Na Zavodu pa brez življenjepisa

Na Zavodu pa brez življenjepisa

Na Zavodu pa brez življenjepisa

Na Zavodu pa brez življenjepisa je zelo težko verjetno. Namreč Zavod za zaposlovanje zahteva življenjepis ter prošnjo za delo.

 

Na Zavodu pa brez življenjepisa

Na Zavodu pa brez življenjepisa

Na Zavodu pa brez življenjepisa

Včeraj mi je pisala oseba, ki je prijavljena na Zavod za zaposlovanje. Seveda je njen mail zelo žalosten, kako nima in kako ne more ter nikjer ni bilo napisano, da je vsaj poskusila. A, kakorkoli sem jo prosil za njen življenjepis. Odpisala mi je, da ga nima in da ne ve, kaj to je. Nisem ji več odpisal. Zguba mojega časa. Resno popolna zguba in škoda mojega časa.

 

Ker oseba si lahko na spletu sama pogleda, kaj je življenjepis

Ali ne? Pa verjamem tudi, da ga je na Zavodu za zaposlovanje tudi morala narediti. Oz. mora imeti vsaj nekaj, da se lahko prijavlja na razpisna delovna mesta. Oz. vsaj mislim, da Zavod to zahteva?

 

Da. Zavod zahteva, da ima oseba življenjepis ali prošnjo v pisni obliki

Sem poklical in preveril. Še več. To zahtevajo. Še bolj več. Če oseba tega nima imajo delavnice na to temo. Tako, da je lepo, da se oseba te delavnice lepo udeleži in spozna, kaj to sploh je in kako uporabno je to. Mislim, škoda je razmišljati, da bom vse jaz za neko osebo naredil. Ne-ne. To pa se vsak moti. Ena je pomoč pri čemer oseba izkaže motivacijo in željo. Drugo pa je, ko me osebe sprašujejo osnovne informacije, ki pa bi jih že morala dobiti na samem Zavodu za zaposlovanje. Saj 100% verjamem v to, da so ji tam to obrazložili, a saj veste, kako hitro lahko kakšen nepomembni podatek oseba pozabi.

 

Kako je lahko oseba na Zavodu pa brez življenjepisa?

Pojma nimam. Mogoče pa ima samo prošnjo za delo, a samega življenjepisa pa ne. Mogoče. A pustimo to. Če je oseba stara 46 let bi morala vedeti, kaj je življenjepis. Če pa ne, pa ji jaz ne mislim razlagati in se truditi. Ker tudi če bom bo oseba to pozabila, kakor je verjetno to do sedaj. In smo spet na začetku.

 

Saj vem, da ni tako enostavno

Ne. Ni. Ne pišem o tem, kako enostavno osebe pridejo do razgovora, če jim pomagam jaz. Tudi te osebe, ki jim pomagam se morajo potruditi. Morajo biti vztrajne in verjeti v sebe in svoj potencial, kako dobro lahko samemu podjetju pomaga. Po drugi strani pa mora tudi sama zbirati informacije in spraševati, glede samih delovnih mest. Tukaj se ne sprašuje “ali podjetje potrebuje” ali pa “ali bo podjetje potrebovalo” neko novo osebo. Tega se ne sprašuje. Sprašuje se samo ali podjetje ima takšno delovno mesto, za katerega smo mi primerni. To je razlika. Velika razlika. Naj se o tem odloči sam direktor, ko prebere vašo prošnjo ali življenjepis. Naj se sam on takrat odloči. Mogoče pa ima koga na piki in bo raje vas vzel ter koga drugega odpustil? Tega zaposleni ne vedo. Tega tudi sam direktor ne bo povedal. Ne – ne bo.

 

Zato pišite in se predstavite tako, kot treba

Napišite, kje točno lahko samemu podjetju že takoj pomagate. Predstavljajte si situacijo. Direktor vzame novo zaposleno osebo za 3 mesece. Po 1 mesecu sam ugotovi, da ta oseba ni za njega. A tega na glas en bo povedal. Če boste vprašali vse njegove zaposlene vam bodo tudi rekli, da je vse polno in da ne bodo zaposlovali novih oseb. Kaj pa, če bo direktor dobil od vas prošnjo za delo v kateri bo videl en velik in lep potencial. Torej boste prava oseba ob pravem času. Le prepoznati mora vaše vrline in vse, kar mu lahko ponudite in bo tudi z vami pridobil. Seveda eno in edino – dodano vrednost.

 

Torej, kje smo ostali

Spet na začetku. Če oseba želi priti do direktorja se mora izkazati, kot oseba, ki mu lahko pomaga. In to je dejstvo. Če tega ni, gre samo gradivo v koš. Gre pa-pa. In tega podatke ne zanemarite, ko berete vso to celoto.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Na Zavodu pa brez življenjepisa

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.