Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

Motivacijsko pismo, da skačem od veselja
Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

Pred časom mi je oseba poslala njegovo prošnjo za komentar, hkrati pa sam oglas, za katerega je ta prošnja tudi napisana. Oseba je komentar dobila pri kateri sem se lahko tudi lepo razpisal, saj je bilo res veliko tega, kar noter ne paše in ne sodi. Šlo pa se je za delovno mesto “ključavničar”. Sedaj je tako. Kako naj oseba, ki ni bila nikoli na nobenem izobraževanju napiše motivacijsko pismo, ki bo pritegnila samega direktorja? Jaz ne vem. Ampak mislim, da težko. Zakaj mislim tako? Poznam veliko ključavničarjev. Kljub temu, da delo obvladujejo niso spretni s komunikacijo, kaj šele s prodajo svojega znanja. In tukaj tiči problem.

 

Motivacijsko pismo, da skačem od veselja ter srž problema

Problem ni v tem, da nas tega niso učili v šoli. Ne tukaj ni problem. Ker v šoli so nas veliko učili, a sedaj bolj malo vemo in znamo. Vemo pa to, kar delamo in nas veseli. Tukaj pa smo lahko res dobri, odlični ali nenadomestljivi. Poznam veliko oseb, ki so mojstri v svojem poklicu. In prav je tako. Ampak, če znajo celoto napisati … to pa je druga plat te zgodbe. Samo motivacijsko pismo je nek hiter vpogled v to, kar lahko direktor pričakuje od kandidata.

 

Občudujem osebe, ki …

Občudujem osebe, ki mi rečejo, da bodo že sami celoto sestavili. Super, ni kaj potem pa na mail dobim kaos. Nekaj v tem gradivu še vedno ni OK? Ampak le kaj? Vse. Celota. Od začetka do konca. In za to ni kriva oseba, ki mi je to poslala. Ne. Oseba ne ve, kako sam direktor razmišlja in bere dobljeno gradivo.

 

Še bolj pa občudujem osebe, ki …

Osebe, katere bi želele se to naučiti. ampak zakaj bi se to učili, ko pa so popolnoma v drugi smeri zaposlitve. Zakaj bi se en frizer rad naučil, kako ne napiše motivacijsko pismo? Naj se raje poglobi v svojo stroko frizerstva in naj tam osrečuje stranke in drago kasira svojo delo. Naj raje dela to. Naj čas usmeri v njegov posel. Vse drugo pa naj pusti tistim, ki se na to spoznajo in znajo pomagati. Enako je pri avtomehaniku. Jaz, ko pripeljem avto do avtomehanika … -> tu ga imaš in popravi. Vsa ostala razlaga, kje in zakaj … kaj mi bo to, ko pa naslednjič, četudi sedaj vse to vem, ne morem uporabiti. Take radovednosti pa res nimam.

 

Uuu tu je ena ta boljša! Ta je res dobra!

Prijatelji, ki delajo zavarovalništvo me vabijo naj sem jim pridružim. Da bom veliko zaslužil in pridobil veliko izobrazbo. Pa gremo od začetka. Recimo, da jim plačam za to predavanje, da mi nekaj povedo in da sam vem, kako se avto zavarovanje sklene. Tukaj mislim izobraževanje, ki gradi na mrežnem marketingu. Torej … plačam, da mi nekaj povedo. Kaj sedaj? Ok nekaj lahko sam naredim in za to dobim nek euro. Ampak, kaj bo meni izobraževanje za avto zavarovanje, ko pa gre sistemsko. Zavarovalnica sama ti ponudi pakete in vse to .. ti samo poklikaš in na koncu je cena, katera se plača. In kaj tukaj meni to koristi, ko pa tega en bom delal.

 

To znanje je zame odveč

 1. Ker tega ne mislim delati
 2. Ker mi to dela druga oseba
 3. Ker, če imam problem ga sam ne bom mogel rešiti, kljub temu, če imam znanje in jim dopovedujem, da se motijo
  1. Tukaj potem moram najeti odvetniško pisarno in njim plačati, da jim pišejo, kje so naredili napako
  2. Odvetnika je treba plačati, kljub temu, da je napisal točno to, kar sem mu sam rekel
  3. Zavarovalnica ugodi ali ne
   1. Če ugodi dobim celoto, ampak kljub temu bi lahko sam odvetnik boljše napisal za enako ceno
   2. Zavarovalnica ne ugodi in grem v tožbo
  4. V vsakem primeru celotni nit vleče odvetnik, katerega sam plačujem

Zaključek? Kljub znanju potrebuješ odvetnika. Torej, zakaj vso to znanje iz zavarovalništva, ko ga pa ne moreš koristiti?

 

Torej namesto, da se sami živcirate glede motivacijskega pisma …

Dajte to raje pisati nekomu drugemu. Nekomu, ki se spozna in pozna zakonitosti razmišljanja samega direktorja. Lažje bo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

Tema : Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

 

– – – – –

Lepo pozdravljeni. Sama vem, da je motivacijsko potrebno. A kakšno? Vsako ne paše in ne ustreza. To vem iz lastnega problema. LP

– – – – –

… raje dovolite …

Lepo pozdravljeni. G. Sandi ima prav. Raje, kot da sami nekaj skup pacate in pošiljate … raje dovolite, da vam pri vsem tem pomaga g. Sandi. Super je.

– – – – –

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem raje prosila za pomoč g. Sandija, kot pa, da še naprej pošiljam naprej gradivo, ki sem ga spisala sama ali kateri moj prijatelj, ki se je na koncu izkazalo, da je pravi polom. Vsaj, tako je bilo pri meni. Pa čeprav vem, da mi je prijatelj hotel pomagati, na koncu le ni bilo to – to.

– – – – –

Živijo. Jaz sem prosila g. Sandija za pomoč in ni mi žal.

– – – – –

Motivacijsko pismo, da skačem od veselja
Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

– – – – –

Motivacijsko pismo, da skačem od veselja
Motivacijsko pismo, da skačem od veselja

– – – – –

 

Rate this post

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri