Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust je bil povod v to, da se naredi preobrazba podjetja. Žal drugače ni šlo. A je boljše?

 

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Podjetje se sedaj v letu 2022 spopada s tem, da imajo tudi delavce, ki zelo jamrajo na delovnem mestu. Nekaj pa se jih tudi najde, ki jim nekako ni za delo. V tem podjetju je bilo kar nekaj delavcev, ki pa so prišli do dela verjeli ali ne preko vez in poznanstev. A spoznali so črno plat vsega tega. Delavec je prišel na delo, naredil minimalno in ves čas samo jamral in jamral in … Kaj bo na koncu s podjetjem, če še gredo vstran dobri ljudje? Propad podjetja. Prej ali slej. Še dobro, da se je pri vsem tem direktor malo zresnil in celo pogledal z druge strani.

 

Pravijo, da ni delavcev

Ne. Jih ni. Če pa so, pa so tisti, ki si jih nekdo ne želi. Ob tem pa je treba vedeti, da ti oseba sedaj več ne bo delala za minimalca ter pri tem bila še šikanirana na delovnem mestu. Ne nebo in prav je tako. Če se oseba znajde po drugi poti, potem je to super. Super za njo.

 

Pa gremo sedaj do tega nemotiviranega delavca

Problem je bil ta, da je vsaki dan delal eno in isto delo. Pri tem je vsaki dan prišel do delovodje in ga vprašal, kaj naj dela in da naj mi to tudi pokaže. Po nekaj mesecih je delovodji prekipelo. Oseba se je pravzaprav delala ves čas norca iz samega procesa in nekaterih sodelavcev. četudi je videl, da nekdo potrebuje pomoč, jo je samo gledal in rekel “ja tega ne znam” ali pa “to ni moje delo”. Tako, so ga delavci imeli čez glavo in sledil je sestanek. Na sestanek so vsi povedali svoje, a delavec je trdil, da je opravljal super delo za tako plačo. Ko je to slišal diektor je sledilo to, da je kasneje dobil odpust. Kdo pa si želi delavca, ki ti v obraz reče “naredil ti bom točno in samo toliko, za kolikor sem plačan!“. A kje je tu meja plačila? Kdo določa, koliko je vredno, da bi oseba naredila nekaj več, kot pa samo toliko, kot si sam predstavlja?

 

Pa zakaj so takšni problemi?

Delovna klima je na psu. Nihče ne bi rad več delal, ob drugem pa tudi znajo zelo jamrati, da pa dobijo premalo. Sedaj je tako. Dokazano je, da četudi tistim, ki non stop jamrajo, daš večjo plačo so čez nekaj dni jamrali naprej. In ta teza je dokazana in o tej tezi ve vsak direktor. In tega se vsi zavedajo. Drug problem pa je tudi ta, da neko delovno mesto si ne more privoščiti večjega plačila. Ne – ne gre. Ker je tako delo.

 

Tukaj dober primer prakse

Vodja računovodstva v bolj velikem podjetju s proizvodnjo je zaradi preobremenitve zbolela na živcih. Njena plača je bila več, kot 1.800€. A, ko je prišla malo k sebi je prosila za premestitev. Seveda ji je podjetje takoj godilo. In dalo točno tiste delovno mesto, ki si ga je sama zaželela in ga je lahko zaradi zdravstvenih težav tudi opravljala. Prosila je za delo v proizvodnji. Enostavno delo za trakom. Super. A, ko je drugi mesec dobila plačo je le ta bila 1.105€. Kar manjša, kot pa prej. A se je oseba jezila? Ne. Ker je sama vedela, kakšna plača je pa za to delovno mesto.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

Nemotiviran delavec in odpust

5/5 - (3 votes)
Posted in Tips – smart tips.