Naslednji korak

Naslednji korak

Naslednji korak

Naslednji korak je tisti korak, ko ste sami dovolj prepričani v sebe in tako navdušeni, da želite uspeti. Da uspeh sije iz vas samih. Da ni ovir, čeprav so.

 

Naslednji korak

Naslednji korak
Naslednji korak

Da. Kakšen je vaš naslednji korak? Naj povem enega izmed mojih. V podjetju sem sodeloval z zunanjo družbo, kjer pa je imela zaposleno osebo, ki je zadevo vedela. Jo znala in obvladovala. A kaj, ko me je vedno jeb*** in to za brezvezne zadeve. In po nekem času sem to osebo vprašal “zakaj me vedno jeb***, ko ba bi lahko celota šla gladko skozi” in njegov odgovor je bil “meni tak paše“. In od tistega trenutka dalje sem si zadal samo en jasen cilj. Zamenjati to podjetje. Najti nekoga podobnega in voila, meni bo boljše. In res. Po enem mesecu iskanja nisem našel to, kar sem želel. Še huje. Potem sem obral drugo pot. Pogovor z njegovim direktorjem. Enak šmorn. Nič novega. Povedal je, da ima toliko strank navezanih na sebe, da si ne more privoščiti, da bi ga izgubil. Če pa mu kaj reče, pa tudi on, kot direktor dobi grdi odgovor nazaj.

 

In spet sem bil na enakem položaju

Stanje na kvadrat. Stopnja naročil se je povečala in tako tudi delo s tem podjetjem. Počasi me je že začel nervirati. Spet pogovor z njim in še slabši odgovori. In potem sem se začel spraševati, zakaj je na drugo strani takšen idiot, ki me rad jeb**** za brezvezne zadeve? Tudi tega odgovora nisem dobil. In tudi ostala naša konkurenca je imela enak problem s tem podjetjem. A ni šlo drugače, pač, morali smo potrpeti. Potem pa en lep dan na brata pisarne potrka en gospod. Prvič sem ga videl. Vstopi, se predstavi in pove, zakaj je prišel. Meni so se oči kar zažarele od sreče. Takoj je dobil mojo pozornost. Kavo, čaj, prigrizke vse, samo, da pove, da zna to, kar mi iščemo. In je. Pred menoj je sedela oseba, ki je s tem tečnežem sedela v pisarni 3 leta. Ve vse podrobnosti in skrivnosti tega posla. Prišel je, če bi ga zaposlili.

 

Da. Takoj.

Glede plače se niti niti pogajali. Dobil takoj, kar je rekel. Vi si ne morete predstavljati s kakšnim veseljem, navdušenjem in žarom in ne vem, kaj vse je bilo v meni, ko sem povedal, da se bodo projekti med nami zaključili. Jojj je to bilo veselo. Veselo, ko podjetju, natančneje direktorju poveste, da gre vstran od njega zaradi samo enega idiota, ki jeb*** brezveze. Uuu to je bilo veselje. Kljub vsem prošnjam, nagovarjanju in ne vem kaj vse so še dodatno obljubljali sem rekel, to je – to. Nič žal, ampak z veseljem. Navdušenjem.

 

In potem klic za klicem

Problem je bil v tem, da je tudi naša konkurenca izvedela, da imamo nekoga, ki ga sami iščejo oz. potrebujejo. Zato so me prosili za sestanek. Tukaj sem jih moral razumeti, saj bi sam naredil enako. Oz. sem že delal to in vem, kako je. Mi imamo svojo konkurenco radi. Se med seboj poznamo, se spoštujemo in tudi pomagamo. In vedel sem, kaj želijo. Vedem sem, kaj bodo predlagali. Sedel sem tudi, da me bodo klicali. Tako je to med našimi posli. Si pač pomagamo. Vedel sem tudi, da sem to osebo zaposlil samo za 3 mesece in potem bo šla. In na koncu je res tako bilo.

 

Konkurenca

Konkurenca je in bo. Super, ker mora biti. Kaj je predlagala? Da si naš novi zaposleni ustvari svoje podjetje in da je potem tudi naša konkurenca njegova stranka. In to mi je tudi bolj ustrezalo. Tudi samemu podjetju je boljše, da imamo zunanjega izvajalca, kot pa zaposlenega. Pač nam bolj ustreza. In tako se je to tudi naredilo. Ideja se je uresničila in otvoritev novega podjetja je bila v načrtu in vse je teklo, kot namazano. S tem podjetjem sodelujemo še sedaj. In moram napisati, da je super.

 

Kaj želim povedati

Če si oseba zadane cilj in vsaki dan dela na tem, mu bo ta naslednji korak uspel. Sam ne vem kdaj, a enkrat mu bo. Lahko prej, lahko pa tudi takrat, ko bo oseba najmanj pričakovala. Zato verjemite vase in želite si tisto, kar si res želite in se v sami prihodnosti res vidite.  Za vas -> vse dobro na vaši poti!

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Naslednji korak

Naslednji korak
Naslednji korak

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

 

 

5/5 - (21 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri