Najinovativnejše prošnje za delo

Najinovativnejše prošnje za delo

Najinovativnejše prošnje za delo

Najinovativnejše prošnje za delo je nekaj, kar me je nasmejalo. Res zelo nasmejalo. Še več. Smejim se tudi sedaj. A zakaj?

 

Najinovativnejše prošnje za delo

Najinovativnejše prošnje za delo

Ko sem na mail dobil tole besedilo “... potrebujem nainovativnejšo prošnjo za delo …” sem se res nasmejal iz vsega srca. In to zelo. A veste, da oseba, s katero sem se pogovarjal niti ni vedela, niti se ji ni sanjalo, kaj bi to za njo naj bilo? A zakaj pa mi je potem to pisala? Ker je na netu nekje nekaj prebrala. In to je to. Sama pa o tem nima pojma. Niti malo. Torej, kaj naj, če oseba ne ve, kaj bi morala dobiti. Da. Tudi meni se ne sanja. Nobena prošnja za delo ni inovativnejša. Je samo nekaj, ki je velik pripomoček, da boste sami prišli do razgovora. In, če gre za delovno mesto oseba na drugi strani pričakuje samo to, da ste pripravljeni delati, da ne jamrate in se s plačo strinjate. Njemu je vseeno, kako najinovativnejša je vaša prošnja.

 

Vsaka prošnja ne paše za vsako delovno mesto

O tem sem že pisal, pa še bom. Ko dobim na mail prošnjo, da jo pokomentiram preberem norije. Predvsem tole “zelo rada bi delala v vaši pisarni. Če sem za to delovno mesto prepozna znam poprijeti tudi za delo v proizvodnji. Sem pa zelo pridna in z mojim delom bi bili zadovoljni tudi, če mi ponudite delo čistilke”. Evo. A je ta oseba prišla do razgovora? Ne. Pa, če bo te norije še naprej pošiljala tudi ne bo. Razen, če bo prišla do direktorja, ki izkorišča in zna to izkoriščanje izkoristiti sebi v prid v popolno popolnost. Le ta jo bo poklical in takoj zaposlil.

 

Pa gremo še naprej

Realni primer. Oseba je zaposlena, kot čistilka preko podjetja in njihova stranka je ZD. Da zdravstveni dom. Oseba dela cele dneve, pri tem NE DOBI zaščitnih sredstev in kvari svoje zdravje in na koncu meseca dobil 400€. Pa dela več, kot 10 ur vsaki dan. In to je to. Dokler se ta oseba ne bo zbunila pri inšpektorju … bo še naprej izkoriščena. Ta denar kvari samo njeno zdravje. In, ko enkrat ne bo … več ne bo dobila dela. Pri nikomur več in teh primerov je veliko. Lahko vam jih opišem in povem.  Zato ne pisati takih neumnosti več v vašem gradivo, ker nikoli se ne  ve, kdo vas lahko popolnoma in najinovativnejše izkoristi. Tako zelo, da niti sami ne boste vedeli, da so vas.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Če ne pridete do razgovora mi pišite. Enostavneje bo. Predvsem vam lahko pomagam tako, da pokomentiram vaše gradivo. Da dobite drugačno mnenje. Mnenje, ki ga boste ali pa ne boste upoštevali. A bo pa drugačno od vseh ostalih. To pa zagotovo.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Najinovativnejše prošnje za delo

Najinovativnejše prošnje za delo

 

… odgovor na moje gradivo …

Lepo pozdravljeni. Hvala za vaš čas in odgovor na moje gradivo. Malo sem bila šokirana, saj sem mislila, da je z mojo prošnjo vse OK in da samo “nimam sreče”, da bi prišla do razgovora. Ob vaših besedah pa me je vse malo potrlo in spoznala sem, da, ne samo da imate prav, je tudi res, da je preveč balasta in to ne pritegne. Ampak glede tega mi ni povedal prav nihče, kvečjemu so me vsi hvalili, vi pa ste imeli drugačne besede. Hvala.

Najinovativnejše prošnje za delo

5/5 - (6 votes)
Posted in Tips – smart tips.