Motivacija zaposlenih

Motivacija zaposlenih

Motivacija zaposlenih

Motivacija zaposlenih mora biti. To pa ne pomeni, da gredo na delavnico in tam na silo skačejo po zraku. Ne. Zato se uberejo druge metode.

 

Motivacija zaposlenih

Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih

Vsako podjetje, ki da nekaj na zaposlenega ima vsaj 1x na leto motivacijo zaposlenih. To je lahko izlet brez direktorja ali pa z njim. Gre preprosto zato, da so malo skupaj in nekaj doživijo. Tukaj se tudi lepo vidi, kdo se gupira in kdo ne. Še bolj pa se tukaj spozna tista sproščenost, ki pa vedno ni dobrodošla. Lahko pa je drugače.

 

Piknik

To je lahko del motivacije.

 

Pogovor s kadrovikom ali direktorjem

Tega je malo, a tisti, ki vedo, da se pogovor splača delajo na tem. Tukaj je direktor sam z zaposlenim. Mu prisluhne ter si napiše tiste oporne točke, ki bi mu lahko vzajemno pomagale. Vemo, da si delavec vedno želi “večjo plačo”, a to včasih ne gre. Če je podjetje stabilno je to – to. Če ima krizo se preživlja in delavec ne more posegati po tistem, kar je nemogoče v tistem danem času. Lahko pa si pridobi kakšno dodatno bonifikacijo. To so lahko tudi prosti vikendi. Vsaj nekaj, kajne?

 

Druženje ter športna zabava

Podjetja vedno bolj sodelujejo s tistimi, ki imajo šport. Ne samo zaradi zakonodaje. Ampak tudi zaradi tega, ker je dobro, da je zaposleni spočit. Da ima energijo. Da ima tudi tisti del življenja v sebi in ne samo, da jamra. Ker teh se podjetje želi znebiti.

 

Extremna zabava

Tukaj so lahko tudi skupinski motivacijski dogodki. Med njih spada tudi streljanje z pravo puško. Jap. Tudi to je lepo doživetje. Super je. Tudi meni se je dopadlo, pa čeprav sem bil v vojski in smo veliko streljali in metali bomb. Sam sem imel tudi možnost streljati s sniper puško, kar pa … ni bilo tako lahko.

 

Motivacija zaposlenih je pomembna!

To pa zato, da vsaj ostanejo v podjetju in ne gredo k konkurenci. Že to mora biti dovolj močan dejavnik, da si želiš osebo oz. zaposlenega obdržati. Ker delavcev ni. To vem. Včeraj sem bil na selekciji kadra. Podjejte je iskalo vzdrževalca – električarja. Prišel je samo eden. Čeprav je imel šolo, o elektriki ni imej pojma. To je priznal? Ampak se je pripravljen učiti. Še več. Čeprav nima pojma zahteva plačo 1.200€. To pa zato, ker ve, da drugih ni. In podjetje nujno rabi osebo, ki bo zapolnila tisto manjkajočo vrzel. In ta oseba je delo dobila za 3 mesece poskusnega obdobja. Plača v tem času je minimalna, a, če pride do pogodbe pa plača takšna, kot jo pričakuje.

 

Ni delavcev!

Namesto, da podjetja matratirajo zaposlene in jih obremenjujejo, se naj raje posvetijo njim, da bodo ostali. Ker je problem, če ti delavec gre vstran, zamenjave pa ne dobiš. Ker nihče noče delati pri tebi! In to je tisto s čimer se sedaj podjetja spopadajo. Zmanjkalo je tistih, ki so poprijeli za vsako delo. Ker ti delo imajo. Tisti pa, ki prej preverijo podjetje – se samo nasmejijo. In prav je tako. Boljše, da slab direktor, ki podpira mobing propade, kot pa, da s takimi rečmi nadaljuje.

 

Zato pa motivacija zaposlenih mora biti!

Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih

Mora. Tukaj ne šteje samo denar in tista večja plača. Dokazano je in tega se zaveda vsak direktor, da, če boste delavcu plačo dvignili za 400€, bo srečen samo tisti dan ali dva. Potem pa bo spet začel jamrati, da ima premalo plačo in podjetje je spet na začetku. Teh podjetij poznam mnogo in mnogo med temi je tudi delavce takoj natiralo. So se jih znebili. Čeprav so dobili dodatek k plači, so po 3 dneh spet bili na enakih tirih jamranja. In to škodi podjetju. To škodi kvaliteti. Pa je boljše, da jamrajo doma, kajne?

 

Kje ste ostali vi?

Če ste tukaj vam lahko pomagam pri prošnji za delo ali osebnem življenjepisu. Pišite mi in lažje vam bo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Motivacija zaposlenih

Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih
Motivacija zaposlenih

 

5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri