Nasvet glede prošnje za delo

Nasvet glede prošnje za delo

Nasvet glede prošnje za delo

Nasvet glede prošnje za delo

Nasvet glede prošnje za delo

Nasvet glede prošnje za delo je lahko zelo pomemben in lahko zelo pomaga. Še posebej takrat, ko oseba ugotovi in spozna, da je za to potreben celoten koncept od glave do noge. Še bolj pa me preseneča to, da v letu 2020 osebe pišejo, kje so končale osnovno šolo ter verouk. Da ta dva podatka sta zastarela in sta nepotrebna.

 

Kakšen je nasvet glede prošnje za delo?

# 1 – Naj bo pisan za vsako delovno mesto posebej

Ko osebe iščejo delo in pišejo za želen oglas pri tem delajo veliko napako. Namreč same prošnje za delo ne prilagodijo samemu oglasu ali pa samemu delovnemu mestu. Tukaj pa je en primer. Predstavljajte si enega politika. Ga povabijo na TV in intervju. Potem pa ga nekaj vprašajo on pa čisto drugega odgovarja. A vam je to všeč? Ste vi sami zadovoljni s temi ne-vmesnimi odgovori? Jaz sem veliko krat že doživel in slišal besede “pa kdo ga je sploh povabil na oddajo?

 

# 2 – Pišite o sebi

Da. Pišite o sebi. Pohvalite se. Če se podjetja v reklamah nenehno hvalijo, zakaj še tega ne bi smeli vi? Če ste v nečemu dobri -> izpostavite in poudarite to.

 

# 3 –  Vse je na koncu odvisno od vas

Gre se za vas in o tem odločate sami. Sem doživel veliko razočaranj, zakaj osebe niso prišli do dela. A na koncu zmaga najboljši. Tisti je zmagovalec v samem direktorjevem očesu. Tudi razgovor in pristop je pomemben. Zelo pomemben. Potem pa je tukaj še energija in sama simpatičnost ter celotna kompetenca osebe. Morate se zavedati, če nekdo želi preživeti si želi ob sebi imeti res najboljšega.

 

# 4 – Ne obupajte

Ne obupajte! To niste vi in vi ne boste obupali pri iskanju dela oz. zaposlitve. Še bolj pa ne boste obupali pri iskanju boljšega in kvalitetnejšega življenja. Vem, da je COVID19 prinesel marsikatero spremembo. A spremembe so dobrodošle. Zato se smernice tudi pri iskanju same zaposlitve odnesejo drugače. Tudi sam pristop je malo drugačen.

 

Kateri je najboljši nasvet glede prošnje za delo?

Iščite dalje. Bodite pripravljeni. Vaše gradivo, ki ga pošiljate naj bo celostno urejeno. Naj bo dodelano. Naj veliko pove od tem, kje lahko samemu delodajalcu pomagate in ne kaj vse ste delali. Ne. To je razlika. V tej mali razliki se ločujejo tisti, kateri pridejo do razgovora od tistih, ki ostanejo doma. Tukaj nekaj napak.

 

# 1 – Prošnjo za delo je potrebno prilagoditi

Prilagoditi pa je potrebno tudi vso gradivo, ki ga daste zraven.

 

# 2 – Zraven prošnje za delo se priloži življenjepis

Celota je podvojena, a ni osebna. To je lahko lep vzrok, da ni napisano kje lahko pomagate ampak, kaj vse ste delali.

 

# 3 – Preveč datotek

Preseneča me, da na mail direktor od osebe dobi več, kot 3 datoteke. Vse je nametano in brez glave in noge. Kako se bo sam direktor s tega spoznal? Ne bo se. Še več. Izdam vam skrivnost, kaj naredi. Naredi samo to, da pritisne gumb na mail računu, ki se mu reče “Zbriši”. In adijo. Bi si vi vzeli čas za osebo, ki pošilja vse živo, pri tem pa nič konkretnega ne pove?

 

Kaj pa … prošnja za delo

Težko je. Težko za tiste, ki se s prošnjo srečujejo prvič ali pa je že dolgo niso pisali. Sedaj so drugačni časi. In takšen pristop je tudi potreben. Drugačen in dodelan. Dajte direktorju to, kar želi videti in prebrati. Potem bo to popolnoma drugačna zgodba vsega tega.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Tema : Nasvet glede prošnje za delo

 

– – – – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Jaz sem pisal g. Sandiju in moral prositi za pomoč. Saj s tem, kar sem imel nisem prišel nikamor.

– – – – – – – – – –

Super stran. Same pohvale in le tako naprej.

– – – – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.