Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto je v neki osnovi že pogoj, da vas bo direktor sploh začel brati. Da si bo za vas vzel čas in vse, kar je dobil tudi prebral. Da. In to dela dober nagovor za delovno mesto.

 

Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto je pomemben. Vsaj pri osebnem življenjepisu. Da, Tam je zelo pomemben, saj že v prvem stavku direktorju ali bralcu že takoj poveste, kje mu lahko že takoj pomagate. Kaj vse bo z vami pridobil in kakšna sreča ga čaka, če vas bo povabil na razgovor. Tukaj se je potrebno zelo potruditi in iz rokava dati vse potrebne adute. To je prvi list, ki ga vsak pogleda. če ste dolgočasni bralec ve, da ste dolgočasni dalje. In. če bo bral bo, če ne pa ne. A v veliki večini bralec ne bere naprej, ker iz izkušenj ve, da na koncu ne bo nič pametnega prebral.

 

Nagovor je vedno …

To je vedno prvi list pred prošnjo za delo ali osebnim življenjepisom. Čeprav se nagovor lahko idealno kombinira v prošnji za delo tudi med samo prošnjo je fajn in lepo, da se že v začetku izpostavi. Le tako lahko bralca e takoj prepričamo, da ste vi pravi za njega in da dobi motivacijo, da bo celoto bral dalje. Da bo na koncu prišel sam do pomisleka “dober je … ali ga potrebujem?“. In to je tisto, kar je naš cilj. Vem, da mnogi pišejo, da z njihovo pomočjo direktorji trgajo od veselja liste papirja in se zelo razveselijo ter skačejo po pisarni, ko dobijo njihovo prošnjo za delo. A v realnosti le ni tako. Direktor ima skrbi. Četudi pride do njega nekdo, ki obvladuje sam direktor ve, da se bo moral tudi sam potruditi. Po drugi strani pa še bolj ve, da osebe lažejo, se pretvarjajo in napišejo marsikaj, kar ni res. Samo, da bi prišli do razgovora. In do sedaj še nobenega direktorja nisem videl, da bi skakal od veselja, ko je prejel kakšno prošnjo za delo. Ne ni.

 

Direktor ne skače

A zakaj? Če je nekdo ful dober in ima izkušnje je a direktorja vseeno vprašanje, kako to, da je šel od tam vstran. Nekaj se je zalomilo. A dobrega kandidata nihče ne odda rad vstran. Vsak se rad bori za njega. In tega se vsak zaveda. Zato so razgovori. Ne samo, da oseba nekaj več zna je tudi priporočljivo, da se vključi v sam proces dela in med sodelavce. Tista osebnost je pa včasih velika nadloga, ki marsikomu meša štrene. In malo kdo je tega sposoben. Ker večina je nekomunikativnih oseb, ki so glasna, a, ko pa se je potrebno dokazati pa zbežijo. Gredo v bolniško. Da. To delajo in kdo to prenaša? Direktor. In to vsakemu direktorju gre na živce. Zato pride do odpuščanja. Da osebo z velikim veseljem natira. Jap … tako to je. Ni bleščeče, kajne? Treba biti previden in tudi dobri so lahko v nekem trenutku za odpust. So. In se jih odpušča.

 

Kje smo ostali

Vedite, da je dobra prošnja za delo ali osebni življenjepis besedilo, ki je gladko napisano. Ki je berljivo in že takoj veliko pove o vas samih. O vašem značaju, osebnosti in delovnimi izkušnjami. Tukaj tudi moram poudariti, da mnogi pišejo, da garantirajo, da bodo z njihovo prošnjo prišli do razgovora. Jaz tega ne morem. So prepreke mimo katerih se ne da priti. Tudi veze in poznanstva. Ali pa zamenjava delovnega mesta – fiktivni oglas. In že samo tukaj nimamo te moči. Tudi se zgodi, da jaz konkurenci, ki pišejo, kaj oni znajo na koncu jaz pomagam. Skratka na koncu je delo moje. Oni lahko žanjejo samo sadove, ki pa so, kakšni so. A ostanimo realni in na realnih tleh. Težko je. Ni bližnjic. Ne jih ni. Treba se zavedati, da ej konkurenca velika. IN tudi to, da se je potrebno za vsako prošnjo posebej potruditi. Da. Že to je nek podatek, ki ga nihče ne izpostavlja.

 

Kako pa je pri vam?

Kakšen je vaš nagovor za delovno mesto?

A pišete :

  • kje in kdaj ste se rodili,
  • kje in kdaj ste končali osnovno šolo,
  • kdaj ste bili v vojski,
  • kdaj ste bili pri obhajilu,
  • da imate otroke in partnerja,

Če imate bilo kaj od tega zgoraj je vaš nagovor zanič. Če ste samo napisali, kje in kdaj ste se rodili … je vaš nagovor zanič. Je.

 

Kaj vam lahko ponudim, da se vaš nagovor izboljša?

Pošljite mi ga. Da vam ga brezplačno pokomentiram. Da. Brezplačno. In to se splača. Zelo splača. Saj se lahko zgodi, da boste spoznali, kaj je dobro, da se napiše. Še bolj pa, kaj je super, da se takoj zbriše. Da. Tudi to je super podatek, kajne? Je pa to vaše delo. Nekaj, kar boste ali pa ne boste naredili. To je na koncu vaša izbira.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto

Nagovor za delovno mesto

 

… bilo je šokantno …

Lepo pozdravljeni. Sem poslala svojo prošnjo za delo ter dobila komentar. Bilo je šokantno. Nič pozitivnega. Samo, kar ne paše in priporoča, da se briše. Na koncu, ko sem to naredila mi je ostalo 3 vrstice besedila. Vse ostalo sem pa zbrisala! In, kaj pametnega je od tega?!

 

 

… naj vse to zbrišem …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Dobila sem vaš komentar. Hmmm …. zakaj pa naj vse to zbrišem, ko pa mi je Zavodu rekla, da je vse OK?

Lepo pozdravljeni. Če so vam na Zavodu povedali, da je dobro, da pišete o tem, kje ste se rodili, kdaj in koliko let ter koliko otrok imate … jaz tega ne bi izpostavljal. Ker pa o svojem znanju niste napisali prav nič, hkrati pa ste napisali, da ste nekaj malega delali “tam” … je to vse toliko še bolj huje. Beseda “tam” ne paše. Direktor hoče točno vedeti ime podjetja. Točen podatek in ne “tam“. Toliko na kratko.

5/5 - (19 votes)
Posted in Tips – smart tips.