Napaka večina oseb v prošnji za delo

Napaka večina oseb v prošnji za delo

Napaka večina oseb v prošnji za delo

Napaka večina oseb v prošnji za delo

Ko berem in pomagam pri pisanju prošenj spoznavam, da se osebe med seboj razlikujejo. Vendar v veliki večini in to je več, kot 72,4% oseb v sami prošnji napiše, da se rade izobražujejo in učijo. Ko pa berem dalje pa ni prav nič dodatnega izobraževanja, kaj šele, kakšna stopnja faksa. Vsaj VI stopnja je dovolj, da se oseba izkaže, da se rada uči. Ne.

 

Od teh 72,4% jih skoraj 23% ima nižjo stopnjo izobrazbe

Sedaj pa resno. Kaj si naj direktor misli, ko prebere, da ste po poklicu kuhar ali sadjar ter da se radi učite in dodatno izobražujete. Pri tem pa v celih 5 letih niste bili prav na nobene izobraževanju. Ponavadi se lahko kuhar gre dalje izobraževati v samem gostinstvu. Lahko pride do gostinskega tehnika – V stopnja.  Ali pa še naprej. Tudi, če se udeleži kakšne delavnice ali seminarja mu to ostane. Enako je s sadjarjem. Tudi on lahko pride z izobrazbo do kmetijskega tehnika.

 

Tukaj se poraja problem

Problem je ta, da ti dve osebi ravno tudi drugače kaj veliko ne delata. S tem pa nimata izkušenj. Naj povzamem. če oseba dela na črno vsaki dan, … ta ima znanje. Če pa je bolj pred TV pa … Enaka situacija je pri kuharju. Mora delati. Spoznal sem kuharja, ki je zaradi bolezni bil brez dela. Pri tem pa se je popolnoma izobrazil pri tem, kakšno bolezen je utrpel – mora jesti brez laktoze, glutena, čokolade, kvasa, … verjemite mi, ta kuhar pozna prav vsako sestavino, ki jo je moč kupiti na Slovenskem trgu. Vse je pregledal. In takšnega dietnega kuharja, čeprav nima listine ima pa znanje bi jaz takoj zaposlil. Ker doma ni gledal TV-ja, ampak je bil v  akciji. Tudi zase je veliko naredil.

 

Torej, če veste nekaj več, kot ostali …

Potem lahko napišete, da se radi učite in izobražujete. če pa radi gledate TV, kot so nadaljevanje, risanje, … potem pa raje ne.

 

Toliko na kratko ter držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.