Na razgovor prišla brez glasu

Na razgovor prišla brez glasu

Na razgovor prišla brez glasu

Na razgovor prišla brez glasu

Tudi to se dogaja. Oseba je bila povabljena na razgovor pri tem pa je bila brez glasu, ker se je vsem prehladila. Ampak kaj si lahko direktor začne na razgovoru z bolno osebo? Nič. Dal ji je vizitko in rekel, da se naj lepo pozdravi. Potem pa ga naj osebno pokliče na gsm in se bosta dogovorila za nov termin. Lepo od direktorja, kajne?

 

Ampak sam razgovor je potekal dalje

Čeprav je dal tej osebi novo oz. drugo priložnost je izprašal tudi vse ostale, ki so tudi bili povabljeni na razgovor. Pri tem je spoznal, da ima dva kandidata zelo dobra oz. imata zlata vredno znanje, ker prihajata od konkurence. In še celo ta dva sta bila sodelavca 🙂 Vstran gresta zaradi enakega razloga. Slaba delovna klima. In, ko ta podatek bilo kateremu direktorju pride na uho takoj začne klicati in prositi  zaposlene, naj pridejo delati k njemu. Ker tukaj se skriva pravi zaklad. Lahko dobi nove zaposlene, ki imajo znanje in delovne izkušnje.

 

Sedaj pa nazaj na osebo brez glasu

Čez čas je ta oseba res poklicala in prosila za termin, Dobila ga je. Dobila pa ga je zaradi tega, ker je bil njen življenjepis napisan s polno dodatnimi tečaji in seminarji. Direktor je predvideval, da ta oseba zna. Res zna in ve. Vendar je na razgovoru spoznal, da je oseba te seminarje napisala … bom takole napisal. Na razgovoru je direktor slišal, da te seminarje oseba misli narediti, če bo sprejeta na delovno mesto. Pri tem je direktor ostal brez besed. Oseba se je zlagala v samem življenjepisu. Prekinil je razgovor in osebi pokazal vrata.

 

Dragi moji, toliko na kratko

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh

Sandi
Pišite mi kaj : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Tema : na razgovor prišla brez glasu


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.