Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo je veliko krat presenečenje vsakega direktorja, ker mu je bodoči delavec nekaj hotel prikriti ali pa zatajiti.

 

Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

Zato pa se gre na zdravniški pregled. In le tega vedno plača delodajalec. Pa gremo od začetka. Ko pridete do razgovora in tam vse štima, potem je še vprašanje ali boste zdravniški pregled tudi naredili. Nekateri direktorji vprašajo, nekateri pa ne. a vedno več je tistih ki direktno vpraša glede zdravja. Da sami vedo ali bo oseba naredila zdravniški pregled ali ne.

 

Negativno zdravniško spričevalo ter ter tista mala laž

Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

Laž, katere nihče nima rad. To je tisto, ko vas na razgovoru ne glede kdo vpraša ali boste naredili zdravniški pregled? In vi rečete “seveda, saj se super počutim“. Potem pa direktor od zdravnika dobi vso celoto in je presenečen. Tudi žalosten, da znate lagati. In to laganje vsakogar preseneti, hkrati pa nihče več noče s tistim, ki laže imeti opravka. In to je potem črna pika na samem kandidatu. Ne toliko, da je dobil negativno zdravniško spričevalo, ampak, da je lagal. In tega se več ne da spremeniti ali pa izboljšati. Ne. Se ne da.

 

Pa gremo naprej

Kadrovske službe se med seboj poznajo. Res se. Če pa je zunanja kadrovksa služba pa si vse te stvari tudi lepo zapisuje. Zato je npr. odlična poteza, da jih podjetje najame samo v tem, da jih le ta izpraša vse. Tudi tisto, kar direktorja mogoče ne zanima. A kadrovsko agencijo pa. Tudi glede vere. Tudi glede prehrane. Vse. Če komu kaj ne paše na to ne rabi odgovoriti, a morate vedeti, da pa vpraša se pa lahko vse. In to se tudi.

 

Boste ali ne boste odgovorili

Kakšno pa je vaše zdravstveno stanje? Ko vas bo nekdo to vprašal, povejte po resnici. Ne lagati. Četudi imate kakšno omejite to le povejte. Ker, če bo podjetje dalo 150€ za vaš zdravniški pregled, potem pa dobijo in preberejo celoto – adijo. Vas ne želijo več imeti ob sebi. In zakaj bi jim to naredili? Ko pa bi lahko povedali in se mogoče samo delovno mesto tudi prilagodi. A to mora dati dalje direktor. S tem bi dobili delovno mesto, takšno, kjer bi vi lahko brez težav delali, hkrati pa bi naredili zdravniški pregled do te mere, katero zahteva delovno mesto z omejitvami. In brez težav bi šlo to naprej.

 

Pa gremo še naprej

Spoznavam osebe, ki se prijavljajo na invalidno komisijo, da bi dobili status invalida in da bi delali v podjetju nekaj drugega ter manj. Nekaj je jasno. Podjetju ni nujno, da vam tako delovno mesto najde? Ne. Ni nujno. Če podjetje noče odpreti novega delovnega mesta za osebo, ki je dobila status invalida -> ga lahko lepo odslovi. Brez težav. Kar nekaj oseb je na Zavodu in brez dela, ko so mislile, da jim bo podjetje stalo ob strani in daje podjetje zakonsko primorano, da jim dodeli točno tako delo, ki je zanj sedaj primerno. Nope. Te osebe so odletele.

 

Zakaj

Tukaj je realni primer. Oseba je delal v proizvodnji več izmensko delo. Po obrabi je dobila status invalida III kategorije. Ko je le ta oseba z veseljem prišla do direktorja in mu vso dokumentacijo izročila in z veseljem rekla”da pa sedaj ona izbira delovno mesto” se ji je le direktor lepo nasmejal. Ta oseba nikoli ni več prestopila praga tega podjetja, kaj šele, tam kaj delala. Ne ni. In to je zakonsko dobro napisano. Če pa bi podjetje hotelo oz. bi direktor rekel “OK, nekaj ti bomo našli, da boš imel prilagojeno delovno mesto ” pa je to druga možnost. Če podjetje nima, pač nima. Če noče, pač noče.

 

Pazite nase!

Resno mislim. Ker, če si na delovnem mestu kvarite zdravje boste na koncu ostali brez dela, zdravja in redne plače. To pa je hud udarec. Tudi mogočne tožbe zahtevajo čas.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Če ne pridete do razgovora mi pišite. Enostavneje bo. Predvsem vam lahko pomagam tako, da pokomentiram vaše gradivo. Da dobite drugačno mnenje. Mnenje, ki ga boste ali pa ne boste upoštevali. A bo pa drugačno od vseh ostalih. To pa zagotovo. In od tega lahko gremo naprej. Kje vam lahko pomagam in kakšen bi naj bi naslednji korak. Saj veste, ko pridete do odvetnika tudi on zahteva neko dokumentacijo in šele nato svetuje. Tudi tukaj je podobno. Pošljite mi vaše gradivo in naprej bo lažje.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

Negativno zdravniško spričevalo

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

 

 

 

 

 

5/5 - (20 votes)
Posted in Tips – smart tips.