motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo. Kdaj se motivacijsko pismo sploh napiše?

Motivacijsko pismo

Na sploh je veliko govora na temo “motivacijsko pismo” in o tem ali ravno motivacijsko pismo odpira vrata na razgovor? Ne. Motivacijsko pismo ne odpira vrata na razgovor. Vsak še potem pogleda vsebino. Direktor pogleda, kdo ste, kaj znate, kje vse ste delali in celoto že primerja s tem ali vas že vidi na delovnem mestu ali ne. Zato, če pridete na razgovor morate vedeti, da vas je direktor že nekako videl na delovnem mestu. Vas je že primerjal. Zanima ga še samo vaša osebnost. Kako je z vami delati. Ste prilagojeni, vztrajni ali idealist na delovnem mestu.

 

Motivacijsko pismo in delodajalec

Kdo je vaš novi delodajalec oz. komu pošljete motivacijsko pismo? Tukaj je velika razlika, kdo to dobi v roke in še posebej za kakšno delovno mesto se gre. Moram priznati, da, ko se pogovarjam z direktorji dobim smešne odzive. Če podjetje išče čistilko verjemite mi, da zagotovo ne rabi prebrati motivacijskega pisma. Enako ne za delo v proizvodnji, delo na strehi ali delo na gradbišču. So delovna mesta pri katerih sam delodajalec želi, da oseba ima nižjo izobrazbo ali pa sploh ne. In pri teh osebah se ne da pričakovati, da bodo še pisali motivacijsko pismo. Motivacijsko pismo ni enostavna zadeva. In se tudi ne napiše, kar v eni minuti. Potrebno je nekaj znanja.

 

Kdaj pa napisati motivacijsko pismo?

Motivacijsko pismo se načeloma napiše pred sam življenjepis. Vendar tu se napišejo samo osnove. Tukaj se ne piše, kdo ste in ostale vaše podatke. Ne. To sledi naprej. Ostanite fokusirani. Motivacijsko pismo je samo nagovor, da naj bere oseba naprej in kaj lahko pričakuje. Torej … motivacijsko pismo in življenjepis = idealna kombinacija. Če samo napišete, da ste pridni in da ne jamrate za vsako malenkost je že to več, kot OK. Pa super je to. Ker večina jih piše o sebi; kdo so, kakšno izobrazbo imajo, vozniški izpit, računalništvo, tuji jeziki, kje vse so se šolali, … -> pa saj to sledi naprej. To je narobe. To je samo povzetek tega, kar se da prebrati naprej. In, če že tukaj naredimo napako direktor ne rabi brati naprej.

 

Motivacijsko pismo + življenjepis = idealna kombinacija

Če imate življenjepis predlagam, da pred njega dopišete motivacijsko pismo. Kratke besede, ki bodo o vas povedale vašo osebnost. Ste prijazni, delavni, pridni, imate strokovno podlago, …

 

Motivacijsko pismo za delo

Najprej poglejte oglas. Iz oglasa boste takoj videli in spoznali ali boste poslali prošnjo za delo ali boste pa poslali vaš življenjepis. To je vedno vaša izbira. Odvisno pa je tudi od tega, koliko lahko ponudite. če imate veliko znanja priporočam življenjepis, če pa ste začetnik pa bo prošnja za delo res dobra. Če ste sami zelo komunikativni, vztrajni in fleksibilni lahko vedno dodate svojo motivacijsko pismo.

 

Motivacijsko pismo primer

Sam veliko krat napišem motivacijsko pismo. Vendar je osebno. Prilagojeno za osebo. Jaz napišem osebno motivacijsko pismo. Zato vam žal primera ne morem izpostaviti, ker to niste vi. Zato žal in hvala za razumevanje.
Pa tudi do drugih ni fer, ker je bilo narejeno za njih.

motivacijsko pismo

Kaj pa vi?

Kje ste ostali? Kaj potrebujete? Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam. Vam nekako besede ne gredo lepo na papir? Zagotovo imate znanje, le da tega ne znate prenesti na papir in tega tudi napisati. Napisati enostavno in berljivo. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dilema in negotovost

Najhujši dejavnik vsakogar. Niste prepričani, da je vaša celota OK. Mogoče je samo oblika napačna in vam je sam razgovor spodletel na celi črti. Ali pa kakšna druga malenkost. Veste oseba, ko dobi vašo gradivo v roke si vzame zelo malo časa za vas. Zakaj? Ker ga čaka še veliko dela. Zamislite si, da podjetje razpiše en oglas. Potem pa na podjetje prispe več kot 300 prošenj. To je sedaj tako, kot, če bi vi sami kupovali avto. Odprete oglasnik in gledate. Kakšen model je, letnik, prevoženih km, moč, ali je kupljen v SLO ali ne, …

Vi odprete oglasnik …

Ampak v sam oglas je podjetje točno napisali, kakšnega delavca želijo imeti. V našem primeru naj bo to model avtomobila. Torej vi odprete oglasnik in se že osredotočite na model avtomobila. Recimo Suzuki Vitara. Zanima vas vse, kar je tukaj napisano. Vse drugo vam je v napoto. Kaj bi se zgodilo, če bi med temi oglasi videli tudi druge oglase? In od 100 oglasov bi morali prebrati 300 oglasov. 200 oglasov je vrinjenih in nepotrebnih. Malo bi postali nestrpni, ker drugega nočete. Hočem samo Suzuki Vitaro! Nič drugega. Enako je s prošnjami. Že v začetku napišite to, kar direktor išče pa boste imeli srečo. Bodite direktni. Mencanja nima nihče rad. Negotovosti pa še bolj ne.

 

Prošnja za delo

5/5 Stars.

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh
Pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : motivacijsko pismo

Mnenja na temo – motivacijsko pismo
.
– – – – – – – – – – –
Lepo pozdravljeni. Mene pa so prosili za življenjepis + motivacijsko pismo. Kaj za hudiča naj še v samo motivacijsko pismo napišem, da bo to imelo smisel? Prosim za pomoč.
– – – – – – – – – – –

Svoje sposobnosti in svoje lastnosti …

Pri meni je motivacijsko pismo bolj nekakšen nagovor, da naj me pokličejo na razgovor. V njem opišem svoje sposobnosti in svoje lastnosti. Potem pa skledi sam življenjepis z dodatki. Do sedaj sem prišel do razgovora in dela. Opažam, da mi ni problem.
– – – – – – – – – – –

Kakšno mora biti dobro …

Vedno se sprašujem, kakšno mora biti dobro motivacijsko pismo? Mi pošljete dober primer? Da vsaj vidim na kaj moram biti pozoren in pazljiv. Hvala lepa.
– – – – – – – – – – –

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

motivacijsko pismo

motivacijsko pismo

Povzetek :
Datum :
Osnutek vsebine :
Motivacijsko pismo. Dobro staro motivacijsko pismo :)
Ocena :
51star1star1star1star1star
Posted in Tips – smart tips.