšna mora biti?

Prošnjo vam napišem jaz

Življenjepis

Zavod za zaposlovanje

Moje delo

 

 

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.